Forum

Kuchenne porady

Tort Mikado

• Autor: lanntana Data: 2011-12-02 09:46:13

Zabieram się do zrobienia tortu dla synka na niedzielną uroczystość urodzinową.Mam parę pytań dotyczących tortu Mikado,bardzo Was proszę,kochani,o pomoc. Czy spód od tortownicy do pieczenia placków posypać bułką tartą? Czy placki zdejmować gorące,czy poczekać,aż wystygną? Tort muszę upiec dziś, jutro cały dzień jestem w pracy,wrócę późno i będę "padnięta" ,więc nie dam rady nic zrobić,czy tort może trochę "postać"? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki,poczytałam trochę komentarze,zależy mi bardzo,aby tort był udany.

• Autor: kasia146 Data: 2011-12-02 10:07:01

ja spodu niczym nie sypalam, a placki zdejmowalam gorace i odkladalam do ostygniecia. A  tort im stoi dluzej tym jest lepszy :)

• Autor: dajanka Data: 2011-12-02 12:16:02

Robiłam tak jak Kasia, niczym nie sypałam i zdejmowałam gorące:)

Sporo przy tym grzebania, ale efekt fajny, choć dla mnie nieco mdły i od następnego razu postanowiłam robić krem np cytrynowy + bita śmietana, lub krem jak z przepisu, ale śmietanę mniej słodką i z sokiem z cytryny:)

• Autor: angela Data: 2011-12-04 22:51:07

Wystarczy raz posmarować formę i nastepne placki kłaść już bez smarowania. Placki zaraz po upieczeniu zdejmuję z blaszki.

• Autor: lanntana Data: 2011-12-06 06:46:00

Tort zrobił furorę na spotkaniu rodzinnym!! Mam zrobić taki sam na święta.Naprawdę,super przepis!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu