Jak juz pisalam sa to zwykle gazety typu kaufland ,wyborcza,ktore sie tnie na paski i pozniej zwija.Ja korzystalam ze stron o papierowej wiklinie. Nie mialoby zadnego sensu podawac jak to jest zrobione ,gdyz tam jest to bardzo dokladnie wytlumaczone i sa zdjecia jak to robic od podstaw.
Dna sa z kartonu ,bo sa latwiejsze i lepiej sie pozniej plecie . Ja plote splotem osemkowym bo sie lepiej ukladaja sploty i sa scislejsze. oslonki pokryte sa farba akrylowa i lakierem akrylowym a na dnie mam tapete nie zmywalna i podstawke. Pozdrawiam.
bardzo mi się podobają :) Czy do tego w jakiś specjalny sposób uzywa się zwykłego papieru?
Jak juz pisalam sa to zwykle gazety typu kaufland ,wyborcza,ktore sie tnie na paski i pozniej zwija.Ja korzystalam ze stron o papierowej wiklinie. Nie mialoby zadnego sensu podawac jak to jest zrobione ,gdyz tam jest to bardzo dokladnie wytlumaczone i sa zdjecia jak to robic od podstaw.
Anka53 twoje wyroby to są istne cudeńka:) prześliczne są te osłonki na doniczki...wszystkie rzeczy, które wykonujesz są naprawdę ciekawe.pozdrawiam!
Śiczne! A jak wygląda dno tych osłonek? Jest z kartonu czy plecione? Nie boisz się, że woda z podlewania może zamoczyć osłonki?
Dna sa z kartonu ,bo sa latwiejsze i lepiej sie pozniej plecie . Ja plote splotem osemkowym bo sie lepiej ukladaja sploty i sa scislejsze. oslonki pokryte sa farba akrylowa i lakierem akrylowym a na dnie mam tapete nie zmywalna i podstawke. Pozdrawiam.
sliczne masz oslonki
ja z nudow zrobilam koszyczkina swieta na stol
Piękne są te Twoje koszyczki z nudów .
i baranki tez z nudow ihih
Sliczne sa te baranki. Jesli mozesz to zdradz tajemnice z czego sa zrobione
Sliczne sa te wszystkie baranki. Jesli mozesz to prosze zdradz nam tajemnice z czego sa zrobione.
zrobione z masy solnej wysuszone i delikatnie pomalowane
Piękne są te osłonki,widzę różne sposoby splotu.
Witaj krajanko ja tez jestem ze Slaska
Witam, to sa sploty pojedyncze i splot osemkowy