Nie mam doświadczenia w przyrządzaniu żeberek stąd moje pytanie. Kupiłam żeberka, które przyrządzę w coli (reklama knorr), ale nie wiem czy ten tłuścik mam odkroić czy zostawić? Jeżeli odkroję czy mogę go do czegoś wykorzystać? Dodam, ze wybieram żeberka z małą ilością tłuszczu.
Witaj.Nie wiem,jakie sa Wasze gusta ,ale ja nie odkrajalabym tluszczu z zeberek (zwlaszcza,jesli wybierasz 'bez').No,i jeszcze jedno...jesli jestes poczatkujaca kucharka,czy na pewno chcesz przyrzadzic je wg dosc jednak nietypowego przepisu?Nie jestem przeciw eksperymentom kulinarnym (wrecz przeciwnie),ale lepiej chyba poznac swoje smaki,zanim sie wprowadzi cos nowego.
A,jesli jednak odkroisz tluszcz,mozesz go ..dodac do zupy,sosu,podsmazyc na nim jajka,zesmazyc jako okrase do ziemniakow czy kaszy.Tak,jak z kazdym tluszczem wieprzowym.
Nie mam doświadczenia w przyrządzaniu żeberek stąd moje pytanie. Kupiłam żeberka, które przyrządzę w coli (reklama knorr), ale nie wiem czy ten tłuścik mam odkroić czy zostawić? Jeżeli odkroję czy mogę go do czegoś wykorzystać? Dodam, ze wybieram żeberka z małą ilością tłuszczu.
Witaj.Nie wiem,jakie sa Wasze gusta ,ale ja nie odkrajalabym tluszczu z zeberek (zwlaszcza,jesli wybierasz 'bez').No,i jeszcze jedno...jesli jestes poczatkujaca kucharka,czy na pewno chcesz przyrzadzic je wg dosc jednak nietypowego przepisu?Nie jestem przeciw eksperymentom kulinarnym (wrecz przeciwnie),ale lepiej chyba poznac swoje smaki,zanim sie wprowadzi cos nowego.
A,jesli jednak odkroisz tluszcz,mozesz go ..dodac do zupy,sosu,podsmazyc na nim jajka,zesmazyc jako okrase do ziemniakow czy kaszy.Tak,jak z kazdym tluszczem wieprzowym.