Forum

Kuchenne porady

panierowane skrzydełka

  • Autor: dhoine Data: 2012-01-01 13:22:24

    Zostało nam po sylwestrowej nocy morze panierowanych skrzydełek z kurczaka. Co można z nich zrobić? Da się to to zamrozić? A może jakoś przetworzyć?

  • Autor: jolka60 Data: 2012-01-01 14:16:07

    Hej,mam pytanie-panierowane tylko w przyprawach czy również np w bułce tartej?

    Zamrozić zawsze się da,w bułce czy innej panierce można śmiało dadac do sosu.

  • Autor: alicja_bt Data: 2012-01-01 14:32:09

    Jeżeli są bez panierki możesz zrobić galaretkę, skrzydełka obierasz z kości, gotujesz rosół na porcji, albo innym gnatku, do rosołu żelaryna , zalać mięsko i do lodówki. Galaretka z pieczonych skrzydełek jest świetna, czasami specjalnie piekę skrzydełka w tym celu .

  • Autor: lizbona Data: 2012-01-01 15:21:22

    ..proponuję zrobić do tych skrzydelek zalewę octową z dodatkiem przecieru pomidorowego......zamarynować skrzydełka w tej zalewie!...tak jak rybę...........ta potrawa może dłużej postać w lodówce.. ..pycha!!

  • Autor: alicja_bt Data: 2012-01-01 19:30:33

    Potwierdzam bardzo dobre.

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-01-01 15:51:05

    Obierz te skrzydełka , skręć przez maszynke i do zamrażalnika.Potem wykorzystaj je jako farsz do krokietów lub pierogów, możesz dodać również ugotowanej kapusty.

  • Autor: dhoine Data: 2012-01-02 15:19:44

    Dzięki wielkie za wszystkie podpowiedzi! Część zjedliśmy, resztę obrałam i przydadzą się jako farsz.

Przejdź do pełnej wersji serwisu