Czy ktos z Was forumowiczow robil zakwas na zurek z maki orkiszowej? Myslicie ze cos takiego wyjdzie? a moze juz Komus wyszlo :) Czekam na wiadomosci:)
Zakwas na żurek robi się z mąki żytniej , a orkisz to pszenica , myślę że z orkiszu można z powodzeniem zrobić zakwas na biały barszcz który robi się z maki pszennej . Ja mąki orkiszowej i otrąb urzywam do pieczenia chleba.
Ja tez uzywam calych ziaren orkiszowych do pieczenia chleba oraz maki tez do chleba, ale uzywam czasem do nalesnikow, i sa smaczne. Slyuszalam jednak ze mozna zrobic z niej zakwasd na zurek i ma bardzo dobry smak, myslalam wiec ze ktos to zrobil. Nie jest to istotne, bo ja to zrobie. czytalam wczoraj na internecie ze wychodzi super smak. Potrzbuje tylko czasu.
Rozumiem o co Ci chodzi , można zrobić zakwas, ale żurek od białego barszczu różni się rodzajem mąki z którego robi się zakwas, a orkisz to pszenica i potrawa będzie się nazywać barszcz, i napewno będzie sto razy lepszy niż kupiony . Życze powodzenia w produkcji.
Rozumiem o co Ci chodzi , można zrobić zakwas, ale żurek od białego barszczu różni się rodzajem mąki z którego robi się zakwas, a orkisz to pszenica i potrawa będzie się nazywać barszcz, i napewno będzie sto razy lepszy niż kupiony . Życze powodzenia w produkcji
rozumiem ze z maki ale jak sie go robi, czy ktos by mogl by mi zdradzic tajemnice?
Czy ktos z Was forumowiczow robil zakwas na zurek z maki orkiszowej? Myslicie ze cos takiego wyjdzie? a moze juz Komus wyszlo :) Czekam na wiadomosci:)
Zakwas na żurek robi się z mąki żytniej , a orkisz to pszenica , myślę że z orkiszu można z powodzeniem zrobić zakwas na biały barszcz który robi się z maki pszennej . Ja mąki orkiszowej i otrąb urzywam do pieczenia chleba.
Ja tez uzywam calych ziaren orkiszowych do pieczenia chleba oraz maki tez do chleba, ale uzywam czasem do nalesnikow, i sa smaczne. Slyuszalam jednak ze mozna zrobic z niej zakwasd na zurek i ma bardzo dobry smak, myslalam wiec ze ktos to zrobil. Nie jest to istotne, bo ja to zrobie. czytalam wczoraj na internecie ze wychodzi super smak. Potrzbuje tylko czasu.
Rozumiem o co Ci chodzi , można zrobić zakwas, ale żurek od białego barszczu różni się rodzajem mąki z którego robi się zakwas, a orkisz to pszenica i potrawa będzie się nazywać barszcz, i napewno będzie sto razy lepszy niż kupiony . Życze powodzenia w produkcji.
Rozumiem o co Ci chodzi , można zrobić zakwas, ale żurek od białego
barszczu różni się rodzajem mąki z którego robi się zakwas,
a orkisz to pszenica i potrawa będzie się nazywać barszcz, i napewno
będzie sto razy lepszy niż kupiony . Życze powodzenia w produkcji
rozumiem ze z maki ale jak sie go robi, czy ktos by mogl by mi zdradzic tajemnice?
dziekuje
juz znalazlem