Witam serdecznie i bardzo proszę o poradę - wiem,że mi pomożecie. Zrobiłam krokiety na Wigilię i chciałabym je zamrozić. Proszę o sugestie w jaki sposób Wy to robicie? W panierce, czy bez? - to pierwsze pytanie, drugie - jak je zamrozić - w torebce i nasmarować olejem, czy każdy osobno bez oleju, czy może przełożyć jakąś folią aluminiową, czy papierem do pieczenia? Bardzo proszę o szybką odpowiedż, dziękuję.
Ja robie bardzo duzo krokietów, po zrobieniu, nie panierowane, ukladam sobie na tacki, badz do woreczkow i zamrazam. Bez problemu , w razie potrzeby wyciagam krokiety pojedyńczo.
ja krokiety mroże bez panierki, przewaznie mam odstawione do tego duże pudełko śniadaniowe albo opakowanie po litrowych lodach, układam po 6 sztuk (3 na dole i 3 do góru) i przykrywam wieczkiem. a gdy sie odmrożą to wtedy dopiero panieruję i smażę.
Witam serdecznie i bardzo proszę o poradę - wiem,że mi pomożecie. Zrobiłam krokiety na Wigilię i chciałabym je zamrozić. Proszę o sugestie w jaki sposób Wy to robicie? W panierce, czy bez? - to pierwsze pytanie, drugie - jak je zamrozić - w torebce i nasmarować olejem, czy każdy osobno bez oleju, czy może przełożyć jakąś folią aluminiową, czy papierem do pieczenia? Bardzo proszę o szybką odpowiedż, dziękuję.
zapakuj nie panierowane w woreczki foliowe lub w jakis pojemnik plastikowy,ja tak robie po odmrozeniu panieruje.
zapakuj nie panierowane w woreczki foliowe lub w jakis pojemnik plastikowy,ja
tak robie po odmrozeniu panieruje.
czy mam je czyms nasmarować , czy zapakowac razem , czy kazdy osobno do torebki?
Ja krokiety panieruję i zawijam każdy osobno w folię spożywczą a póżniej do woreczków.
ja panieruję a potem zamrażam, ułożone na desce osobno.
Potem do woreczków.
Odrazu wkładam do zamrażarki ,tylko kładę na równym aby się nie zniekształciły.
Pakuję tylko po 4 sztuki do jednego woreczka. Nic się im nie dzeje isą super.
Ja krokiety panieruję i zawijam każdy osobno w folię spożywczą a
póżniej do woreczków.
folia ma byc aluminiowa, czy przezroczysta?
Ja robie bardzo duzo krokietów, po zrobieniu, nie panierowane, ukladam sobie na tacki, badz do woreczkow i zamrazam. Bez problemu , w razie potrzeby wyciagam krokiety pojedyńczo.
Folia żywnościowa /przezroczysta/ nie aluminiowa.
Przed mrożeniem nie smażę. Nie ma sensu smażyć dwa razy.
Panieruję, smażę, układam na papierowym ręczniku, jak są zupełnie zimne wkładam do woreczka, i mrożę:)
Jesteście niezawodne - wiedziałam,że mogę na Was liczyc ! Krokiety zamrożone, dziękuję i pozdrawiam życząc Wesołych Swiąt!
Robię dokładnie tak samo jak Makusia, kiedy przyjdzie smak i ochota wyjmujemy ile chcemy i nawet odmrażane w mikofali smakuja wyśmienicie
Ja mrożę bez panierki, po kilka sztuk w woreczkach.Po rozmrożeniu panieruję i smażę.
ja krokiety mroże bez panierki, przewaznie mam odstawione do tego duże pudełko śniadaniowe albo opakowanie po litrowych lodach, układam po 6 sztuk (3 na dole i 3 do góru) i przykrywam wieczkiem. a gdy sie odmrożą to wtedy dopiero panieruję i smażę.