Do Świąt jeszcze troszke czasu, a ja juz mysle o prezentach.... Zawsze wole wczesnij kupic i miec z głowy i zamiast biegac po sklepach siedze w kuchni i pitrasze;)
Razem z mezem sobie prezenty robimy osobno ,ale mamy troszke w rodzinie do obdarowania a z pusta reka...no nie wypada. Mamy razem 7 osób i chcielibysmy kazdemu cos skromnego i najlepiej to samo, zeby nikt sie nie poczuł pokrzywdzony. Sa to dziadki i rodzice i 1 szwagier:) Moze macie cos spradzonego, pomysły... My co roku mamy ten problem - co?komu?
Ten pomysł z identycznymi prezentami bardzo mi sie spodobał. Można by było np.:
- upiec pierniczki, polukrowac je i zapakowac w ozdobną folię i przewiązac czerwoną tasienką z kokardką.
- zrobić jakąś smaczną nalewkę, porozlewać w małe buteleczki i zapakować j.w i takim prezentem obdarować dorosłych
- zrobić "kule sniegowe" lub inne kulki (z przepisów na WŻ) i fantazyjnie zapakować
- wykwintna czekolada i słoiczek miodu to też jest fajny pomysł.
Myślę, że takie skromne podarunki zrobione własnoręcznie są wspaniałym pomysłem. Nie jest to drogie a bardzo miłe i szczere. Szczególnie jesli rodzina jest spora i nie wiadomo co komu kupić.
Ten pomysł z identycznymi prezentami bardzo mi sie spodobał. Można by było np.: - upiec pierniczki, polukrowac je i zapakowac w ozdobną folię i przewiązac czerwoną tasienką z kokardką. - zrobić jakąś smaczną nalewkę, porozlewać w małe buteleczki i zapakować j.w i takim prezentem obdarować dorosłych - zrobić "kule sniegowe" lub inne kulki (z przepisów na WŻ) i fantazyjnie zapakować - wykwintna czekolada i słoiczek miodu to też jest fajny pomysł. Myślę, że takie skromne podarunki zrobione własnoręcznie są wspaniałym pomysłem. Nie jest to drogie a bardzo miłe i szczere. Szczególnie jesli rodzina jest spora i nie wiadomo co komu kupić.
Podepnę się pod Twój wątek bo temat jest też dla mnie interesujący,ja szukam prezentów niebanalnych co nie znaczy drogich.
Ostatnio kupiłam figurki na choinkę wykonane przez dzieci niesłyszące,mieli stoisko w silesii , tego typu prezentów też w tym roku szukam,może znacie miejsca w internecie gdzie można kupić,albo w którymś markecie na śląsku?
szukam też prezentu dla 2 letniego szkraba,ale też nic banalnego,co jest dostępne w każdym smyku
Do Świąt jeszcze troszke czasu, a ja juz mysle o prezentach.... Zawsze wole wczesnij kupic i miec z głowy i zamiast biegac po sklepach siedze w kuchni i pitrasze;)
Razem z mezem sobie prezenty robimy osobno ,ale mamy troszke w rodzinie do obdarowania a z pusta reka...no nie wypada. Mamy razem 7 osób i chcielibysmy kazdemu cos skromnego i najlepiej to samo, zeby nikt sie nie poczuł pokrzywdzony. Sa to dziadki i rodzice i 1 szwagier:) Moze macie cos spradzonego, pomysły... My co roku mamy ten problem - co?komu?
Bede wdzieczna za wszystkie podpowiedzi.
Pozdrawiam
Hm...to samo mówisz? No to może taki zestaw składający się z wykwintnej gorzkiej czekolady i małego słoiczka miodu, co? Wszystko dla "zdrowotności"
Ten pomysł z identycznymi prezentami bardzo mi sie spodobał. Można by było np.:
- upiec pierniczki, polukrowac je i zapakowac w ozdobną folię i przewiązac czerwoną tasienką z kokardką.
- zrobić jakąś smaczną nalewkę, porozlewać w małe buteleczki i zapakować j.w i takim prezentem obdarować dorosłych
- zrobić "kule sniegowe" lub inne kulki (z przepisów na WŻ) i fantazyjnie zapakować
- wykwintna czekolada i słoiczek miodu to też jest fajny pomysł.
Myślę, że takie skromne podarunki zrobione własnoręcznie są wspaniałym pomysłem. Nie jest to drogie a bardzo miłe i szczere. Szczególnie jesli rodzina jest spora i nie wiadomo co komu kupić.
Ten pomysł z identycznymi prezentami bardzo mi sie spodobał. Można by było
ooooo bardzo mi się podoba!!np.: - upiec pierniczki, polukrowac je i zapakowac w ozdobną folię i
przewiązac czerwoną tasienką z kokardką. - zrobić jakąś smaczną
nalewkę, porozlewać w małe buteleczki i zapakować j.w i takim prezentem
obdarować dorosłych - zrobić "kule sniegowe" lub inne kulki (z
przepisów na WŻ) i fantazyjnie zapakować - wykwintna czekolada i
słoiczek miodu to też jest fajny pomysł. Myślę, że takie skromne
podarunki zrobione własnoręcznie są wspaniałym pomysłem. Nie jest to
drogie a bardzo miłe i szczere. Szczególnie jesli rodzina jest spora i
nie wiadomo co komu kupić.
oho! podoba mi się!
Podepnę się pod Twój wątek bo temat jest też dla mnie interesujący,ja szukam prezentów niebanalnych co nie znaczy drogich.
Ostatnio kupiłam figurki na choinkę wykonane przez dzieci niesłyszące,mieli stoisko w silesii , tego typu prezentów też w tym roku szukam,może znacie miejsca w internecie gdzie można kupić,albo w którymś markecie na śląsku?
szukam też prezentu dla 2 letniego szkraba,ale też nic banalnego,co jest dostępne w każdym smyku
pozdrawiam
Wiedziałam, ze na Was mozna liczyc i zawsze dostane tu duzo podpowiedzi. Dziekuje WAM !!!!!!!!!!!!!
Super sa Te pomysły:))