Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Wirusowe problemy mozilli

• Autor: ekkore Data: 2011-12-12 16:56:20

Może ktoś wie co sie dzieje...

Dzisiaj Kaspersky szaleje.

Do WP oraz kilku innych stron podłączone są aplikacje facebookowe (nie mam pojecia jak) - coś w rodzaju przekierowania - które Kaspersky wyktrywa jako zagrożenie włamaniem celem kradzieży danych poufnych (przede wszystkim bankowych i kart kredytowych).

Czy coś jest na rzeczy- może ktoś coś słyszał co to takiego.

W swoim zyciu byłam może ze 3 razy na facebooku - i to przez pomyłkę, klikając nie to co trzeba.

Świadomie nigdy.

• Autor: matani Data: 2011-12-12 17:40:46

Kaspersky jest czasami nieco nadgorliwy, wp jest tak naszpikowana reklamami i innymi bzdetami, że w ogóle już tam nie wchodzę, no i fejs...

Nie pomogłam, ale sobie ponarzekałam, wybacz ekkore

• Autor: belkot68 Data: 2011-12-12 17:48:19

Ja skasowalam Kasperskiego w zeszłym roku (kupilam legalnie za prawie 100eu)  bo szlak mnie trafiał jak mi doslownie wszysko blokowal,nigdy wiecej.

• Autor: matani Data: 2011-12-12 17:53:38

Ja miałam w czasach, gdy korzystałam z netu plusa (na szczęście był gratis), 1 rok i ani dnia dłużej ;)

Teraz korzystam z darmowego avasta.

A mozilla po ostatniej aktualizacji jest też jakaś głupawa, sorki za wyrażenie :(

• Autor: ekkore Data: 2011-12-12 18:32:16

Ja długo korzystam z kasperkiego.

Nie narzekam - da sie oswoić.

To, że zapisuje różne dziwy do wirusów to wiem.

Tyle, że takie coś mi zdarzyło się pierwszy raz.

każde przejście na podstronę na WP prowadziło do informacji o stronie FB, która stanowi zagrożenie i że została zablokowana.Wiadomości WP wyświetlały sie normalnie.

A ja na FB nie wchodzę nigdy. Dlatego chciałam zrozumieć zjawisko

• Autor: crizz Data: 2011-12-12 20:55:09

używałem mozillę wiele lat jak wszyscy stosowali IE, nie było kłopotów i dlatego lubiłem ten program.. nie umiem wyjaśnić dlaczego głupieje, ale umiem ci doradzić.. jakieś parę lat temu rzuciłem komputer PC w kąt i stałem się użytkownikiem Apple iMac, czyli dziecka ś.p. Steve'a Jobsa.. nie mam najgłupszego systemu operacyjnego Windows, nie mam żadnego programu antywirusowego, nie mam problemów technicznych.. inny, inteligentny świat..

• Autor: ekkore Data: 2011-12-12 21:30:44

Dzięki za radę - niestety jest za cenna i nie możliwa do zrealizowania...

Bo sam komputer z systemem to nei wszystko, pozostałe oprogramowanie też potrzeba wymienic...

• Autor: crizz Data: 2011-12-12 21:46:50

fakt że apple jest nieco droższy, ale oprócz systemu operacyjnego dostajesz w cenie mnóstwo aplikacji np. edytor tekstu. arkusz kalk., program do edycji zdjęć, do budowy stron www, do obsługi filmów, plików dźwiękowych, książki adresowe, notatniki i od groma programów narzędziowych.. dopiero jeśli ci to nie wystarcza, robisz zakupy.. w iMacu jest odwrócenie ról.. to nie ja dbam o prawidłową pracę komputera, ale to komputer dba abym nie miał kłopotów.. no i najważniejsze, to brak nielegalnego oprogramowania.. ale się rozpisałem.. chyba ze 2 artykuły by wyszły wg ostatnich standardów WŻ.. kończę bo zaraz ktoś napisze że uprawiam kryptoreklamę..

• Autor: ekkore Data: 2011-12-13 08:22:23

No właśnie - już wiem, że potrzebuję dużo więcej..

I znam ceny tego więcej...

A kaspersky już sie uspokoił - wczoraj nawet allegro było przekierowane na FB (lub jak tam inaczej nazwać ten proces)

• Autor: crizz Data: 2011-12-13 10:29:35

cieszę się że jest już ok.. pamiętam jak kaspersky debiutował, dostałem od nich wersję instalacyjną i dość szybko zauważyłem, że aplikacja nie radzi sobie z wykrywaniem wielu typów wirusów.. używałem norton antyvirus oraz polskiego mks-vir, oba dobrze się uzupełniały..

Przejdź do pełnej wersji serwisu