Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ambition

• Autor: werdandii Data: 2011-11-28 12:33:15

Coraz częściej napotykam na firmę AMBITION produkującą porcelanę oraz sprzęt ułatwiający życie w kuchni.Mają dośc dobre ceny a i wizualnie można  wyszukac coś fajnego.

Czy ktoś z Was posiada wiedzę na temat pochodzenia tych produktów ? Czy sa one nasze krajowe czy też jest to produkcja Made in China :)))))

Albo źle szukam ...albo nie potrafię znaleźc odpowiedzi w necie :)))

• Autor: emilka155 Data: 2011-11-28 16:25:54

http://www.ambition.pl/web/pl?category=7 ale nie jest jasno napisane gdzie są produkowane.

• Autor: werdandii Data: 2011-11-28 19:42:18

http://www.ambition.pl/web/pl?category=7 ale nie jest jasno napisane
    gdzie są produkowane.

..no właśnie tam nic nie piszą na ten temat

• Autor: alicja_bt Data: 2011-11-28 17:20:18

Moja szwagierka ma taką brytfanne , jest ciężka i dobrze w niej się piecze mięso, płyny dolewa się przez otworek w uchwycie pokrywy. Brytfanne przywieżli z Niemiec , szczegułów nie znam ,nie widziałam opakowania.

• Autor: falkor Data: 2011-11-28 22:35:30

Posługuję się nożami tej firmy. Generalnie jestem zadowolonu. Niezła stal, ładne wykończenie i dobre wyważenie. Trochę słabsza geometria (szerokie grzbiety trochę klinują się w sztywnych materiałach). Przezwyczaiłem się do nich i lubię z nich korzystać. Przedkładam je nawet nad Gerlacha. Do kompletu mam deskę do krojenia, ponoć z drewna akacjowego. Spisuje się nieźle.

Jednak podejrzewam, że Ambition to nie jest firma produkująca sprzęt, a jedynie zlecająca produkcję podwykonawcom. Dlatego tak trudno znaleźć więcej informacji o nich. Być może niektóre ich produkty są wykonywane w Chinach. Nie wiem jednak, jak ten fakt ma się do jakości. Kiedyś wieczne pióro chińskie to był rarytas.

• Autor: daga26 Data: 2011-11-30 15:47:07

fajna stronka z tej firmy:)

• Autor: a. Data: 2011-12-10 13:15:03

Mam dwa noże i zaparzacz tej firmy. Dobra jakość przy przystępnej cenie.

Przejdź do pełnej wersji serwisu