Forum

Rodzice i Maluchy czyli WuŻecikowe pogaduchy

Pomysł na prezent na 9 i 11 lat

• Autor: panda25 Data: 2011-12-02 15:48:48

Witajcie Kochani.

Mam nie mały problem.

Potrzebuję pomysłu na prezent dla mojego 9 letniego chrześniaka i jego 11 letniej siostry.

Poddajcie mi jakiś pomysł, dawno się z nimi nie widziałam i nie wiem jakie mają aktualnie zainteresowania.

A w obecnych czasach ciężko trafić, dodam że z prezentami najlepiej chciałabym się zmieścić góra 150 zł za obydwa.

POMOŻECIE?

Być może Wy macie dzieci w podobnym wieku i możecie coś doradzić?

Będę wdzięczna za każdą propozycję.

• Autor: rybcia125 Data: 2011-12-02 17:37:55

Dla chłopca proponowałabym klocki cobi, praktycznie takie same jak lego a za 80 zł masz już duży zestaw. A dla dziewczynki może jakąś książkę młodzieżową i zestaw kosmetyków dla nastolatek.

• Autor: panda25 Data: 2011-12-02 18:12:13

Klocki odpadają a już napewno COBI, akurat kolekcjonujemy LEGO, i cobi jest dużo słabszej jakości :(, a Kuba akurat nie ma za bardzo serca do klocków :(.

Czy 11-latka, to już w naszych czasach nastolatka>?

Pomysł nie głupi też myślałam o jakimś zestawie kosmetyków.

• Autor: kasnik Data: 2011-12-02 18:57:55

Mój syn ma prawie 9 lat:)

Wiem,że ucieszył by się z Lego, Playmobil-ostatnio uwielbia, Morbs-y-szał wśród naszych szkolnych dzieciaków, ZuZu Pets-też lubi, niektóre gry rodzinne, gry na PSP-bo akurat ma, nawet fajny zestaw do kąpieli(jakiś super płyn, itp)-też by mojego zadowolił, mój uwielbia książki z serii "Koszmarny Karolek. Zależy co dzieciak lubi:)

Niestety z prezentem dla 11-latki gorzej bo nie mam takowej w rodzinie nawet. Myślę, że zestaw kosmetyków odpowiednich do wieku też byłby fajny.

Pozdrawiam :)

• Autor: w jesiennym stroju Data: 2011-12-02 20:23:41

A może jakaś gra czy płyta z Hannah Montana, są też już ksiażki z tej serii. A dla chłopca to nie wiem

• Autor: Trusia Data: 2011-12-02 22:14:08

Mój 9latek ma ostatnio chopla na punkcie Gwiezdnych wojen i Trans Formers i wszystko od piżamy po klocki czy figurki w tej tematyce go cieszy. Klocki Lego też go cieszą no i gry planszówki są teraz na topie. 11 letnia chrześniaczka to już poczatkująca nastolaka, kosmetyki o owocowych zapachach np: lekka woda toaletowa, balsam do ust/błyszczyk czy żel do kąpiei albo jakieś kuleczki zapachowe napewno się jej podobają, ostatnio kolczyki ale obowiązkowo "dyndające" sprawiły jej dużo frajdy i ciągle pokutująca moda na branzoletki z harmsami, takimi małymi zawieszkami też daje możliwości, niekoniecznie musi być srebrna.

• Autor: emilka155 Data: 2011-12-02 23:08:35

Siostrzenicy 12 letniej kupiłam posciel Hallo Kitty ,oczywiście na jej życzenie;) Prawdopodobnie jest teraz bardzo na topie.

• Autor: Laugasel Data: 2011-12-03 10:26:09

Dla dziewczynki książkę Carol Weston pt. Tematy tylko dla dziewcząt  ( tam znajdzie odpowiedzi rzetelne na wszystkie nurtujące pytania w tym wieku )i dopasowany do tej książki kalendarz na nowy rok. Dla chłopaka tarczę do strzelania z łukiem.( kiedyś kupiłam w biedronce, bardzo dobrej jakości i właśnie dla dzieki w takim wieku) Albo dla obu książkę Brain Burns pt. Gry i zabawy.  To jest książka dobra nawet dla dorosłych.

• Autor: panda25 Data: 2011-12-04 11:48:57

Padło na:

Chłopak:

Tarcza do DART elektroniczna

Jakieś fajne rękawiczki albo szalik

Może jakiś perfum itp.

Może coś jeszcze znajdę jakiś drobiazg

Coś słodkiego

Dziewczynka:

Torba na ramie taka młodzieżowa listonoszka

Jakieś kosmetyki: błyszczyk, tusz, lakier

Kupiłam takie 4 ładnie opakowane żele pod prysznic- owocowe

Skarpety świąteczne w śniezynki czerwone takie ciepłe domowe

Perfumy C-thru.

Coś słodkiego.

Myślę że będą zadowoleni :D

• Autor: Laugasel Data: 2011-12-04 13:27:03

Na pewno będą zadowoleni.

• Autor: docha Data: 2012-01-28 13:47:52

jakies puzzle, książki, gry... dość uniwersalne prezenty...

• Autor: Martynka_cytrynka87 Data: 2012-03-11 19:49:30

Mój kuzyn dostał ale na 10 urodzinki wędke na ryby, bo lubi chodzić z tatą na ryby... wiec moze cos takiego ? a dla dziewczynki moze jakaś ładna bransoletka, myślę że poczułaby się kobieco i na pewno się przyda .. ;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu