jak masz maślankę lub w ostateczności śmietanę czy jogurt najej dość sporo na chusteczkę i zrób sobie z tego opatrunek powinno trochę złagodzić skoro nie masz nic innego i z domu wyjść nie możesz
Mam jogurt naturalny(mój ulubiony), zaraz wkładam tam palucha. Chyba wezmę sobie ten kubeczek na stolik przy łóżku i będę wkładała tam palca w nocy...ała... mam nadzieje ze przestanie wreszcie piec.
Moja mala ostatnio oparzyla palec i spala z reka w kubeczku z woda, oczywiscie w nocy wylala wszystko. A tak na marignesie co to znaczy oparzyc sie na sendwiczu
Moja mala ostatnio oparzyla palec i spala z reka w kubeczku z woda, oczywiscie w nocy wylala wszystko. A tak na marignesie co to znaczy oparzyc sie na sendwiczu
Tez sie zastanawiam co to znaczy....na sendwiczu...ale moze chodzi o jakies kanapki na goraco???
Ale nie lepiej powiedziec, ze chodzi o zapiekana kanapke czy tosta. Przeciez nie ma nawet takiego slowa jak sandwicz. Mam nadzieje ze juz nie boli oparzenie.
Przyjarałam sobie palec na sendwiczu-boli jak diabli, schłodziłam(a raczej robie to bez przerwy)w zimnej wodzie, ale nadal piecze jak cholera...:(:(:(
Pomóżcie, bo roboty w trzy i troche,a bez trzymania palca w zimnej wodzie oszaleje...
Stara a głupia...przyjarac palca w taki sposób, no ale cóż...
Jesli masz w domu aloes przetnij lisc i przyłóż zaraz przestanie piec i nie bedzie bąbli.
nie mam...:(
kurcze do mamy mam za daleko, a ona ma dużo...
pomocy
A masz piankę łagodzącą efekty poparzeń (pantenon, o ile się nie mylę). Grubo napaćkać i odczekać.
Pamiętaj też, żeby nie trzymać poparzonego miejsca pod silnym strumieniem lodowatej wody, wystarczy, żeby woda tylko ledwo siurkała.
maść tormentiol -niby nie na oparzenia ale świetnie łagodzi ból i pieczenie
Fenistil też jest min na oparzenia
Palec nadal moczy sie w wodzie... nie mam nic w domu niestety...
Jutro z rana pobiegne do apteki, ale teraz meza nie ma akurat(jak na złosc)-mam małe dzieci i nie moge wyjsc.
Radźcie jak wyciagnac go z wody i isc spac, prochów łyknac sie nie da bo karmie...
jak masz maślankę lub w ostateczności śmietanę czy jogurt najej dość sporo na chusteczkę i zrób sobie z tego opatrunek powinno trochę złagodzić skoro nie masz nic innego i z domu wyjść nie możesz
Mam jogurt naturalny(mój ulubiony), zaraz wkładam tam palucha. Chyba wezmę sobie ten kubeczek na stolik przy łóżku i będę wkładała tam palca w nocy...ała... mam nadzieje ze przestanie wreszcie piec.
Dziękuję.
Chyba już za późno ale może jeszcze pomogę (jak nie Tobie to innym).
Poparzenie posmaruj musztardą.
Pozdrawiam :)
Moja mala ostatnio oparzyla palec i spala z reka w kubeczku z woda, oczywiscie
Tez sie zastanawiam co to znaczy....na sendwiczu...ale moze chodzi o jakies kanapki na goraco???w nocy wylala wszystko. A tak na marignesie co to znaczy oparzyc sie na
sendwiczu
tak to taki toster na grzanki
z doswiadczenia wiem ze boli jak diabli ale przechodzi jak pojawi się bąbel z płynem
NIE WOLNO GO PRZEBIJAC
Ale nie lepiej powiedziec, ze chodzi o zapiekana kanapke czy tosta. Przeciez nie ma nawet takiego slowa jak sandwicz. Mam nadzieje ze juz nie boli oparzenie.
Pomaga maść nagietkowa ,zawsze mam w domu.
dziękuję Wam za wszystkie porady, postaram sie zapamiętac:)
wczoraj zastosowałam jogurt naturalny i przestało piec, mogłam spac:)
dzisiaj palec boli tylko przydotyku, ale ogolnie jest ok. - choc prace domowe ida nieco trudniej
pozdrawiam i zycze Wesołych Świat wszystkim:):):)
Teraz to już musztarda po obiedzie ale ..... Piszę jednak bo może moja rada przyda się komuś na przyszłość.
W szafce przy kuchence zawsze mam pod ręką Pantenol w aeroszolu. Radzę Wam to samo a oparzenie nie będzie już nigdy dla Was bolesnym problemem.
Nie ma nic lepszego.Napryskuję odrazu warstwę na oparzenie i czekam aż przestanie piec.
Jeśli trzeba to powtarzam i ręczę nigdy bąbelek Wam nie wyjdzie. Wypróbowane na różnych oparzeniach rosołem,olejem ,wrzątkiem, żelazkiem ..
..