Jak długo można przechowywać ciasto z kremem na bazie bitej śmietany?? Czy do poniedziałku wytrzyma jeśli dziś zrobię, czy lepiej wstrzymać się do jutra???
sama się zastanawiam. Ja będę robic tort z kremem własnie takim jak piszesz ze śmietany kremówki, będziemy go jeść w poniedziałek i przekładać go będę w niedzielę. Myśle o tym że jakby coś zostało to żeby nic mu się nie stało do następnego dnia.
Jeżeli dzisiaj przełożysz ciasto bitą śmietaną, do poniedziałku nic mu nie będzie. Temp w lodówce nie powinna byc wyższa niż +7*C. Chyba, ze chcesz dodać owoce, to poczekaj do jutra.
Witam!
Jak długo można przechowywać ciasto z kremem na bazie bitej śmietany?? Czy do poniedziałku wytrzyma jeśli dziś zrobię, czy lepiej wstrzymać się do jutra???
sama się zastanawiam. Ja będę robic tort z kremem własnie takim jak piszesz ze śmietany kremówki, będziemy go jeść w poniedziałek i przekładać go będę w niedzielę. Myśle o tym że jakby coś zostało to żeby nic mu się nie stało do następnego dnia.
hmm czyli lepiej jutro te ciasta przełożyć?
Jeżeli dzisiaj przełożysz ciasto bitą śmietaną, do poniedziałku nic mu nie będzie. Temp w lodówce nie powinna byc wyższa niż +7*C. Chyba, ze chcesz dodać owoce, to poczekaj do jutra.
Nie to ma być góra do 3 bita i jeszcze krówka. Dziękuję za podpowiedź :))