Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Poszukuję pomysłu na prezent dla 10-miesięcznego dziecka

• Autor: stillnox Data: 2011-11-07 14:34:26

Kochani :-)
    poszukuję pomysłu na prezent dla 10-miesięcznego dziecka.
    Chcę uniknąć pluszowych zabawek,mat edukacyjnych bo to zapewnili już rodzice dziecka i dziadkowie.
    Może podpowiecie co mogłabym sprezentować...a może macie na zbyciu NOWE rzeczy do dania na prezent -chętnie bym obejrzała i może odkupiła :-)
    Czekam na propozycje :-)
    miłego popołudnia....

• Autor: Wkn Data: 2011-11-07 14:38:37

A korzystałaś już z książeczek dźwiękowych? Nie mam oczywiście na myśli książeczek z lektorem, który czyta bajki strzelając metalicznymi słowami jak karabin maszynowy, tylko książeczki z odgłosami przyrody. Na każdej grubej stronie, przyjaznej dla małych łapek jest zdanie opowieści lub proste intrygujące pytanie oraz obok guzik do naciśnięcia - jeśli strona jest o pszczółce, po naciśnięciu guzika rozlega się pszczółkowe "bzzzzzzzzz", jeśli o świerszczu, usłyszymy fragment koncertu, jeśli o śwince, książeczka przyjaźnie zachrumka, i tak dalej :) Miałam dwie książeczki z tej serii i były rewelacyjne - potem poszły w świat jako używany prezent :)

• Autor: stillnox Data: 2011-11-07 14:56:18

nie, nie korzystałam :-) a jakiś namiar na takie ,,cudo" moge prosić ?? :-) Dziękuję Wkn :-)

• Autor: bahus Data: 2011-11-09 23:05:50

A korzystałaś już z książeczek dźwiękowych? Nie mam oczywiście na
    myśli książeczek z lektorem, który czyta bajki strzelając
    metalicznymi słowami jak karabin maszynowy, tylko książeczki z odgłosami
    przyrody. Na każdej grubej stronie, przyjaznej dla małych łapek jest zdanie
    opowieści lub proste intrygujące pytanie oraz obok guzik do naciśnięcia -
    jeśli strona jest o pszczółce, po naciśnięciu guzika rozlega się
    pszczółkowe "bzzzzzzzzz", jeśli o świerszczu, usłyszymy fragment
    koncertu, jeśli o śwince, książeczka przyjaźnie zachrumka, i tak dalej :)
    Miałam dwie książeczki z tej serii i były rewelacyjne - potem poszły w
    świat jako używany prezent :)

Bardzo mnie zainteresowałaś...gdzie to można kupić ?

• Autor: Laugasel Data: 2011-11-07 14:52:06

Jeszcze niedawno mój Maksio był w tym wieku. Ma sporo zabawek , które do tej pory są jego ulubione. Taki samochód z  dość łagodnymi dzwiękami, który ma klocki do wpychania w odpowiednie dziury. Klocki są specyficzne, bo rozłożone przypominają zwierzęta , ale dopiero ich złożenie umożliwia je umieszczenie w otworach. Samochód jest solidny , bo do tej pory dotrwał w bardzo dobrym stanie. Jest kolorowy i nie ma ostrych kantów , elementy są duże więc jest bezpieczny dla takiego malucha.

• Autor: stillnox Data: 2011-11-07 14:58:10

wiesz, to ma być prezent dla dziewczynki, dla chrześnicy mojego M :-) więc jeśli posiadasz coś UNISEX jeśli chodzi takie rzeczy dla dzieci - ale NOWE - to chętnie się dowiem :-) i dziękuję póki co za odzew.

• Autor: Laugasel Data: 2011-11-07 15:12:12

Nie doczytałam. Myślałam o chłopcu.

• Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-11-10 01:28:21

Moja Zosia też ten samochód uwielbia!

• Autor: ave82 Data: 2011-11-07 15:09:41

Ja proponuję zabawkę typu chodzik-pchacz lub stolik edukacyjny. Chodzik-pchacz jak sama nazwa wskazuje służy do nauki chodzenia, ale nie "rozleniwia" jak typowy chodzik bo służy jedynie jako podpórka na kółkach, z reguły dodatkowo wyposażona w przyciski z melodyjką czy inne dodatki. Natomiast stolik edukacyjny to typowa zabawka przy której dziecko stoi lub siedzi. Wyposażony w różnego rodzaju przyciski, melodyjki, klocki itp. w zależności od modelu.  Z doświadczenia wiem, że dzieci w tym wieku chętnie sięgają po tego typu zabawki (zwłaszcza jak zabawka gra, świeci i wydaje odgłosy). 

• Autor: rybcia125 Data: 2011-11-07 15:16:43

Chodzik pchacz jest super, moja córeczka też dostała jak miała jakieś 11 miesięcy i wtedy interesował ją panel z przodu, potem nadszedł czas na pierwsze kroki a teraz ma 16 miesięcy i służy jej jako wózek do przewożenia wszystkiego. Jednak najlepszym prezentem u nas są wszelkiej maści książeczki.

