Forum

Pomysł czy Problem?

Przepisy wg Siostry Anastazji

• Autor: lucyna67 Data: 2011-12-09 00:54:07

Chyba nikt z Was nie ma watpliwosci, ze przepisy wg siostry Anastazji sa smaczne i porywajace   ale czasem bardzo trudno jest do nich dotrzec na naszym WZ. Czy mozna byloby stworzyc w  czesci "Przepisy"  pozycje Przepisy wg siostry Anastacji" i wrzucic tam wszystkie  dotychczas  wpisane do WZ   wlasnie  jej przepisy?  Mielibysmy ksiazke w jednym miejscu no i opinie oraz uwagi takze.  

Kto jest za  dodaniem dodatkowej pozycji w przepisach   pod nazwa np. "Przepisy wg siostry Anastazji" ?

• Autor: monciakrk Data: 2011-12-09 04:56:42

Jestem ZA

• Autor: lucyna67 Data: 2011-12-10 00:00:52

Dziekuje   Ci za ten link .:)

• Autor: joannaantoni Data: 2011-12-09 07:17:25

Moim zdaniem to gruba przesada. Siostra Anastazja zebrała przepisy z różnych źródeł, upiekła je i wydała książkę. ale to nie są propozycje na ciasta według jej pomysłu i można znaleść wiele podobnych propozycji wykonanych przez "cywili". Jednak to nie są jej przepisy (przynajmniej nie wszystkie) i tworzenie takiego "kółka uwielbienia" jest chyba dyskusyjne. Nie mam wątpliwość, że Siostra ma talent do pieczenia, ale nie można tworzyć swojego rodzaju kultu.

• Autor: ZANTA Data: 2011-12-09 08:27:19

Moim zdaniem to gruba przesada. Siostra Anastazja zebrała przepisy z różnych źródeł, upiekła je i wydała książkę.

Ja też tak uważam Skoro siostra Anastazja wydała książkę to chyba po to żeby ktoś ją kupił. Tak więc taki zbiór już istnieje, a więc najlepiej udać się do księgarni albo poszperać w internecie i zakupić sobie tych kilka książek

pozdrawiam

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2011-12-09 10:52:20

Moim zdaniem to gruba przesada. Siostra Anastazja zebrała przepisy z
    różnych źródeł, upiekła je i wydała książkę. ale to nie
    są propozycje na ciasta według jej pomysłu i można znaleść wiele
    podobnych propozycji wykonanych przez "cywili". Jednak to nie są jej przepisy
    (przynajmniej nie wszystkie) i tworzenie takiego "kółka uwielbienia"
    jest chyba dyskusyjne. Nie mam wątpliwość, że Siostra ma talent do
    pieczenia, ale nie można tworzyć swojego rodzaju kultu.

Masz w 100% rację, czasami się zastanawiam czy ta siostra Anastazja to w ogóle istnieje.Mamy w domu 2 jej książki, ale jakoś jeszcze nic z nich nie było pieczone.

• Autor: janeczka669 Data: 2011-12-10 08:01:07

Kilkanaście przepisów na ciasta miałam w swoich zeszytach dużo wcześniej nim ukazały się w książkach Siostry Anastazji. Nie są to jej własne przepisy a tylko  wypróbowane i zebrane przez nią w zbiór.

Mam książki Siostry Anastazji ale pomysł utworzenia działu z jej przepisami spodobał mi się, jestem za.

• Autor: toffik Data: 2011-12-09 09:05:15

Wystarszy wpisać w wyszukiwarkę hasło " siostry anastazji ". Wyskakuje prawie170 przepisów.  

Moim zdaniem ta kategoria jest zdecydowanie niepotrzebna.

• Autor: matani Data: 2011-12-09 09:20:33

Nie mam żadnej z książek s. A. ale jedno jest pewne, jeśli przepis na ciasto ma 3 różne warstwy + 3 różne kremy i do tego polewa plus bakalie to na 99% wziął się z książki s. A. [ironia]

• Autor: Laugasel Data: 2011-12-09 11:01:24

Mi osobiście te  ciasta często są zbyt przeładowane. Połączenie maku, orzechów i kokosu w jednym cieście to za wiele. Ja wybieram  delikatniejsze ciasta z jej książek.

• Autor: lucyna67 Data: 2011-12-09 23:58:53

Zakladajac ten watek nie interesowala mnie osoba  jakiejs siostry anastazji, istnienia jej albo nieistnienia ...... z jej przepisami tak samo jak z waszymi -moga byc kompletna fikcja, ale chodzilo mi o to ze znalazlam na WZ    wiele przepisow  przez WAS wlasnie  dodanych (zawierajacymi slowa siostry anastazji)-  z opiniami (tez Waszymi:)) i ocenionych (tez przez WAS), stad  wydawalo mi sie ..... ale juz mi sie nie  wydaje......:)

A moze by stworzyc w    " przepisach" dodatkowy dzial np. WKN, BDB, CDN or CCN, FBD, to tez nie sa przepisy stworzone przez nich.....

Ten watek uwazam za zamkniety. 

• Autor: edii Data: 2011-12-11 17:03:10

A tak a propo ciekawa jestem czy przez was dodane przepisy to wyłącznie wasze czy też pozbierane tak jak przez s.Anastazje którą tak krytykujecie?Nie lubicie to nie pieczcie a tak wg. mnie to niektóre ma spoko.

Przejdź do pełnej wersji serwisu