Forum

Kuchenne porady

Ratunek na zważony krem

  • Autor: Natka13 Data: 2011-12-15 00:10:57

    Czy ktoś zna sposób, jak uratować krem do tortu, który postanowił się zważyć?

  • Autor: Ewa137 Data: 2011-12-15 02:03:56

    Ja znam dwa sposoby ; 1)"kapiel parowa"- zagotowac wode w garnku , na tym postawic miske z kremem i delikatnie ucierac, po chwili wszystko powinno wrocic do"normy". 2) rozpuscic troche masla(powinno byc bardzo cieple) i powoli wlewac do kremu i ucierac.  Zycze powodzenia :)

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2011-12-15 08:20:41

    Córka kiedyś potraktowała go blenderem i wrócił na miejsce:)

  • Autor: martynka 13 Data: 2011-12-15 08:49:23

    Na kilka sek. wstawić do kuchenki mikro i jeszcze raz dobrze utrzeć.

  • Autor: Natka13 Data: 2011-12-15 15:56:03

    Czyli głównie chodzi o nadmiar wody, każdy ze sposobów usuwa ją w jakiś sposób...

  • Autor: ania205 Data: 2011-12-15 21:03:38

    wlewać po troszku gorącego masła..i ucierać..działa.-))

  • Autor: lisowianka Data: 2011-12-15 21:06:09

    ja kiedy zważył mi sie krem do tortu zmiksowałam go blederem i wrócił do swojej konsystencji, wiec polecam abys wypróbowała ten sposób:)pozdrawiam

  • Autor: as Data: 2011-12-16 19:36:51

    Też tak zrobiłam i pomogło.

Przejdź do pełnej wersji serwisu