Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Jak pakujecie prezenty na święta?

• Autor: sylvija Data: 2011-12-09 12:23:58

witam,

co roku głowię się jak niebanalnie zapakować świąteczne prezenty. w tym roku wymyśliłam coś takiego:

ekologicznie i w stylu z poprzedniej epoki :)

a Wy jak pakujecie prezenty?

PS. na dodatek mój KOT znajdujacy się aktualnie pod chonikną jako tymczasowa  alternetywa prezentów:

• Autor: cerekm Data: 2011-12-09 12:40:59

ekstra!;-)))

ja co roku kupowalam kolorowe papiery, piękne wstążki, kokardy i... bawiłam się tym pakowaniem jak dziecko! kazdy pakunek w innym kolorze. W tym roku ide na latwizne, kupialm w Biedronce tanie sliczne torebki swiateczne, wiec kazdy prezent myk do torebki i final;-)

• Autor: Laugasel Data: 2011-12-09 15:53:53

Ja też wolę piękne duże torby, potem zawsze się przydadzą na inne prezenty. Bo te papierzyska kolorowe to tylko jednorazowe i zawsze dużo śmiecia wychodzi. Te ekologiczne są ciekawe, kot eleganckj i choinka też nietuzinkowa.

• Autor: ABA Data: 2011-12-09 16:19:11

Ja jednak zostaję przy kosztownym i uciążliwym pakowaniu w pudełka, papier ozdobny i kokardy. Owszem ładne świąteczne torby są szybsze i łatwiejsze do włożenia prezentu, ale ta ciekawość i rozpakowywanie daje wiele radości obdarowywanym. Raz w roku trzeba się ciut natrudzić, by tę radość wyzwolić.

• Autor: nadia Data: 2011-12-09 17:27:24

Zgadzam sie w 100% bo Ty sie natrudzisz w kupieniu komus prezentow a druga osoba tylko zajrzy do torby i moze jeszcze pokreci nosem i to wszystko... Wiecej radosci i bardziej wycwiczona jest wyobraznia, gdy prezent trzeba odpakowac z papieru, dzieci to robia bardzo szybko, bo nastepny prezent trzeba odpakowac ;) To jest bardzo wazna chwila, bo dzieci bardziej ciesza sie z niespodzianek zapakowanych niz z toreb, no i nie tylko dzieci ;)0)

• Autor: mysha2006 Data: 2011-12-09 16:34:12

Młodemu standardowo do ładnej torby świątecznej a dla mamy i dla teściów kupiłam kosze wiklinowe. Ładnie poukładam w nich prezenty, całość będzie zawinięta w folię przezroczystą i ozdobiona wstążkami i kokardą.

• Autor: emeska1974 Data: 2011-12-10 10:24:14

Ja  nie ma tego problemu bo nie robmy prezentow!

• Autor: sylvija Data: 2011-12-11 14:44:01

pomysł z kosztykami wiklinowymi i folią - bardzo interesujący :)

• Autor: anqe Data: 2011-12-15 22:10:47

prezenty dla dzeci zawsze w torby natomiast pozostałe zawsze z dużą starannością w tym roku jeszcze pakowanie przede mną ale pomysły już są, jak się uwinę wcześniej to wstawię fotki

• Autor: Wkn Data: 2011-12-16 00:08:16

Jak się nie uwiniesz, to też wstaw później!

• Autor: mgronik Data: 2011-12-15 22:38:51

Bardzo nie lubię prezentów w torebkach, bo od razu widać, co w nich jest. Nie ma tej przyjemności:)

W tym roku, z racji tego, że prezenty będą podróżować, zapakuję je w kolorowy papier i dodatkowo każdy owinę w celofan. W samym papierze by się zniszczyły przez drogę, a celofan jeszcze fajnie błyszczy.  Do tego wstążka lub kilka przyklejanych kokardek.

Uwielbiam pakować prezenty, ale mam na to coraz mniej czasu.

Kiedyś pakowałam, podobnie jak Ty, w szary papier, a każdy prezent był ozdobiony gałązką ostrokrzewu lub świerku. Kiedyś były doklejane mikołaje.

Dawno temu nawet sama sklejałam ozdobne kartoniki, ale już nie mam do tego cierpliwości i czasu:)

• Autor: lisowianka Data: 2011-12-15 23:08:24

Ja w ty roku zapakuje prezenty w gazetę:):):)

będzie śmieszne a przy okazji będą mieli co poczytać!!!

Przejdź do pełnej wersji serwisu