Forum

Rozmowy wolne i frywolne

odkurzacz

• Autor: mariolan76 Data: 2011-11-19 17:54:58

ostatnio spalił mi się odkurzacz naprawa jest nie opłacalna dlatego postanowiłam kupić nowy i tu jest problem nie wiem co mam wybrać interesuje mnie aby miał dobrą moc ssącą , bez funkcji prania i za rozsądne pieniądze ( do 500zł) może ktoś ostatnio kupował i jest zadowolony i może mi coś polecić pozdrawiam

• Autor: nitka206 Data: 2011-11-19 18:45:13

Ja ostatnio kupiłam zellmera syrius moc 1800 W za 399 zł i póki co jestem bardzo zadowolona. Ma w zestawie turboszczotkę i inne końcówki. Rura teleskopowa, a i co ważne ma 4-letnia gwarancję :)

• Autor: f-K Data: 2011-11-19 19:01:58

Henry i tylko Henry. Niezniszczalny. I bezworkowo tez pracuje :)

• Autor: henry511 Data: 2011-11-21 18:57:22

To jeest prawda!!!!! Henry

• Autor: aggusia35 Data: 2011-11-19 19:04:07

ja tez mam zelmera bardzo odpowiada mi to ze wszelkie jakies tam drobne wady ( mnie szczotka się zepsuła ) można załatwić telefonicznie, mailowo oni wysyłaja nową szczotke

• Autor: panda25 Data: 2012-11-20 17:27:16

Ale mimo mocnej mocy silniki słabe, mój się spalił po niecałym roku :(

Mamy 10 letniego electroluxa clario i jest chyba niezniszczalny.

• Autor: belgosia Data: 2011-11-19 20:33:32

Ja polecam Dysona, jest bezworkowy, mały, zwrotny, dobre ssanie, ale ....jest troszkę droższy.

• Autor: bettybez Data: 2011-11-22 09:45:32

Mam Dysona, ale nie jest mały. Tani też nie jest. Natomiast już nie trzeba do niego dopłacać, bo ma filtry niewymienne, i jest bezworkowy, a opróżnianie worka jest bardzo proste i szybkie. Kupiłam go po wypróbowaniu iluś odkurzaczy, bezworkowych, u mnie workowe odpadają z uwagi na sklerozę, zawsze zapominałam kupić wcześniej worków...

• Autor: Wkn Data: 2012-11-12 20:29:29

Podobno świety, tylko ta cena i kosmiczny dizajn (mnie akurat takie dziwolągi średnio się podobają - nawet nie zabardzo wiadomo, jak te wszystkie zakamarki w nim czyścić, hihi)

• Autor: kasia146 Data: 2011-11-19 21:37:55

ja mam zelmera elfa i jestem mega zadowolona jest maly sila ssaca jest duza, Coprawda byl raz w naprawie ale to z naszej winy bo maz wyjal worek a ja nie sprawdzilam i odkurzalam pare razy bez worka noi stanol. Jesli chodzi o kase to nie jest jakis mega drogi do 400zl sie zmiescisz

• Autor: lucyna67 Data: 2011-11-19 22:17:25

Polecam ten odkurzacz: Electrolux canister Harmony, bardzo dobrze ciagnie, dotrze w kazde miejsce, latwo sie przemieszcza, mialam go (ok.8 lat) i jest bardzoooo dooooobry (cena ok.400) natomiast nie polecam odkurzacza marki "Bosch canister"-ten odkurzacz to pomylka chociaz jest bardzo zwrotny i niby ma sile ale jej nie ma, ladnie wyglada (mialam go 2 lata:(). Bardzo dobry jest tez Miele canister-ma sile i jest bardzo zwrotny, lekki a cena wyzsza.Jesli masz wlasny dom zainstaluj odkurzacz centralny jest najlepszy i najczystszy, szczegolnie przy alergikach, zwierzetach i takich tam....instalacja jest drozsza ale sie zwraca w utrzymaniu, pelny komfort, cena duzo ponad 500 :)

Pochwal sie jak kupisz.

• Autor: panda25 Data: 2011-11-20 20:24:00

Z całym szacunkiem dla firmy ZELMER, pomimo tego że mam w domu kilka sprzętów tej firmy (m. in. maszynkę do mielenia, ekspres ciśnieniowy, maszynkę do strzyżenia, czajnik, miałam odkurzacz), nie jest to ta sama jakość co kiedyś wiem z własnego doświadczenia :( A szkoda!

