Forum

Kuchenne porady

Co do barszczu czerwonego?

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-11-25 11:19:58

    Co można zrobić na szybko do barszczyku czerwonego? Pierogi i uszka są czasochłonne. Macie pomysł? Może jakieś krokiety, ale takie, żeby nie trzeba było się babrać za długo z farszem - mielić itp. ;) Macie jakieś przepisy? Karmię piersią więc kapusta, groch i grzyby raczej odpadają. Ale jak macie jakieś fajne przepisy to na przyszłość proszę :)

  • Autor: hope30 Data: 2011-11-25 11:22:59

    na szybko Madziu to: gotowe tortellini...gotowe krokiety...i gotowe uszka lub pierogi:)

    a tak poważnie-ja jak robię uszka,krokiety lub małe pierożki z grzybami -to zawsze jakąś część mrożę"na czarną godzinę"..i jak mnie najdzie ochota na barszczyk to już mam wkładkę w zamrażalinku:)

  • Autor: cerekm Data: 2011-11-25 11:23:47

    Madzia, moj tata robi ziemniaczki utłuczone i okraszone cebulka i boczkiem...rewelacja !!!!!! najlepiej jeszce podsmazone !;-)) nabierasz sobie lyzke ziemniaczkow, zjadasz, lyzka barszczu, zjadasz;-))))) ja zawsze mialam pelen talerz pyrków a mala miseczke barszczu;-))) hihih

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-11-25 11:30:23

    O to myśl... jadłaś prażochy? W moich przepisach - to takie ziemniaki inaczej - tłucze je się nad ogniem z mąką i okrasza, smakują super - takie kluchy na szybko, myślę że będą pasować. Choć wolałabym jakiegoś krokiecika. Myślałam też o jakiejś tarcie z farszem...

  • Autor: kasnik Data: 2011-11-25 11:32:48

    ja tez tak czasami robię męzusiowi bo z domu nauczony:)

  • Autor: myszamycha Data: 2011-11-25 13:47:24

    Pycha takie ziemniaczki z cebulką,skwarkami..też jemy takie do barszczu

  • Autor: kapselek Data: 2011-12-27 15:51:11

    to jest to co tygrysy lubią najbardziej

  • Autor: kasnik Data: 2011-11-25 11:29:30

    A robiłas juz trójkątne kotlety w waflu z przepisu lenka075?

    Mięsko dac sobie zmielic w sklepie, w domu doprawic po swojemu, opanierowac i usmażyc:)

    Ja dodaję czasami starty ser i pieczarki usmazone z cebulką(pokrojone na drobniutko).

    Pyszne:) polecam

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-11-25 11:33:39

    Ciekawy przepis, wypróbuję. O tym babraniu i mieleniu chodziło mi raczej o mielenie ugotowanego w domu mięsa.

  • Autor: kasnik Data: 2011-11-25 11:34:40

    coś takiego innego...polecam bo smaczne:)

  • Autor: olusia23 Data: 2011-11-25 11:37:08

    Ja zawsze do barszczu daję tłuczone ziemniaki z masłem i odrobiną mleka, zabielam też barszcz smietaną. Uwielbiam też barszcz czerwony z jajkiem na twardo, mój mąż tak nie jada, bo twierdzi, że jajko to do żurku i basta, a ja je kroję albo w ósemki, albo drobno jak do salatki i posypuję po ziemniaczkach, zalewam barszczem i wcinam Pycha! Możesz też zrobić na szybko muffinki na słono, ostatnio robiłam z przepisu Grzankos, ale mnie osobiście ten przepis nie pasował, możesz dostosować go według swoich upodobań i tego co możesz jeść karmiąc. 

  • Autor: Dagna Data: 2011-11-25 11:39:17

    U nas juz nie wiem od ile generacji daje sie twarde jajka do barszczu, smakuje mniam i wyglada elegancko.

  • Autor: dorotask Data: 2011-11-25 12:43:39

     Na szybko to paszteciki z gotowego ciasta francuskiego , w środek ; szynka  i ser, szpinak i ser , pieczony pasztet , frankfurterki, parówki itp. itd.

  • Autor: ulla* Data: 2011-11-25 14:01:30

    Krokiety z pasztetem(domowym lub ulubionym kupnym),ewentualnie podsmażona cebula,może pieczarki.

  • Autor: punca Data: 2011-11-25 15:17:21

    Ja często na szybko kupuje ciasto francuskie i robie farsz na oko: gruba kiełbasa,tre ją na tarce,pieczarki,tre na tarce lekko smoże i dusze,ser żółty tre na tarce piepsz,odrobine soli i  zioła,czasem dodaje cebule podsmażoną lub czerwoną papryke drobno pokrojoną.Taki farsz zawijam z ciasto i pieke w piekarniku.Naprawde jest pyszne,a przygotowanie nie just czasochłonne

  • Autor: pszczolka Data: 2011-11-25 15:34:48

    http://wielkiezarcie.com/recipe45206.html

  • Autor: Monia1805 Data: 2011-11-25 19:35:00

    Ja na szybko ugotuję jajka na twardo i osobno ziemniaki, potem każdemu na talerz pokroję jajeczko i nałoże niepogniecione ziemniaki i naleję barszczu oczywiście

Przejdź do pełnej wersji serwisu