Jest trwały, jeśli zrobisz wersję z masłem. Wersja light nie do końca utrzymuje wzór. Możesz też ten krem zrobić na kremówce i pominać masło - też trzyma fason :)
To dodaj do ubitej śmietany czekoladę(rozpuszczoną) i będziesz miała krem czekoladowy. Dekorację zrobisz bez problemu, a będzie smaczniejsze od kremu z torebki.
To dodaj do ubitej śmietany czekoladę(rozpuszczoną) i będziesz miała krem czekoladowy. Dekorację zrobisz bez problemu, a będzie smaczniejsze od kremu z torebki.
Na 500 ml śmietany daję 300 g czekolady. Jeżeli czekolada gorzka, to 1-2 łyżki cukru do tego. Jeżeli mleczna lub biała jest wystarczajaco słodkie. Radzę używać śmietany 33 - 36%.
WItam i prosze o porade.
Czy gotowy krem do tortów nadaje sie na ozdonienie tortu, czy jest trwały i nie spłynie i czy mozna zrobic nim wzorki na torcie.
Zawsze tort zdobiłam masa marcepanowa badz smietanka 30% teraz chce zrobic czekoladowy krem na wierzch.
Jest trwały, jeśli zrobisz wersję z masłem. Wersja light nie do końca utrzymuje wzór. Możesz też ten krem zrobić na kremówce i pominać masło - też trzyma fason :)
Smaruje tort i robię dekoracje z klasycznego kremu na masle , szprycą lub woreczkiem , są trwałe.
A krem dr Oetkera? Nadaje sie?
Robiłam bardzo dobry , ale nawet jeżeli nie ma w przepisie , żeby dodać masło to dodawałm 1/2 kostki na opakowanie kremu
Bardzo dziekuje za podpowiedzi:) POzdrawiam serdecznie!!!
Oetker zrobił się oszukany i jest go duzo mniej, niz było kiedyś i nie jest to tylko moja opinia. Ja ostatnio kupuję Delecta, bardzo dobry.
niedawno kupilam ajerkoniakowy z logo kauflandu był bardzo dobry
Ajerkoniakowy jest pyszny! :)
To dodaj do ubitej śmietany czekoladę(rozpuszczoną) i będziesz miała krem
ile bitej śmietany a ile czekolady ???????czekoladowy. Dekorację zrobisz bez problemu, a będzie smaczniejsze od kremu
z torebki.
Na 500 ml śmietany daję 300 g czekolady. Jeżeli czekolada gorzka, to 1-2 łyżki cukru do tego. Jeżeli mleczna lub biała jest wystarczajaco słodkie. Radzę używać śmietany 33 - 36%.
Bardzo dziękuje za odpowiedz :)
Jak najbardziej sie nadaje, dodajesz troche masla roslinnego i ciut spirytusu i masz krem do tortu jak sie patrzy ;)