Forum

Kuchenne porady

Krówki a gotowa masa krówkowa.

  • Autor: olusia23 Data: 2011-12-23 10:33:43

    Potrzebuję porady w sprawie tego przepisu: http://wielkiezarcie.com/recipe9949.html

    Boję się, że na komentarz będę długo czekać a planuję zrobić to ciasto dziś, na święta.

    Mianowicie mam gotową masę krówkową, którą chciałam wykorzystać na wierzch (na polewę). Nie wiem czy wystarczy tylko polać tą masą krówkową (czy nie będzie za twarda po zastygnieciu) czy muszę koniecznie ją gotować z masłem czy może samą podgrzać? Może ktoś próbował to ciasto i wie jak najlepiej zrobić?

  • Autor: żenka Data: 2011-12-23 11:18:35

    Moim zdaniem wystarczy gotową masę lekko wymieszać, wyłożyc na wierzch ciasta i posypać orzechami

  • Autor: martynka 13 Data: 2011-12-23 11:33:12

    Też bym tak zrobiła.

  • Autor: alicja_bt Data: 2011-12-23 11:52:18

    Masę krówkową możesz zmiksować z masłem 1:1 i wtedy jest delikatniejsza w smaku ,ja taką masą przekładam ciasto.

  • Autor: werus Data: 2011-12-23 14:36:46

    Rozsmaruj samą krówkę z puszki, ona nie twardnieje. Jeśli masa z puszki będzie za gęsta możesz ją troche podgrzać zanim wyłozysz na ciasto. Powodzenia :)

  • Autor: kokarda Data: 2011-12-23 15:25:13

    wyłóż z puszki lub podgrzewaj w otawrtej puszce, otwieranie gorącej masy mogłoby spowodować meega poważne oparzenia

  • Autor: olusia23 Data: 2011-12-23 21:22:35

    Dziękuję za ekspresowe odpowiedzi. Wyłożyłam masę do miseczki i podgrzałam w mikrofali (bo miała konsysencję galaretki) potem porządnie roztarłam, posmarowałam nią wierzch ciasta i posypałam orzechami. Hmm...zapowiada się pyszni :)

    A oto wynik mojej pracy :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu