Forum

Pomysł czy Problem?

Artykuł na WŻ - jakie wymogi?

• Autor: powsinoga Data: 2012-01-02 15:02:10

Przejrzałam dziś dział artykułów WŻ i złapałam się za głowę. Przekonana byłam, że artykuł to dłuższa forma wypowiedzi, dziennikarska, czy jak pisze Wikipedia: Dobry artykuł powinien być przejrzysty kompozycyjnie, zawierać logiczny wywód, w którym kolejne argumenty stanowią potwierdzenie tezy lub opis sytuacji.

Tymczasem na WŻ aż roi się od pseudo - artykułów skleconych z dwóch zdań. Jedna z użytkowniczek napisła kilkanaście "artykułów" tej objętości. Wow! Próbowałam znaleźć na stronie jakieś zasady, wymogi tego działu, ale nie znalazłam.

Admini, moderatorzy - czy "artykuły" podlegają jakiejś kontroli?

• Autor: jolka60 Data: 2012-01-02 15:13:18

Też miałam takie zastrzeżenia,ale WKN niedawno napisała,że artykuły i krótkie porady są w jednym dziale.Może jednak dobrze byłoby to rozdzielić?

• Autor: Wkn Data: 2012-01-02 15:17:12

Tylko bądź tu człowieku mądry i przekonaj Pampasa, żeby zrobił mechanizm rozdzielający. Ja niestety jestem programistycznie niekumata :/

• Autor: alicja_bt Data: 2012-01-02 16:47:08

Też jastem za rozdzieleniem, pisałam porady, a wyszło ze artykuły i pewnie wiele osób tak ma.

• Autor: Laugasel Data: 2012-01-02 16:41:44

Mnie czasem rozbrajają te "artykuły" a szczególnie te jednozdaniowe, które wprowadają w błąd. Wtedy wręcz piszę opinię. Ja myślę,że każdy ma dobre chęci. Ale to różnie wychodzi.

• Autor: Scooby Data: 2012-01-02 17:40:09

Hej,hej,a co Ty chcesz tutaj wprowadzić jakąś biurokrację?!Jak sa tu napisane artykuły(w takiej formie)jakiej sa to niech zostana,przeciez to nikomu nie przeszkadza a zawsze jest co poczytac.A jak Tobie sie to nie podoba to nie czytaj-jak uważasz,że sa napisane nieprzejrzyście i bez logicznego wywodu.To dopiero znalazła sie polonistka,ha,ha!!!                                                                                                                                   Jak każdy będzie pisał to, co go boli itd ,to w końcu z tego forum zrobi sie jeden wielki bałagan.

• Autor: matani Data: 2012-01-08 10:27:10

Aż się ciśnie na usta "powiedziała co wiedziała"

O ile dobrze kojarzę "bałagan" powstał przy okazji jakiegoś konkursu kilka miesięcy temu. Wtedy, żeby wziąć udział w konkursie wystarczyło napisać krótką poradę w Artykułach, niestety. Konkurs się skończył, a porady pozostały tam gdzie zostały "rzucone".

Przejdź do pełnej wersji serwisu