Witam! Kochani pomóżcie ,robiłam porządki w zamrażarce i mam małe fląderki bez skóry niewiem co z nich zrobić poza usmażeniem, może jakieś fajne pomysły? Będę dozgonnie wdzięczna pozdrawiam
To tylko się cieszyć że są bez skórki, ja bym zamroziła i usmażyła na wigilię :)Możesz też zrobić z nich roladę i zalać galaretą ,kotleciki rybne lub po grecku.
Najlepsza flądra jaką w życiu jadłam to usmażona w maśle czosnkowym i posypana koperkiem. Łatwe w przygotowaniu, przepyszne a zapada w pamieć na dłuuuugie lata.... życze smacznego!!
Ja przyrządzam ryby za pomocą soli, pieprzy, kurkumy, imbiru, cytryny i czosnku. Rewelacyjna mieszanka i pasuje do każdej ryby :) Polecam!!! Potem tylko dodaję panierkę z bułki tartej i smażę.
Witam! Kochani pomóżcie ,robiłam porządki w zamrażarce i mam małe fląderki bez skóry niewiem co z nich zrobić poza usmażeniem, może jakieś fajne pomysły? Będę dozgonnie wdzięczna pozdrawiam
To tylko się cieszyć że są bez skórki, ja bym zamroziła i usmażyła na wigilię :)Możesz też zrobić z nich roladę i zalać galaretą ,kotleciki rybne lub po grecku.
http://wielkiezarcie.com/recipe72226.html
One już zamrożone Dario ..."robiłam porządki w zamrażarce..." :)
A pomysł na danie fajny:)
Makusiu, jak są zamrożone, to niech sobie spokojnie czekają do wigilii:)
Kochane moje one już niestety rozmrożone i chyba bedą kotlety ,tylko niewiem z surowych robić,czy gotowanych?
Kotlety zrób z parzonych łatwiej obrać z ości.
Dziękuję Kochana ,bo to są naprawdę małe fląderki i właśnie byłby problem z tymi ościami
To może moje zrób, oczywiście zmiel surowe fladry:)
http://wielkiezarcie.com/recipe37992.html
Wypróbuje napewno -dzięki serdeczne,bo moje Szczęście to fanatyczny wędkarz i co chwilę zwozi te swoje trofea,a mi już brakuje pomysłów na te skarby
Miało byc oczywiście "rozmrożone"...
No wiem wiem,ze rozmrożone dzieki
Pyszne są po grecku , smażone możesz zamarynowac w zalewie z octem.
Najlepsza flądra jaką w życiu jadłam to usmażona w maśle czosnkowym i posypana koperkiem. Łatwe w przygotowaniu, przepyszne a zapada w pamieć na dłuuuugie lata.... życze smacznego!!
Ja przyrządzam ryby za pomocą soli, pieprzy, kurkumy, imbiru, cytryny i czosnku. Rewelacyjna mieszanka i pasuje do każdej ryby :) Polecam!!! Potem tylko dodaję panierkę z bułki tartej i smażę.
zjeść !!