Forum

Kuchenne porady

zdobienie tortu kremem

  • Autor: agulka8204 Data: 2011-12-09 12:47:54

    WItam i prosze o porade. 

    Czy gotowy krem do tortów nadaje sie na ozdonienie tortu, czy jest trwały i nie spłynie i czy mozna zrobic nim wzorki na torcie.

    Zawsze tort zdobiłam masa marcepanowa badz smietanka 30% teraz chce zrobic czekoladowy krem na wierzch. 

  • Autor: aloalo Data: 2011-12-09 13:01:25

    Jest trwały, jeśli zrobisz wersję z masłem. Wersja light nie do końca utrzymuje wzór. Możesz też ten krem zrobić na kremówce i pominać masło - też trzyma fason :)

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-12-09 13:06:21

    Smaruje tort i robię dekoracje z klasycznego kremu na masle , szprycą lub woreczkiem , są trwałe.

  • Autor: agulka8204 Data: 2011-12-09 13:16:27

    A krem dr Oetkera? Nadaje sie?

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-12-09 13:23:00

    Robiłam bardzo dobry , ale nawet jeżeli nie ma w przepisie , żeby dodać masło to dodawałm 1/2 kostki na opakowanie kremu 

  • Autor: agulka8204 Data: 2011-12-09 13:42:17

    Bardzo dziekuje za podpowiedzi:) POzdrawiam serdecznie!!!

  • Autor: aloalo Data: 2011-12-09 13:57:51

    Oetker zrobił się oszukany i jest go duzo mniej, niz było kiedyś i nie jest to tylko moja opinia. Ja ostatnio kupuję Delecta, bardzo dobry.

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-12-09 14:19:14

    niedawno kupilam ajerkoniakowy z logo kauflandu był bardzo dobry

  • Autor: nadia Data: 2011-12-09 17:18:36

    Ajerkoniakowy jest pyszny! :)

  • Autor: martynka 13 Data: 2011-12-09 16:14:15

    To dodaj do ubitej śmietany czekoladę(rozpuszczoną) i będziesz miała krem czekoladowy. Dekorację zrobisz bez problemu, a będzie smaczniejsze od kremu z torebki.

  • Autor: barbara-r Data: 2011-12-09 17:27:36

    To dodaj do ubitej śmietany czekoladę(rozpuszczoną) i będziesz miała krem
    czekoladowy. Dekorację zrobisz bez problemu, a będzie smaczniejsze od kremu
    z torebki.

    ile bitej śmietany a ile czekolady ???????

  • Autor: martynka 13 Data: 2011-12-09 17:36:39

    Na 500 ml śmietany daję 300 g czekolady.  Jeżeli czekolada gorzka, to 1-2 łyżki cukru do tego. Jeżeli mleczna lub biała jest wystarczajaco słodkie. Radzę używać śmietany 33 - 36%.

  • Autor: barbara-r Data: 2011-12-10 21:07:29

    Bardzo dziękuje za odpowiedz :) 

  • Autor: nadia Data: 2011-12-09 17:19:53

    Jak najbardziej sie nadaje, dodajesz troche masla roslinnego i ciut spirytusu i masz krem do tortu jak sie patrzy ;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu