Forum

Kuchenne porady

Chrzan w słoiku

  • Autor: as Data: 2011-12-09 09:15:01

    Jestem ciekawa do jakich potraw oprócz żurku czy ćwikły można dodać chrzan ze słoika? 

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-12-09 09:25:15

    Można ugotować sos chrzanowy do jajek lub mięsa. Chrzan dodaje po zdjęciu z ognia i podaje do obiadu na ciepło. Majonez tez  mieszam z chrzanem.

  • Autor: PATI :) Data: 2011-12-09 09:42:01

    Ja robię białą kiełbase w sosie chrzanowym i dokładnie dodaje go po zdjęciu z ognia , z chrzanem ucieram też ugotowanę żółtka np. do wędliny

  • Autor: jolka60 Data: 2011-12-09 09:35:50

    Kilka razy gotowałam tzw serwatczankę-tu bez chrzanu się nie obejdzie.Poza tym sos chrzanowy,do jajek lub ozorków.Chrzan do mięs i jajek mieszam z zurawiną.Sos śmietanowo-chrzanowy,do surówki z kalarepy.

  • Autor: Zuzanna248 Data: 2011-12-09 10:28:22

    Przede wszystkim do sporzadzenia "chrzanu", takiego dodatku do mięs i wędlin - jajka na twardo ścieram na drobnych wiórkach tarki, do tego chrzan, sól, cukier do smaku i śmietana. Można dodać też utarte jabłko. Pycha, a na każde swięta /choć nie tylko/ obowiązkowy. Robię też ruloniki z szynki w galarecie, gdzie plastry szynki nadziewam np. serem białym wymieszanym z chrzanem i ewentulnie jajkiem.

  • Autor: jolka60 Data: 2011-12-09 12:23:22

    O,z tego pomysłu na"chrzan" sama skorzystam.

    Co do sera,zapomniałam,czasem robię pate-ser plus chrzan,do chleba.

  • Autor: agulinia Data: 2011-12-09 11:42:43

    Jajka w sosie chrzanowo- koperkowym jako dodatek do obiadu.

  • Autor: renataz36 Data: 2011-12-09 12:26:08

    http://wielkiezarcie.com/recipe393.html u nas jak u poprzedniczek i przede wszystkim do tej zupy

  • Autor: Agiatis Data: 2011-12-09 14:19:51

    My dodajemu chrzan do białej kiełbasy, a także do galaretek z nóżek:) Pychaaa!

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2011-12-09 15:23:09

    Uwielbiam ozora wołowego w sosie chrzanowym i schab faszerowany jajkiem , chrzanem i masłem w galarecie. Daję chrzan do tartych czerwonych buraków i wychodzi pyszna ćwikła, na wigilię chrzan mieszam z gęstą śmietaną i jemy do ryby.Daję również 2 łyżki do białego barszczu.

    Robię jeszcze chrzan gotowany, na serwatce,  zagęszczam mąką i wychodzi pyszny chrzan podobny do budyniu, delikatny i aksamitny, doskonały do wędlin , jajek i mięs.

  • Autor: crizz Data: 2011-12-09 16:30:48

    zupa chrzanowa, choć lepiej utrzeć.. przepis jest gdzieś na WŻ

    surówka z tartej marchwi + chrzan + ew. cukier, rodzynki itp.

    lubię gotowany szponder z rosołu w sosie chrzanowym..

    barszcz czerwony z chrzanem i śliwkami..

    pewnie jeszcze z parę rzeczy by się znalazło, ale głowa mnie boli..

Przejdź do pełnej wersji serwisu