Forum

Kuchenne porady

zakochana w piekarni 'Nowakowski gorąco polecam' - pomożecie?

• Autor: Sadako Data: 2011-11-12 12:56:46

Niedaleko mojej pracy znajduje się piekarnia ''Nowakowski-gorąco polecam''. Mają tam nie tylko pieczywo ale też pyszne ciastka i ciekawe wypieki. W piekarni tej często zostawiam dużą część mojej wypłaty - kto spróbował ich wypieków wie dlaczego :)

Szczególnie zasmakowałam w 'kapuśniaczku' i 'ciastku pizzerice'. W internecie nigdzie nie moge znaleśc przepisu, więc moze ktoś z was, kto miał przyjemność ich spróbować ma pomysł jak przygotować je w domu ? Byłabym bardzo wdzięczna za wszystkie pomysły i porady

• Autor: alicja_bt Data: 2011-11-12 13:39:04

Ta piekarnia tak się reklamuje  że chyba bardziej nie trzeba

• Autor: Sadako Data: 2011-11-12 16:35:00

Nie bardzo rozumiem...masz na myśli że mój post jest reklamą? Prawdą jest, że polecam ich specjały czytającym ten temat, ale głównie zależy mi na znalezieniu kogoś kto umie zrobić cos takiego jak wymienione powyżej przysmaki, bo chciałabym nauczyć sie robić je sama.

• Autor: alicja_bt Data: 2011-11-13 09:13:18

Zwracam honor. Często są to potrawy którym firma nadaje swoją nazwę , a można je znalesc pod inną nazwą wśród popularnych przepisów, może oszperaj według składników.

• Autor: mahika Data: 2011-11-12 18:45:01

Może takie coś?

Jadlam kapuśniaczki kiedyś ale niekoniecznie z tej firmy.

http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87561,,Kapusniaczki___drozdzowe_pierogi_z_farszem,,5744038,9495.html

Przejdź do pełnej wersji serwisu