Polecam jednak odkurzacz ELEKTROLUX CLARIO HYGIENICA Z2020

U mego lubego, a teraz i u nas już leci 11 rok!

Bez żadnej awarii !!!!! Ma regulację ssania jak dla mnie bomba!

Ale nie wiem czy jeszcze można gdzieś go kupić. :(

Z tego co słyszałam mogę odradzić odkurzacze bezworkowe, lub z jakimiś wymyślnymi filtrami, filtry cholernie drogie, a co do pojemnika umówmy się większość z nas nie patrzy aby odkurzaczem nigdzie nie uderzyć puknąć itp. A jak pojemnik pęknię musimy kupować nowy a koszty nie małe, aha i często trzeba z niego wyrzucać!

• Autor: alicja_bt Data: 2011-11-20 10:21:15

Zelmery się sprawdzają , worki dostępne , części też , problemu z zepsutymi końcówkami nie ma bo u mnie pasują ze starego ,a jeśli nie to można łatwo dokupić . Siła ssania duża.

• Autor: anqe Data: 2011-11-21 21:39:46

bardzo dobre odkurzacze ma zelmer ja mam model sprzed klku lat i jestem zadowolona napewno znajdziesz coś w satysfakcjonującej Cię cenie

i jeszcze jedno jak nie chcesz pójść z torbami to nie decyduj się na odkurzecz bezworkowy gdyż filtry sa strasznie drogie i baaaardzo szybko się brudzą - jakiś czas temu zrobiliśmy taką lwią przyslugę teściom  - nasze wyłumaczenie nie byliśmy tego świadomi -  odkurzacz Elektrolux był w promocji i kosztował niecale 300 zł a fitr do niego kosztuje na all 58zł + przesyłka a w sklepie 76zl i przy ich małych potrzebach należy go wymieniać co 3 miesiące, porównując do mojego zelmerka gdzie 5 worków kupuję za 10zł wersja bezworkowa to czyste zdzierstwo.

• Autor: as Data: 2011-11-21 21:51:43

Ważna jest moc odkurzacza dostosowana do wielkości mieszkania. Jeżeli nie jest to kawalerka to nie kupuj mniejszego niż 1800W. Słabszy będzie się męczył i szybciej wysiądzie. Tak powiedział nam specjalista ładnych parę lat temu jak kupowaliśmy swój.

• Autor: henry511 Data: 2011-11-21 22:59:42

Szkoda ze mieszkam tak daleko,wlasnie widzialem dobry odkurzacz za 69,99 Euro. Jest to AEG-CE4120       2000W,bardzo dobra oferta bo normalna cena 159,95Euro...

• Autor: bahus Data: 2011-11-21 23:09:37

Szkoda ze mieszkam tak daleko,wlasnie widzialem dobry odkurzacz za 69,99 Euro.
    Jest to AEG-CE4120 2000W,bardzo dobra
    oferta bo normalna cena 159,95Euro...

Kupuję...

• Autor: lucyna67 Data: 2011-11-22 03:01:14

Na pewno musi miec power ten odkurzacz.Przed wyborem warto sie zastanowic czy taniej nie wyjdzie sprzataczka (cleaning lady) z wlasnym odkurzaczem :)

• Autor: henry511 Data: 2011-11-22 17:48:52

nie wiem ile wynosi przesylka  ale napewno nie 500zl....

• Autor: Dorotaxx Data: 2011-11-28 12:58:28

Ja niedawno kupilam Hoovera

Polecam.Bardzo fajny,bezworkowy odkurzacz

Dla mnie najważniejszy był iltr Hepa,ponieważ mam alergików w domu

Dałam za niego coś ok. 400 zł.Dokładnie model Rush

• Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-11-30 09:29:19

Czy na prawdę te bezworkowe odkurzacze są takie do bani? Ja przymierzam się do kupna takiego, bo mój choć mocny i fajnie odkurza to niestety pozostawia nieprzyjemny zapach duszacego kurzu mimo, że piorę worki. Poza tym wyje jak diabli. Chcę kupić taki odkurzacz też który pierze dywany. To ze względu na dzieci. Choć moje dzieci nie są alergikami, to nie chcę, żeby im tu roztocza fruwały i unosił się zapach kurzu, bo to zdrowe nie jest. Chcę, żeby był mocny i na lata... Może ktoś coś poleci.

