Jeżeli są bez panierki możesz zrobić galaretkę, skrzydełka obierasz z kości, gotujesz rosół na porcji, albo innym gnatku, do rosołu żelaryna , zalać mięsko i do lodówki. Galaretka z pieczonych skrzydełek jest świetna, czasami specjalnie piekę skrzydełka w tym celu .
..proponuję zrobić do tych skrzydelek zalewę octową z dodatkiem przecieru pomidorowego......zamarynować skrzydełka w tej zalewie!...tak jak rybę...........ta potrawa może dłużej postać w lodówce.. ..pycha!!
Obierz te skrzydełka , skręć przez maszynke i do zamrażalnika.Potem wykorzystaj je jako farsz do krokietów lub pierogów, możesz dodać również ugotowanej kapusty.
Zostało nam po sylwestrowej nocy morze panierowanych skrzydełek z kurczaka. Co można z nich zrobić? Da się to to zamrozić? A może jakoś przetworzyć?
Hej,mam pytanie-panierowane tylko w przyprawach czy również np w bułce tartej?
Zamrozić zawsze się da,w bułce czy innej panierce można śmiało dadac do sosu.
Jeżeli są bez panierki możesz zrobić galaretkę, skrzydełka obierasz z kości, gotujesz rosół na porcji, albo innym gnatku, do rosołu żelaryna , zalać mięsko i do lodówki. Galaretka z pieczonych skrzydełek jest świetna, czasami specjalnie piekę skrzydełka w tym celu .
..proponuję zrobić do tych skrzydelek zalewę octową z dodatkiem przecieru pomidorowego......zamarynować skrzydełka w tej zalewie!...tak jak rybę...........ta potrawa może dłużej postać w lodówce.. ..pycha!!
Potwierdzam bardzo dobre.
Obierz te skrzydełka , skręć przez maszynke i do zamrażalnika.Potem wykorzystaj je jako farsz do krokietów lub pierogów, możesz dodać również ugotowanej kapusty.
Dzięki wielkie za wszystkie podpowiedzi! Część zjedliśmy, resztę obrałam i przydadzą się jako farsz.