Forum

Kuchenne porady

Jaka masa do ciasta "Gargamel"?

  • Autor: agulinia Data: 2011-12-12 08:40:45

    Na święta planuję upiec to ciasto http://www.winiary.pl/przepis.aspx/66664/ciasto-gargamel-

    Jednak nie lubię takiego rodzaju masy jak w oryginalne. Możecie polecić jakąś swoją sprawdzoną, żeby tu

    pasowała? Dziękuję

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-12-12 09:35:02

    Myślę ,że krem budyniowy , do budyniowego możesz dodać podczas miksowania pokruszoną chałwę. 

  • Autor: agulinia Data: 2011-12-12 10:26:42

    Dobry pomysł, a będzie pasować np. grysikowa?

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-12-12 10:34:10

    Napewno będzie , do miodownika też dodaję sie gryskową . ja np rafaello robię nie z kokosami tylko z kremem budyniowym z chałwą ,chociaż to pewnie już nie rafaello

  • Autor: megi65 Data: 2011-12-12 11:56:40

    Witaj w klubie ja wręcz nie cierpie tego połaczenia śmietany i masła bleee .

    Masa grysikowa , kremóweczka ubita , lub dobra masa budyniowa  to moje typy ...

    Wybór należy do ciebie . :)

  • Autor: edii Data: 2011-12-12 18:35:44

    Witaj, niewiem czy już jadłaś tego GARGAMELA przepis pochodzi z 100nowych ciast s. Anastazji jak dla mnie to on wcale nie jest specjalny i tak naprawdę to orginalna masa nawet do niego nie pasuje ale próbuj i tak jak megi radzi z masą chawłową

  • Autor: agulinia Data: 2011-12-12 18:51:46

    Tak przypadkiem się natknęłam i mi się spodobał. Nie jadłam go jeszcze, ale opiszę wrażenia smakowe

Przejdź do pełnej wersji serwisu