Forum

Powitalnia i życzeniodajnia

święta prawosławne

• Autor: Laugasel Data: 2012-01-06 09:39:21

http://kartki.onet.pl/2847,,,,,swieta_bozego_narodzenia-wesolych_swiat,kartki.html

Dla wszystkich osób, którzy teraz rozpoczynają święta Bożego Narodzenia dzisiaj przesyłam serdeczne życzenia i przesyłam sporo śniegu, bo tytaj jest go aż za wiele.

Grażyna

• Autor: crizz Data: 2012-01-06 18:02:35

nie jestem wyznania prawosławnego, ale szczerze życzę ci wspaniałych świąt, podobnie jak wszystkim innym którzy te święta właśnie obchodzą..

• Autor: makusia Data: 2012-01-06 18:16:02

Więc i ja przyłączę się do życzeń, Wesołych Świąt:) 

• Autor: anrubi Data: 2012-01-06 21:24:04

Grażce chyba raczej chodziło o innych świętujących... A może się mylę.

Tak czy inaczej dużo dobrego dla wszystkich :)

• Autor: Nikola de Ser Data: 2012-01-07 06:39:03

Niech Święta będą świąteczne :)

ja chcę trochę śniegu... trochę. Chcoiaż narzeczony mówi, że to wymarzona zima dla kierowców, ale co ona tam wie, pragmatyk jeden :P 

• Autor: Nikola de Ser Data: 2012-01-07 06:39:04

Niech Święta będą świąteczne :)

ja chcę trochę śniegu... trochę. Chcoiaż narzeczony mówi, że to wymarzona zima dla kierowców, ale co ona tam wie, pragmatyk jeden :P 

• Autor: ewula Data: 2012-01-07 10:45:31

Mieszkam z rodzina w kraju prawoslawnym konkretnie w Serbii, a wiec chcac nie chcac  okres swiat wydluza nam sie dwukrotnie zaczynajac juz od 19 grudnia, kiedy to przypada swieto sw. Mikolaja i jak to sie tutaj mowi pol Serbii czci tego swietego jako patrona swojej rodziny (tzw. Slava), a druga czesc idzie do nich w gosci (cos jak nasze imieniny). Pozniej nasze swieta i Nowy Rok, a nastepnie ich. Wszystko to konczy sie 13 stycznia. Nie musze chyba pisac, ze wiaze sie to z bogatym jadlospisem, a pozniej dodatowymi kilogramami do zrzucenia.

Wszystkim wiernym prawoslawnym z okazji Swiat Bozego Narodzenia zycze wszystkiego najlepszego - "HROSTOS SE RODI - VA ISTINU SE RODI !"

P.S. Na wezwanie: "Christos se rodi" i odpowiedzi :" Va istinu se rodi" (Chrystus sie rodzi - Prawdziwie sie rodzi), katolicy czasem w zartach odpowiadaja "A naš već hodi", co znaczy w sensie calosci " Chystus sie rodzi - A nasz juz chodzi" :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu