Boję się, że na komentarz będę długo czekać a planuję zrobić to ciasto dziś, na święta.
Mianowicie mam gotową masę krówkową, którą chciałam wykorzystać na wierzch (na polewę). Nie wiem czy wystarczy tylko polać tą masą krówkową (czy nie będzie za twarda po zastygnieciu) czy muszę koniecznie ją gotować z masłem czy może samą podgrzać? Może ktoś próbował to ciasto i wie jak najlepiej zrobić?
Rozsmaruj samą krówkę z puszki, ona nie twardnieje. Jeśli masa z puszki będzie za gęsta możesz ją troche podgrzać zanim wyłozysz na ciasto. Powodzenia :)
Dziękuję za ekspresowe odpowiedzi. Wyłożyłam masę do miseczki i podgrzałam w mikrofali (bo miała konsysencję galaretki) potem porządnie roztarłam, posmarowałam nią wierzch ciasta i posypałam orzechami. Hmm...zapowiada się pyszni :)
Potrzebuję porady w sprawie tego przepisu: http://wielkiezarcie.com/recipe9949.html
Boję się, że na komentarz będę długo czekać a planuję zrobić to ciasto dziś, na święta.
Mianowicie mam gotową masę krówkową, którą chciałam wykorzystać na wierzch (na polewę). Nie wiem czy wystarczy tylko polać tą masą krówkową (czy nie będzie za twarda po zastygnieciu) czy muszę koniecznie ją gotować z masłem czy może samą podgrzać? Może ktoś próbował to ciasto i wie jak najlepiej zrobić?
Moim zdaniem wystarczy gotową masę lekko wymieszać, wyłożyc na wierzch ciasta i posypać orzechami
Też bym tak zrobiła.
Masę krówkową możesz zmiksować z masłem 1:1 i wtedy jest delikatniejsza w smaku ,ja taką masą przekładam ciasto.
Rozsmaruj samą krówkę z puszki, ona nie twardnieje. Jeśli masa z puszki będzie za gęsta możesz ją troche podgrzać zanim wyłozysz na ciasto. Powodzenia :)
wyłóż z puszki lub podgrzewaj w otawrtej puszce, otwieranie gorącej masy mogłoby spowodować meega poważne oparzenia
Dziękuję za ekspresowe odpowiedzi. Wyłożyłam masę do miseczki i podgrzałam w mikrofali (bo miała konsysencję galaretki) potem porządnie roztarłam, posmarowałam nią wierzch ciasta i posypałam orzechami. Hmm...zapowiada się pyszni :)
A oto wynik mojej pracy :)