Witam Was Wszystkich Serdecznie. :) Mieszkam w Australii od 50lat. Dzienki stronie WZ zyskalam wiele Polskich przepisow i odnalazlam smaki mojego dziecinstwa. Moja 90 letnia mama cieszy i mam przyjemnosc sie z mojych kulinarnych wyczynow. Chcila bym uczenstniczyic w forum i mam troche ciekawych pszepisow ktorymi moglabym sie podzielic. Jak widzicie moj Polski pisany jest jaki jest. Kiepski. Mowie niezle i proste pismo thez daje rade przeczytac.. Gdyby ktos z was mogl mi poradzic dobry polski spell check to bym mogla cos dodac do jednej z mojych ulubionych stron.
Wiesz co, ja używam przeglądarki google chrome i u mnie mogę zrobić tak:
Po kliknięciu prawym klawiszem myszy widzę w opcjach: opcje sprawdzania pisowni i dalej wyświetla się okienko: polski, angielski amerykański, angielski brytyjski. Zaznaczone mam polski i gdy piszę i zrobię jakiś błąd to wyraz zostaje podkreślony na czerwono. Niestety działa to na wszystkich forach, tylko nie na wielkim żarciu ale może inne przeglądarki też mają tą funkcję i może działa na WŻ. Spróbuj.
Jak ja parę lat temu robiłam tłumaczenie z włoskiego na polski przez google to kompletnie nic nie rozumiałam z tego tłumaczenia (a ile się przy tym usmiałam) więc zrezygnowałam.Dobrze piszesz a błędy możesz sprawdzić tutaj klikają ABC z ''ptaszkiem'',srodkowy rząd ,drugi od końca.Powodzenia.
Ale ja nie mówiłam o google translator tylko o przeglądarce google chrome, która w opcjach narzędzi ma ustawienie sprawdzania pisowni z automatu i ustawiasz język w jakim chcesz, żeby Ci sprawdzała. A o ABC z ptaszkiem totalnie zapomniałam, ten znaczek mój wzrok pomija bo nie używam go w wordzie :D
Bardzo dobrze piszesz po polsku po tylu latach w Australii. Wiele osób pisze bez polskich znaków na różnych polskich forach - więc to nie taki problem.
Według mnie, polski w jakim piszesz jest mało istotny. Znam osoby, które poza Polską przebywają dużo krócej, a piszą dużo gorzej. Pisz i nie przejmuj się... zrozumiemy na pewno. Ważna jest treść...oczekuję na Twoje przepisy. Jeżeli sobie zażyczysz to mogę Twoje przepisy poprawiać (w sensie prawidłowej pisowni).
Witam Was Wszystkich Serdecznie. :)
Mieszkam w Australii od 50lat.
Dzienki stronie WZ zyskalam wiele Polskich przepisow i odnalazlam smaki mojego dziecinstwa.
Moja 90 letnia mama cieszy i mam przyjemnosc sie z mojych kulinarnych wyczynow.
Chcila bym uczenstniczyic w forum i mam troche ciekawych pszepisow ktorymi moglabym sie podzielic.
Jak widzicie moj Polski pisany jest jaki jest. Kiepski.
Mowie niezle i proste pismo thez daje rade przeczytac..
Gdyby ktos z was mogl mi poradzic dobry polski spell check to bym mogla cos dodac do jednej z mojych ulubionych stron.
Wiesz co, ja używam przeglądarki google chrome i u mnie mogę zrobić tak:
Po kliknięciu prawym klawiszem myszy widzę w opcjach: opcje sprawdzania pisowni i dalej wyświetla się okienko: polski, angielski amerykański, angielski brytyjski. Zaznaczone mam polski i gdy piszę i zrobię jakiś błąd to wyraz zostaje podkreślony na czerwono. Niestety działa to na wszystkich forach, tylko nie na wielkim żarciu
ale może inne przeglądarki też mają tą funkcję i może działa na WŻ. Spróbuj.
Jak ja parę lat temu robiłam tłumaczenie z włoskiego na polski przez google to kompletnie nic nie rozumiałam z tego tłumaczenia (a ile się przy tym usmiałam) więc zrezygnowałam.Dobrze piszesz a błędy możesz sprawdzić tutaj klikają ABC z ''ptaszkiem'',srodkowy rząd ,drugi od końca.Powodzenia.
Ale ja nie mówiłam o google translator tylko o przeglądarce google chrome, która w opcjach narzędzi ma ustawienie sprawdzania pisowni z automatu i ustawiasz język w jakim chcesz, żeby Ci sprawdzała. A o ABC z ptaszkiem totalnie zapomniałam, ten znaczek mój wzrok pomija bo nie używam go w wordzie :D
Dzięki za zwrócenie uwagi :)
Witam serdecznie.
Bardzo dobrze piszesz po polsku po tylu latach w Australii. Wiele osób pisze bez polskich znaków na różnych polskich forach - więc to nie taki problem.
Pozdrawiam serdecznie .
Według mnie, polski w jakim piszesz jest mało istotny. Znam osoby, które poza Polską przebywają dużo krócej, a piszą dużo gorzej. Pisz i nie przejmuj się... zrozumiemy na pewno. Ważna jest treść...oczekuję na Twoje przepisy. Jeżeli sobie zażyczysz to mogę Twoje przepisy poprawiać (w sensie prawidłowej pisowni).
aaa tam czepiasz sie :P:P:P:P:P:P