Ja znam dwa sposoby ; 1)"kapiel parowa"- zagotowac wode w garnku , na tym postawic miske z kremem i delikatnie ucierac, po chwili wszystko powinno wrocic do"normy". 2) rozpuscic troche masla(powinno byc bardzo cieple) i powoli wlewac do kremu i ucierac. Zycze powodzenia :)
Czy ktoś zna sposób, jak uratować krem do tortu, który postanowił się zważyć?
Ja znam dwa sposoby ; 1)"kapiel parowa"- zagotowac wode w garnku , na tym postawic miske z kremem i delikatnie ucierac, po chwili wszystko powinno wrocic do"normy". 2) rozpuscic troche masla(powinno byc bardzo cieple) i powoli wlewac do kremu i ucierac. Zycze powodzenia :)
Córka kiedyś potraktowała go blenderem i wrócił na miejsce:)
Na kilka sek. wstawić do kuchenki mikro i jeszcze raz dobrze utrzeć.
Czyli głównie chodzi o nadmiar wody, każdy ze sposobów usuwa ją w jakiś sposób...
wlewać po troszku gorącego masła..i ucierać..działa.-))
ja kiedy zważył mi sie krem do tortu zmiksowałam go blederem i wrócił do swojej konsystencji, wiec polecam abys wypróbowała ten sposób:)pozdrawiam
Też tak zrobiłam i pomogło.