Ostatnio robiłam rogaliki i posypałam je cukrem,bardzo mi zasmkowały i chce zrobić ciastka na świeta i posyac je cukrem,ale chec aby cukier był gruby,bo ten co kupuje jest drobni,może ktoś wie jaki firma i gdzie (TESOC LIDL itp) można kupic taki gruby cukier?
Jeśli masz możliwość zobaczw bomi , albo w jakichś delikatesach tam mają zawsze rózne rodzaje cukru, ostatnio kupowałam brązowy który wyglądał jak kawałki bursztynu.
Ostatnio robiłam rogaliki i posypałam je cukrem,bardzo mi zasmkowały i chce zrobić ciastka na świeta i posyac je cukrem,ale chec aby cukier był gruby,bo ten co kupuje jest drobni,może ktoś wie jaki firma i gdzie (TESOC LIDL itp) można kupic taki gruby cukier?
Pytaj w sklepach o cukier RAFINADA.
Nie wiem czy w Twoim mieście jest kaufland bo tam na pewno znajdziesz kosztuje ok. 6 zł
Jeśli masz możliwość zobaczw bomi , albo w jakichś delikatesach tam mają zawsze rózne rodzaje cukru, ostatnio kupowałam brązowy który wyglądał jak kawałki bursztynu.
ostatnio kupowałam w Kauflandzie, ale myślę, że może w mniejszych sklepach też bywa. Pytaj o cukier- GRUBA RAFINADA.
Cukier gruba rafinada jest dostępny w sklepach sieci Bomi. Szukałam w wielu innych i tylko tam zawsze kupowałam bez problemu :)
Dziękuje wszystkim,u nas niestety nie ma tego sklepu bomi,ale poszukam uważniej jeszcze raz gdzie indziej
ja kupuję w kauflandzie cukier kandyzowany