Forum

Kuchenne porady

Błyszcząca stal nierdzewna i CIF

• Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-10-19 11:24:51

Kupowałam mój ulubiony środek - Cif Stal Nierdzewna w sprayu - myłam nim moją kuchenkę, był rewelacyjny. Był... bo zniknął ze sklepowych półek i nie wiem dlaczego. Nie dość, że fajnie usuwał tłuszcz i przypalenia, to jeszcze pozostawał kuchenkę i inne srebrne rzeczy błyszczące i bez mazów. Inne środki nawet kosztowne typu Bang tylko myją i pozostawiają matową powierzchnię. Czym myjecie kuchenkę, żeby błyszczała?

• Autor: kola Data: 2011-10-19 12:04:58

No to mnie zmartwiłaś, używam tego samego :-(

• Autor: myszamycha Data: 2011-10-19 13:24:41

Wrzuciłam w google i jest dostępny w sklepach internetowych..

• Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-10-19 22:20:45

To wiem, ale płacić ok 15 zł plus przesyłka ok 11, nie uważasz, że to dużo za płyn do mycia kuchenki? Choć jak nic innego nie wymyślę, to pewnie kupię, bo i tak myłam nim na koniec, żeby się wszystko błyszczało i nie tylko kuchenkę, ale i piekarnik, mikrofalówkę i armaturę - bo to wszystko z nierdzewki.

Słyszałam, że jakiś niebieski uniwersalny z Lidla jest ok, ale nie wiem który to... No i nie wiecie, czy zostawia mazy?

• Autor: matani Data: 2011-10-23 18:04:21

Lidlowska marka to W5 - moja mama jest  w niej zakochana, ja coś tam od czasu do czasu kupię, ale nie mogę nic powiedzieć o płynie do czyszczenia nierdzewki :(

• Autor: anqe Data: 2011-10-20 00:41:08

ja okap czyszcze płynem meglio trzeba go tylko dobrze spłukać bo jak nie to pozostawia taką błękitnawą poświatę ale napewno super usówa tłuszcz, nie wiem jak z przypleniami bo na okapie ich raczej nie miałam.

Co do znikających produktów to niestety tak to jest z tymi niszowymi ja mam zawsze problem z farbą do włosów  w kwestii znikania. Kolor którego uzywam to ciemny fiolet i jak tylko znajdę w jakiejś firmie poza palette, która strasznie nieszczy włosy to po okolo 6-12 miesiącach znika z pułek i muszę szukać nowego producenta teraz też garnier którego ostatnio używałam wycofał ten kolor na szczęście zdążyłam zrobić mały zapas ale znów czakają mnie poszukiwania 

• Autor: aggusia35 Data: 2011-10-20 07:25:17

Magda pewnie zmieniaja opakwanie. Napisz do producenta :):0

• Autor: bettybez Data: 2011-10-20 09:52:10

Jeśli masz obok Lidla, to polecam to:

http://www.opinie.senior.pl/Lidl-W5-Octowy-plyn-do-czyszczenia,38259.html

Oczywiście zapach jest mocno wyczuwalny (przynajmniej dla mnie, bo ja go lubię używać bez rozcieńczania). Ale wszystko się po tym błyszczy jak szalone :)

• Autor: Alll Data: 2011-10-20 12:25:12

Zgadzam się, jest bardzo podobny do Essig Reinigera firmy Frosch. Wada trochę mocniej czuć octem. Zaleta cena, W5 jest tańszy.

Używam także z firmy Frosch środek czyszczący na bazie sody. To idealny środek do okapów, płyt ceramicznych i wszystkiego co tłuste. Myję nawet nim okna.

http://www.wmdp.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=209&Itemid=14

• Autor: Julia100 Data: 2011-10-20 13:13:02

Wiatm. Ja do mycia tłustych powierzchni w kuchni używam płyn do kuchni z seri W5, taki pomarańczowy. Do łazienki jest w żółtej butelce, rónież bardzo skuteczny.

• Autor: kasiia Data: 2011-10-20 13:23:12

by miec blyszczacy zlew uzywam plynu nablyszczajacego do zmywarek( w rekawiczkach) splukuje i wycieram do sucha

Przejdź do pełnej wersji serwisu