Forum

Gawędy o jedzeniu

piękny pulchny rzucany biszkopt

  • Autor: majklu Data: 2011-12-09 12:58:04

    Jeżeli mówimy i pieczemy prawdziwy biszkopt ze świezych jaj. Rzućmy nim po wyciągnięciu z piekarnika. Gwarantuje to że nie opadnie:)

  • Autor: agulka8204 Data: 2011-12-09 12:59:28

    Potwierdzam:)

  • Autor: megi65 Data: 2011-12-09 13:32:47

    Od prawie 30 lat tak biszkoptem poniewieram i jest ok ! Potwierdzam ...

  • Autor: nadia Data: 2011-12-09 17:15:15

    A co daje to rzucanie?

  • Autor: bytomianka Data: 2011-12-09 14:27:59

    Zgadza się.!

  • Autor: lenka075 Data: 2011-12-09 14:33:08

    Gwarantuje to że nie opadnie:)

    No chiba opadnie....na podłogę... .

    A swoją drogą, to mi chyba serce pęknie, jak w końcu uda mi się upiec dobre cicho i będę musiała rzucić tym biszkoptem o glebę...... ;-) Ale to faktycznie ponoć działa....

  • Autor: peggy83 Data: 2011-12-09 18:03:52

    Działa, też tak robię od pewnego czasu :) Nareszcie nie mam problemó z biszkoptami, tzn. nie muszę dodatkowo obkrawać brzegów w stosunku do środka biszkoptu. Bo zazwyczaj przy brzegach było wysoko a na środku nieco niżej...

  • Autor: as Data: 2011-12-09 18:16:17

    U mnie biszkopt jest odwrotny. Na środku wyżej niż na brzegach. Do tej pory raz rzuciłam. Wyszedł idealnie ale boję się dalej próbować by nie popsuć.

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-12-09 18:29:59

    Jakoś nie mam odwagi rzucić ,spróbuję jak nikogo nie będzie w domu. U mnie też wychodzi w kształcie wulkanu.

  • Autor: Tercia Data: 2011-12-09 18:48:23

    No właśnie, jak mnie kiedyś mąż zobaczył, jak rzucam blachę na podłogę, to sie w głowe popukał...

    ale efekt murowany

  • Autor: Trusia Data: 2011-12-09 21:02:03

    Faktycznie rzucanie pomaga :)

    Odwagi drogie Panie :)

  • Autor: DorDa Data: 2011-12-10 00:12:41

    Faktycznie rzucanie pomaga :) Odwagi drogie Panie :)

    Pomaga, pomaga, tylko mąż znacząco puka się w czoło.

  • Autor: angeliczka Data: 2011-12-10 19:37:20

    ja zawsze rzucam i nikogo to już nie dziwi

Przejdź do pełnej wersji serwisu