Witam.jakie marynaty robicie do mięs pieczonych w całosci(karkowka,schab,łopatka)i ile czasu musi polezec miesko w takiej marynacie zeby mozna je bylo upiec.Dziekuje za odpowiedzi.
Wymieszaj kilka łyżek oliwy z oliwek z paroma rozgniecionymi ziarnami jałowca, dodaj soli, pieprzu, świeżego rozmarynu, przeciśniętego prze zpraskę czosnku. W tej zalewie obtocz mięso, naczynie przykryj folia spożywcza i schowaj w chłodne miejsce na min. 12 h. Piecz w rękawie ok. 1,5 h.
Ja uwielbiam taki zestaw miód , ocet balsamiczny , sos sojowy + ulubione przyprawy kazda pieczeń jest bardzo dobra oczywiście zamiast octu można użyć musztardę ostrą łagodna wedle uznania.
Witam.jakie marynaty robicie do mięs pieczonych w całosci(karkowka,schab,łopatka)i ile czasu musi polezec miesko w takiej marynacie zeby mozna je bylo upiec.Dziekuje za odpowiedzi.
Wymieszaj kilka łyżek oliwy z oliwek z paroma rozgniecionymi ziarnami jałowca, dodaj soli, pieprzu, świeżego rozmarynu, przeciśniętego prze zpraskę czosnku. W tej zalewie obtocz mięso, naczynie przykryj folia spożywcza i schowaj w chłodne miejsce na min. 12 h. Piecz w rękawie ok. 1,5 h.
Odsyłam do mojego wątku http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=444887&post=444887
Ja uwielbiam taki zestaw miód , ocet balsamiczny , sos sojowy + ulubione przyprawy kazda pieczeń jest bardzo dobra oczywiście zamiast octu można użyć musztardę ostrą łagodna wedle uznania.
Dziekuje za odpowiedzi:)
Zapraszam tutaj - MARYNATY DO MIĘS