Forum

Gawędy o jedzeniu

Ratunku mam flądry małe bez skóry co dalej?

  • Autor: violka367 Data: 2011-12-08 12:27:45

    Witam! Kochani pomóżcie ,robiłam porządki w zamrażarce i mam małe fląderki bez skóry niewiem co z nich zrobić poza usmażeniem, może jakieś fajne pomysły? Będę dozgonnie wdzięczna pozdrawiam

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2011-12-08 12:33:15

    To tylko się cieszyć że są bez skórki, ja bym zamroziła i usmażyła na wigilię :)Możesz też zrobić z nich roladę i zalać galaretą ,kotleciki rybne lub po grecku.

    http://wielkiezarcie.com/recipe72226.html

  • Autor: makusia Data: 2011-12-08 12:53:48

    One już zamrożone Dario ..."robiłam porządki w zamrażarce..."  :)

    A pomysł na danie fajny:)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2011-12-08 13:03:40

    Makusiu, jak są zamrożone, to niech sobie spokojnie czekają do wigilii:)

  • Autor: violka367 Data: 2011-12-08 13:11:40

    Kochane moje one już niestety rozmrożone i chyba bedą kotlety ,tylko niewiem z surowych robić,czy gotowanych?

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-12-08 13:13:06

    Kotlety zrób z parzonych łatwiej obrać z ości.

  • Autor: violka367 Data: 2011-12-08 13:18:09

    Dziękuję Kochana ,bo to są naprawdę małe fląderki i właśnie byłby problem z tymi ościami

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2011-12-08 13:28:56

    To może moje zrób, oczywiście zmiel surowe fladry:)

    http://wielkiezarcie.com/recipe37992.html

  • Autor: violka367 Data: 2011-12-08 13:40:28

    Wypróbuje napewno -dzięki serdeczne,bo moje Szczęście to fanatyczny wędkarz i co chwilę zwozi te swoje trofea,a mi już brakuje pomysłów na te skarby

  • Autor: makusia Data: 2011-12-08 13:36:49

    Miało byc oczywiście "rozmrożone"... 

  • Autor: violka367 Data: 2011-12-08 13:41:18

    No wiem wiem,ze rozmrożone dzieki

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-12-08 13:12:08

    Pyszne są po grecku , smażone możesz zamarynowac w zalewie z octem.

  • Autor: pasibrzusio Data: 2012-01-20 12:09:29

    Najlepsza flądra jaką w życiu jadłam to usmażona w maśle czosnkowym i posypana koperkiem. Łatwe w przygotowaniu, przepyszne a zapada w pamieć na dłuuuugie lata.... życze smacznego!!

  • Autor: Natka13 Data: 2012-02-27 15:35:50

    Ja przyrządzam ryby za pomocą soli, pieprzy, kurkumy, imbiru, cytryny i czosnku. Rewelacyjna mieszanka i pasuje do każdej ryby :) Polecam!!! Potem tylko dodaję panierkę z bułki tartej i smażę.

  • Autor: kokarda Data: 2012-02-27 16:54:17

    zjeść !!

Przejdź do pełnej wersji serwisu