Forum

Kuchenne porady

Krem ze śmieteną kremówką

  • Autor: krysztalek21 Data: 2011-12-23 16:31:11

    Witam!

    Jak długo można przechowywać ciasto z kremem na bazie bitej śmietany?? Czy do poniedziałku wytrzyma jeśli dziś zrobię, czy lepiej wstrzymać się do jutra???

  • Autor: mirabelka200377 Data: 2011-12-23 17:52:11

    sama się zastanawiam. Ja będę robic tort z kremem własnie takim jak piszesz ze śmietany kremówki, będziemy go jeść w poniedziałek i przekładać go będę w niedzielę. Myśle o tym że jakby coś zostało to żeby nic mu się nie stało do następnego dnia.

  • Autor: krysztalek21 Data: 2011-12-23 18:28:22

    hmm czyli lepiej jutro te ciasta przełożyć?

  • Autor: martynka 13 Data: 2011-12-23 18:38:45

    Jeżeli dzisiaj przełożysz ciasto bitą śmietaną, do poniedziałku nic mu nie będzie. Temp w lodówce nie powinna byc wyższa niż +7*C. Chyba, ze chcesz dodać owoce, to poczekaj do jutra.

  • Autor: krysztalek21 Data: 2011-12-23 18:51:04

    Nie to ma być góra do 3 bita i jeszcze krówka. Dziękuję za podpowiedź :))

Przejdź do pełnej wersji serwisu