Forum

Kuchenne porady

marynata do mięs

  • Autor: agness Data: 2011-12-19 16:03:42

    Witam.jakie marynaty robicie do mięs pieczonych w całosci(karkowka,schab,łopatka)i ile  czasu musi polezec miesko w takiej marynacie zeby mozna je bylo upiec.Dziekuje za odpowiedzi.

  • Autor: Klaudia.o Data: 2011-12-19 16:26:35

    Wymieszaj kilka łyżek oliwy z oliwek z paroma rozgniecionymi ziarnami jałowca, dodaj soli, pieprzu, świeżego rozmarynu, przeciśniętego prze zpraskę czosnku. W tej zalewie obtocz mięso, naczynie przykryj folia spożywcza i schowaj w chłodne miejsce na min. 12 h. Piecz w rękawie ok. 1,5 h.

  • Autor: reniapos Data: 2011-12-19 19:40:12

    Odsyłam do mojego wątku http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=444887&post=444887

  • Autor: hanah30 Data: 2011-12-20 11:16:14

    Ja uwielbiam taki zestaw miód , ocet balsamiczny , sos sojowy + ulubione przyprawy kazda pieczeń jest bardzo dobra oczywiście zamiast octu można użyć musztardę ostrą łagodna wedle uznania.

  • Autor: agness Data: 2011-12-20 19:36:58

    Dziekuje za odpowiedzi:)

  • Autor: MAGDAITYLE Data: 2011-12-21 21:30:49

    Zapraszam tutaj - MARYNATY DO MIĘS

Przejdź do pełnej wersji serwisu