Forum

Kuchenne porady

zielonki.

  • Autor: mary50 Data: 2011-11-15 19:02:08

    Maz wrocil z grzybow i mam wiaderko zielonek.Mam pytanie czy mozna robic zielonki :tak jak maslaki smazone.Prosze o inne sugestie.Nie marynowane i obgotowane na zupe bo takie juz zrobilam.Nie mam wiecej pomyslow.Prosze o pomoc.

  • Autor: agulinia Data: 2011-11-15 19:49:24

    http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=136832&post=137341 Tu coś znalazłam. Mój mąż mi powiedział właśnie, że zawsze jadł smażone ma masełku panierowanie jak rydze, podobno pyszne.

  • Autor: mary50 Data: 2011-11-15 20:38:29

    dziekuje za podpowiedz beda dzis na kolacje.Zrobilam tez zupe.To juz ostatnie zielonki,maja duze kapelusze i nie lubie takich marynowac.Pozdrawiam.

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-11-16 08:55:14

    Zrób z tych dużych flaki ,ja robię z opieńków - pyszna zupka. Kroję w paski ,obgotowuje , na mięsku gotuje rosół , dodaje grzyby i doprawiam jak klasyczne flaki.

  • Autor: hanah30 Data: 2011-11-16 17:14:49

    Moja teściowa robi w solance ale jak, odpowiem jak przyjdzie do domu

Przejdź do pełnej wersji serwisu