Forum

Kuchenne porady

Co z tą szyją

  • Autor: bettybez Data: 2011-11-17 09:39:54

    Kupiłam kaczkę, w środku miała włożoną luźno szyję. Tłuszcz odkroiłam, szyję wyjęłam, kaczkę upiekłam ale teraz zastanawiam się co zrobić z tą szyją. Można ją dodać do kapuśniaku czy nie bardzo?

  • Autor: caroline1983 Data: 2011-11-17 09:56:48

    Myślę, że jak najbardziej mozesz dodać ja do kapusniaku. 

  • Autor: mikolaj1977 Data: 2011-11-17 09:58:26

    spokojnie możesz ugotować kapuśniak ja dodaje też do rosołu

  • Autor: bettybez Data: 2011-11-17 10:02:54

    aaa, super, dzięki :)

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-11-17 10:08:33

    Jak piekę kaczkę poćwiartowaną to z korpusu i szyjki gotuję rosół jest inny niż z kurczaka ,ale bardzo smaczny

  • Autor: stokrotka390 Data: 2011-11-17 10:45:56

    kiedys ugotowalam na resztkach z drobiu flaczki i tez pyszne byly...pozdrawiam

  • Autor: dorotask Data: 2011-11-17 15:14:02

    Flaki gotuję na szyjach indyczych  , więc kacza też bedzie OK !

  • Autor: as Data: 2011-11-17 15:15:26

    Możesz dorzucić do gotowania rosołu. Możesz też upiec jako przekaskę

  • Autor: bettybez Data: 2011-11-17 16:16:39

    Wszystkim dziękuję za odpowiedzi, szyja już wykorzystana :) A skórę z odkrojonym tłuszczem dorzuciłam do tłuszczu odlanego spod pieczeni. Wytopiłam razem, wyrzuciłam co się nie stopiło, i teraz zastanawiam się jak z tego zrobić smalec do chleba? Majeranek? Coś jeszcze?

  • Autor: ania205 Data: 2011-11-17 20:30:47

    ..szyja juz wykorzystana..zrobiony smalec..co dodac ..co wyrzucic?.a co mozna zrobic ze smalcu?.. a co jeszcze mozna ?((( wyrzuc psu !!!..będzie się cieszył..)) a ty bzdurami nie będziesz nikomu zawracac głowy(((jakby to było nie wiadomo co???5-kilogramowy kawał mięsa..((((

  • Autor: akasha81 Data: 2011-11-17 21:02:39

    A nie niesie cię???Chyba coś nie za bardzo z tobą, albo się nudzisz strasznie...Może ty pasjansa sobie włącz albo inną gierkę a nie wchodzisz tu po to żeby kogoś pojechać...Pewnie ktoś cię dzis wkurzył albo jakiś facet cie nie zechciał...No i trzeba było się jakoś dowartościować co?

  • Autor: balbisia19 Data: 2011-11-17 22:27:14

    Kobieto, wyluzuj.

    Po to jest to forum zeby pytac i opowiadac o tym co sie robi w kuchni. Kurcze jak Ci sie nie podoba nie musisz sie przeciez udzielac, ale nie psuj innym radosci z gotowania.

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-11-18 08:29:08

    Dla ciebie zamiast kaczki będzie lepsza melisa

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-11-18 08:28:01

    jeżeli skórka z tej szyi jest nie porwana to możesz szyjkę ugotowac z podrobami obrać zemleć i surową skórkę tym nafaszerować , końce zaszyć i upiec lub ugotować z kaczką.

  • Autor: ania205 Data: 2011-11-18 15:09:53

    ...-

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-11-18 17:32:32

    To nie jest dowcip, jesli masz możliwość poszperać w starych przepisach kulinarnych to znajdziesz wiele ciekawostek, które baaaaardzo Cię zaskoczą i w zasadzie są smaczne i niedrogie w wykonaniu . Kiedyś ludzi nie było stać na wyrzucanie jedzenia i marnotrastwo.

  • Autor: ania205 Data: 2011-11-18 20:04:17

    jeżeli skórka z tej szyi jest nie porwana to możesz szyjkę ugotowac
    z podrobami obrać zemleć i surową skórkę tym nafaszerować , końce
    zaszyć i upiec lub ugotować z kaczką.

    ..i wyjdzie z tego..fujarka ))))

  • Autor: carmen112 Data: 2011-11-18 22:27:20

    Tak czytam ten wątek i sie zastanawiam: Czy ludzie tutaj na WŻ nie mają bardziej ciekawszych tematów niż ten. Dla mnie kacza szyja to jak kacza d......a no niestey temat żaden i rarytas też.....Odciąc i do kosza albo jak ania205 pisze dać swojemu pupilowi,pewnie sie ucieszy, w co wątpie bo obrywa na nim marna

Przejdź do pełnej wersji serwisu