• Autor: kasia146 Data: 2011-11-07 15:21:41

oj tak mialam to samo zaproponowac jest to swietne moj syn dostal jezdzik pchacz. Jak sie uczyl chodzic to mial pchacz podnosi sie wtedy taka raczke do gory i blokuje ja i dziecko popycha taka zabawke uczac sie chodzic. Jesli juz umie chodzic to robi sie z tego taka zabawke na ktorej sie siada i odpycha nozkami (niemylic z dawnymi chodzikami bo niema z nimi nic wspolnego) Syn ma w tej chwili 2 latka i dalej sie tym bawi wiec mysle ze warto :)

• Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-11-10 01:37:15

Ja mam dwa chodziki - od znajomych i w sumie średnio nimi się dziecko bawi, a już jeśli chodzi o uczenie chodzenia to do bani - bo się przesuwa i dziecko upada. Dziecko z nim chodzi jak się nauczy chodzić dopiero. Jeden stolik jest z Fisher Price i nie polecam, bo dziecko bawi się nim mniej, a kosztuje dość sporo. Natomiast Aktywny Stoliczek tej firmy - rewelacja. Bawi się tym odkąd pamiętam i coraz więcej w nim znajduje. Kupiliśmy jej na chrzciny i sie opłacało. Myślę, że posłuży jej jeszcze długo. Wart tej ceny! Rewelacją jest też Ślimak tej firmy i Gąsienica. Słyszałam, że Garnuszek na Klocuszek jest fajny. Mam zamiar kupić drugiej córce na święta.

• Autor: AguskAA Data: 2011-11-07 15:43:17

Ja z obserwacji własnego dziecka(ma teraz 13m-cy) to polecałabym własnie te książeczki o których pisała Wkn lub jesli rodzice maja gdzie jezdzic z dzieckiem to sanki.Jezdzik też jest dobrym pomysłem,my mamy sam jezdzik i teraz Oliwka na nim jezdzi.No i jeszcze jej ostatnia miłosć to konik na biegunach.Na roczek dostała również taką duza lalę co jak naciska to śpiewa różne piosenki i tez ją lubi.Mam nadzieje że pomogłam i cos wybierzesz.Pozdrawiam;)

• Autor: stillnox Data: 2011-11-07 15:51:25

ojej...Dziewczyny na was to zawsze mozna liczyć :-) przeglądam Wasze propozycje i główkuje, bo Gwiazda lada moment będzie a czekanie na ostatnią chwilę często załamuje finansowo :-) zresztą wiadomo,że jeśli chodzi o akcesoria dla dzieci to od września narzucana jest marża świąteczna a na koniec cena przeraża dlatego chcę jużcoś mieć na oku :-) Dziękuję Wam bardzo..... wszystkie propozycje świetne, i co tu teraz wybrać ?? hahaha

• Autor: Iza29 Data: 2011-11-07 16:43:28

mój synek jak miał 10 miesięcy już chodził i dostał samochód taki do jeżdzenia i jest nim zachwycony ,jezdzi cały czas tz. już od miesiąca i narazie nie zanosi się ,że zamieni autko na coś innego:)

• Autor: kiki1101 Data: 2011-11-08 18:25:03

ja polecam ksiazeczki z serii "dotknij i poczuj". moja mala uwielbia dotykac zwierzatka i inne oraz ogladac mieniace sie elementy np. tecza

• Autor: stillnox Data: 2011-11-08 21:50:13

Dziękuje Wam kochani raz jeszcze za podpowiedzi, najpewniej będzie to książeczka właśnie  z dźwiękami .... cos do dalszego poznawania świata :-) i jakieś potrzebne takiemu maleństwu drobiazgi :-)
    Dziękuję raz jeszcze za Wasze propozycje :-)

• Autor: Satina Data: 2011-11-08 21:55:20

Ja polecam ci zajść do sklepu z rzeczami dla maluchow, kupic karte podarunkowa i niech rodzice sobie sami wybiora co potrzebuja:) Albo podpytaj ich:)

• Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-11-10 01:45:33

Popieram! Każde dziecko jest inne. Moja córka nie lubi np. książeczek z dźwiękami. Woli ze mną czytać i przeglądać. Najbardziej lubi ksiażeczki małe, grube z rzeczywistymi obrazkami, najlepiej zwierzątkami. Nie przepada za chodzikiem pchaczem, woli wkładać i wykładać klocki do samochodu ciężarowego z Wadera lub takiego o którym mowa wcześniej. Najbardziej lubi się bawić taka małą pomarańczową piłeczką i lalką - małym bobasem (moja mama jej kupiła, żeby się przyzwyczaiła do bobasa w 8 miesiącu i mała od początku pokochała tą lalkę)

• Autor: Laugasel Data: 2011-11-10 11:13:43

Właśnie se przypomniałam ,że każde dziecko kocha samochody na które się siada i odpychając nóżkami jeżdzi. Są one tak różne i ciekawe,że każde dziecko znajdzie jakiś dla siebie.Taka zabawka często ma różne funkcje . Często jest przez parę lat ulubioną zabawką dziecka.

Przejdź do pełnej wersji serwisu