Raz jedyny kupiłam barwniki na allegro nie miałam szczęscia .Jeśli masz jakąś dobrą firme to prosze podpowiedz.Jakie są lepsze w proszku żelu czy płynne :)
Zdecydowanie polcam proszkowe. W płynie po ich otwarciu pomimo tego , że miały długi okres ważności wywietrzały i nie nadawały się nastepnego roku do użycia, a kolor był prawie niewidoczny.
Ja zdecydowanie jestem fanką lukrowania jedynie na biało, próbowałam już inaczej ale pierniki nie mają już dla mnie takiego uroku, mam całe pudełko barwników ale do tego celu nie używam ich w ogóle, szczerze polecam barwniki firmy Willton, bardzo wydajne, nie rozrzedzają lukru i mają ładne odcienie.
A to moje pierniczki, zachęcam do spróbowania tak zwyczajnie, na biało
Ja zdecydowanie jestem fanką lukrowania jedynie na biało, próbowałam już inaczej ale pierniki nie mają już dla mnie takiego uroku, mam całe pudełko barwników ale do tego celu nie używam ich w ogóle, szczerze polecam barwniki firmy Willton, bardzo wydajne, nie rozrzedzają lukru i mają ładne odcienie. A to moje pierniczki, zachęcam do spróbowania tak zwyczajnie, na biało
Prześliczne !!! Jak ty to robisz, że lukier jest tak misternie położony! Z całą pewnością masz wielki talent i cierpliwość, ale nic Ci się nie rozmazuje! Zdradź jesli możesz, jakie proporcje uzywasz do lukru i przy pomocy czego go nakładasz ,że są takie cieniutkie linie! Ja próbowałam , ale kurcze często wszystko mi sie zlewa..((( O rany, a te krateczki i namalowane śnieżynki - Cudo!
Mnie tak jak Ani najbardziej podobają się pierniczki dekorowane białym lukrem.
Jeśli chcesz jednak kolorowe to kup barwniki w żelu lub proszku.Gdybyś nie chciała za dużo wydawać na barwniki to możesz kupić gotowe pisaki tortowe Oetkera.Nadają się znakomicie.Nie rozlewają się i szybko wysychają.W takim opakowaniu masz biały,żółty,zielony i czerwony.Dzieciaki najbardziej cieszą takie kolorowe pierniczki
Ja będę ozdabiała lukrem z białek tylko właśnie nie wiem kiedy to zrobić. Już wyczytałam, że jeśli lukrem z białek to parę dni przed jedzeniem pierniczków. Tylko właśnie nie wiem czy one najpierw mają zmięknąć czy lukruje się na jeszcze twarde pierniczki? Pierniczki piekłam z przepisu Wkn:)
Ja lukruję lukrem z białek co roku i pierniczki są jedzone przez conajmniej dwa tygodnie, jak dotychczas nikomu nie zaszkodziły, myślę że taka ilość cukru robi swoje.
bardzo bym prosiła o pomoc :)
jak ozdobić pierniczki może ma ktoś pomysł :)
Ja właśnie dzisiaj dostałam zamówione przez allegro barwniki ja będę ich używać do lukru.
Na mokry lukier możesz przyklejać co zechcesz:
Posypki kolorowe,
Posypkę waflową
Perełki złote, srebrne,
są też malutkie gwiazdeczki, serduszka, oj dużo by wymieniać...
Musisz pójść do sklepu w którym jest duży wybór takich rzeczy i pomysły same wpadną do głowy.
Polecam też allegro, taniej, szybko, i duży wybór.
Ja kupowałam od użytkownika: king_food (przesyłka błyskawiczna, towar super dzisiaj testowałam, wszystko bezpiecznie zapakowane)
Raz jedyny kupiłam barwniki na allegro nie miałam szczęscia .Jeśli masz jakąś dobrą firme to prosze podpowiedz.Jakie są lepsze w proszku żelu czy płynne :)
Ja kupiłam barwniki w płynie buteleczki po 6 ml.
Sprzedający jak w poście wyżej king_food.
Poniżej zdjęcia zamówionych przezemnie rzeczy.
Kilka na próbę :D
Zdecydowanie polcam proszkowe. W płynie po ich otwarciu pomimo tego , że miały długi okres ważności wywietrzały i nie nadawały się nastepnego roku do użycia, a kolor był prawie niewidoczny.
Może ten artykuł Ci pomoże http://wielkiezarcie.com/article64787.html
Ja zdecydowanie jestem fanką lukrowania jedynie na biało, próbowałam już inaczej ale pierniki nie mają już dla mnie takiego uroku, mam całe pudełko barwników ale do tego celu nie używam ich w ogóle, szczerze polecam barwniki firmy Willton, bardzo wydajne, nie rozrzedzają lukru i mają ładne odcienie.
A to moje pierniczki, zachęcam do spróbowania tak zwyczajnie, na biało
Ja zdecydowanie jestem fanką lukrowania jedynie na biało, próbowałam
już inaczej ale pierniki nie mają już dla mnie takiego uroku, mam całe
pudełko barwników ale do tego celu nie używam ich w ogóle,
szczerze polecam barwniki firmy Willton, bardzo wydajne, nie rozrzedzają
lukru i mają ładne odcienie. A to moje pierniczki, zachęcam do
spróbowania tak zwyczajnie, na biało
przepiękne są twoje pierniczki :)
cudne :-))))))
Piekłas ze swojego przepisu??
Tak, mam dużo przepisów ale pierniki do dekorowania zawsze robię ze swojego.
Cudne!!!!!!
Prześliczne !!! Jak ty to robisz, że lukier jest tak misternie położony! Z całą pewnością masz wielki talent i cierpliwość, ale nic Ci się nie rozmazuje! Zdradź jesli możesz, jakie proporcje uzywasz do lukru i przy pomocy czego go nakładasz ,że są takie cieniutkie linie! Ja próbowałam , ale kurcze często wszystko mi sie zlewa..((( O rany, a te krateczki i namalowane śnieżynki - Cudo!
Mnie tak jak Ani najbardziej podobają się pierniczki dekorowane białym lukrem.
Jeśli chcesz jednak kolorowe to kup barwniki w żelu lub proszku.Gdybyś nie chciała za dużo wydawać na barwniki to możesz kupić gotowe pisaki tortowe Oetkera.Nadają się znakomicie.Nie rozlewają się i szybko wysychają.W takim opakowaniu masz biały,żółty,zielony i czerwony.Dzieciaki najbardziej cieszą takie kolorowe pierniczki
mi coś takiego wyszło, robilam tak na szybko, dużo lepszy jest lukier z bialka i pudru (bo jest bielszy)niż pudru i wody
Ja będę ozdabiała lukrem z białek tylko właśnie nie wiem kiedy to zrobić. Już wyczytałam, że jeśli lukrem z białek to parę dni przed jedzeniem pierniczków. Tylko właśnie nie wiem czy one najpierw mają zmięknąć czy lukruje się na jeszcze twarde pierniczki? Pierniczki piekłam z przepisu Wkn:)
Ja lukruję lukrem z białek co roku i pierniczki są jedzone przez conajmniej dwa tygodnie, jak dotychczas nikomu nie zaszkodziły, myślę że taka ilość cukru robi swoje.
Do ciasta piernikowego radze dodać nieco ... pieprzu.