• Autor: anqe Data: 2011-12-02 00:00:34

Madziu jest zdecydowana różnica między odkurzaczem bezworkowym a z tzw filtrem wodnym. Zwykły bezworkowy ma po prostu plastikowy pojemnik zamiast worka a w tym pojemniku papierowy filtr przypominający papierowy harminjkowy kubek zatrzymując cały kurz na sobie i mimo trzepania go szczeliny harmonijki są coraz bardziej zapchane aż w końcu odkurzaczowi brakuje mocy

co innego w wodnym gdzie kurz wpada do wody i po akcji wylewasz zawartość do toalety - taki odkurzacz faaktycznie nie pyli a co się z tym wiąże nie pozostawia zapachu kurzu wydmuchiwanego w powietrze

• Autor: bettybez Data: 2011-12-02 11:07:24

Nie mogę w tej chwili odszukać, ale kiedyś czytałam taki artykuł w necie, w którym udowadniano, że odkurzacz z filtrem wodnym to najgorsze możliwe rozwiązanie, bo rozpyla jeszcze więcej roztoczy po mieszkaniu niż normalny odkurzacz.

A co do odkurzacza bezworkowego, mam taki, i nie widziałam tam nic papierowego :) Odkurzam nim już parę lat i moc bez zmian. Tak to wygląda:

odkurzacz

• Autor: aggusia35 Data: 2011-12-02 07:30:43

to Karcher albo wodnik Zelmera

• Autor: lolopopa Data: 2012-03-04 10:00:23

Poproszę o polecenie dobrego odkurzacza, takiego co wciągnie wszystko :)

Ostatnio miałam philipsa, taki: http://www.karen.pl/product/86838/AGD/Male_AGD/Odkurzacz_Philips_FC_9071-01.html

całkowicie zraziłam się do firmy. Wychwalony po niebiosa okazał się jedną wilką lipą. Wszystkie możliwe zaciski na rurze się połamały ( w ciągu 2 miesięcy) bez mojej ingerencji oczywiście. Katastrofa pod każdym względem.

• Autor: Joanna11 Data: 2012-03-14 11:31:19

Ja mam od 5 lata odkurzacz firmy Zelmer Orion max ma 1700W. jestem zadowołona w 100%, jak dotąd nie miał rzadnej awarii a używam go średnio 3 razy w tygodniu. Możesz się zorientować w innych modelach, może potrzebujesz większą moc. Przy zakupie dostaliśmy 4 lata gwarancji i nie rysuje paneli.

• Autor: as Data: 2012-03-14 12:33:45

Miałam odkurzacz zelmer. Koła przestały jeździć.Ciągnąc go przewracał się. Masakra.Obudowa pękła.Trzeba było wymienić. Wąż zaczął wypadać. Ostatnio strasznie ryczy. Pewnie łożyska poszły. Mąż powiedział, że nigdy więcej zelmera. Jednak dał się namówić i kupił zelmer jupiter ultra filtration.Najlepszy model. Radość nie trwała krótko. Jak mąż odkurza to wścieka się na cały głos. Nie wyłącza się gdy wsadzi się szczotkę. Odkurzacz ma dopiero miesiąc. Był go reklamować. Ale w sklepie wyłączał się bez problemu i gość do reklamacji nie przyjął. Po powrocie do domu nie wyłączył ani raz. Mąż się wścieka i mówi, że nie pojedzie reklamować bo znowu zacznie działać. Chce sam zaglądnąć ale pewnie starci gwarancje. Jest wściekły że znowu dał się wyrolować i kupił zelmera. 

• Autor: Joanna11 Data: 2012-03-14 14:27:13

Kurcze, to masz pecha do odkurzaczy. U nas w najblizszej rodzinie jest 5 odkurzaczy Zelmer, różne Typy i nikt nie może złego słowa na nie powiedzieć. Nawet teściom kupiliśmy, nie pamiętam modelu, ale bezworkowy i są bardzo zadowoleni. Ale to tylko urzadzenia i każde może się zepsuć.

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2012-11-12 21:06:21

Ogolnie bezworkowe odkurzacze to badziewie jakich malo.Moj stoi w piwnicy i czeka na wyrzucenie.

• Autor: as Data: 2012-11-12 22:10:18

W marcu kupiliśmy nowy odkurzacz Zelmera. Po 2 miesiącach przestał działać park. Mąż zawiózł do naprawy i gdy sprawdzali przy nim znowu działał. Nie przyjęli więc. Po 2 użyciach przestał już działać całkiem. Zawieźliśmy do naprawy. Pan przyjął. Na drugi dzień oddał naprawiony. Po 1 użyciu. Park znowu przestał działać. Znowu serwis. Naprawa trwała 18 dni. Teraz działa poprawnie. Gwarancja 4 lata więc zobaczymy co dalej. 

• Autor: as Data: 2013-02-28 21:59:44

Tym razem odkurzacz przestał się odzywać. Był poodkurzany jeden pokój. Po wyłączeniu drugiego odkurzyć już nie chciał. Zawieźliśmy go w poniedziałek 3 raz do naprawy i ciekawe ile to potrwa. Odkurzacz nie ma roku, a już 3 raz w naprawie. 

• Autor: as Data: 2013-03-22 11:05:52

Był w naprawie 14 dni. 

Za nim miną rok odkurzacz był w naprawie 3 razy i to przez 33 dni łącznie.

Jeszcze jest 3 lata gwarancji.

• Autor: Bahati Data: 2013-03-01 14:38:08

Polecam odkurzacz Rowenta Silence Force Extreme. Mój ma dodatkowe szczotki do sprzątania siersci. Jest bardzo cichy i mocny.

• Autor: mariolan76 Data: 2012-03-10 16:50:41

Udało się kupiłam jakiś czas temu odkurzcz Elektrolux ultrasilencer i jeśli ktoś się zastanawia to polecam jest super cichy można odkurzcz nawet przy spiącym dziecku (sama sprawdziłam) i ta moc ssąca jest super ja odkurzam na minimum mocy ponieważ jeśli biorę na max to mam problem z oderwaniem go od dywanu. Polecam też sprawdzenie promocji w sklepach internetowych poniewaz cena sklepowa jest troszkę powalająca. Ja nawet po zapłaceniu kosztów przesyłki zmieściłam się w moim przedziale cenowym. Mam tylko nadzieję , że będzie działać i się nie spali.

• Autor: Satina Data: 2012-03-14 13:07:00

wszystkie zelmera polecam

• Autor: Dorotaxx Data: 2012-11-08 19:53:15

W 2011 roku polecałam Hoovera bezworkowego ale wzbogacona o nowe doświadczenia muszę zmienić zdanie.

Absolutnie nie polecam odkurzaczy bezworkowych!!!!! Był on cudowny przez pierwszy tydzień.Po wyczyszczeniu wszystkich filtrów nie odkurzał już tak jak dawniej.Z każdym kolejnym czyszczeniem było coraz gorzej do tego stopnia,że pod koniec swojej działalności w moim domu praktycznie w ogóle już nie sprzątał.

Miesiąc temu pojechałam po nowy odkurzacz.Wybrałam Electroluxa z wymienianymi workami i jestem zachwycona!!!

• Autor: Beata500 Data: 2012-11-12 20:20:43

Dorotko, ja kupiłam Hoovera z workami wymiennymi i też nie polecam.Mój ma cztery miesiące i chyba pójdzie do garażu , tam może się przyda do odkurzania aut.

• Autor: Dorotaxx Data: 2012-11-18 20:32:41

Mój właśnie tam wylądował

• Autor: Czeslaw Data: 2013-03-01 10:36:10

To ja NIE POLECAM Zelmer SX. Wszystko działa, tylko obudowa się topi, kółka odlatują i po pół roku nawalił wyłącznik sieciowy.

• Autor: agacia3323 Data: 2013-03-01 10:51:49

ja tam całe życie używam zelmerowskich i jestem bardzo zadowolona:)

• Autor: bahus Data: 2013-03-22 14:39:29

Moja mama ma zemlera, który służy jej 40 lat. Wymienione były tylko części, które się zużywają. Poza tym pracuje nadal bezawaryjnie. Ja też miałem zelmera służył mi 3 lata i się rozsypał...

Przejdź do pełnej wersji serwisu