Forum

Gawędy o jedzeniu

Co jedliście na imprezce...

  • Autor: bahus Data: 2012-01-08 00:25:14

    Fajnie by było pokazać lub tylko opisać co przygotowaliśmy, lub co jedliśmy na bardzo okazjonalnych (i tych mniej) imprezach.

    Te koreczki gościły na moim sylwestrowym stole

  • Autor: lolopopa Data: 2012-01-08 08:24:37

    Dzieło sztuki :) zostało coś :))?

  • Autor: piszczalka Data: 2012-01-08 08:50:33

    Fajny pomysl, zwlaszcza ze jestem przed impreza Moze jeszcze tylko opiszesz te smakołyki :)))

  • Autor: Rzymianka Data: 2012-01-08 12:20:20

    Zastanawia mnie ten papier na ostatnim półmisku ? Nowy sposób podawania przekąsek ?

  • Autor: bahus Data: 2012-01-08 13:04:33

    Zastanawia mnie ten papier na ostatnim półmisku ? Nowy sposób
    podawania przekąsek ?


    "Winowajcy" zostali srodze zbesztani. Ponoć miało być dekoracyjnie, pod kolor serwetek...

  • Autor: MARTA84 Data: 2012-01-08 12:50:45

    Super aż  ślinka leci.

  • Autor: karo826 Data: 2012-01-08 13:00:48

    To są zdjęcia z bankietu,który przygotowywałam ostatnio:

    Dopisano 12-01-08 14:18:22:

  • Autor: alicja_bt Data: 2012-01-08 15:00:41

    Na takiej imprezie to nawet oczami można sie najesc, dzieło sztuki.

  • Autor: słodki buraczek Data: 2012-01-08 15:48:32

    Jestem pod wrażeniem! Bahus przy tobie to w tym momencie "pan Pikuś". Bahusie, chyl czoła! (I tak wiem, że mnie lubisz )

  • Autor: bahus Data: 2012-01-08 16:33:05

    Jestem pod wrażeniem! Bahus przy tobie to w tym momencie "pan Pikuś".
    Bahusie, chyl czoła! (I tak wiem, że mnie lubisz )


    Zawsze chylę czoła przed sztuką kulinarną ale troszkę inaczej robi się na bankietach, a inaczej w domu. Jest to związane z ilością osób. Poniżej pokażę Ci parę moich wcześniejszych dokonań też z bankietów.

  • Autor: karo826 Data: 2012-01-08 21:18:20

    Bahusie to ja chylę czoła,z racji mojego,jeszcze małego doświadczenia nie moge się z Tobą równać,ale mam nadzieję,że kiedyś uda mi się ciebie doścignąć-za marzenia nie karają

  • Autor: darai Data: 2012-01-08 15:59:35

    Ależ wszystko piękne!!! Niezmiernie mi się podoba tylko.... ta dziewczyna z rozwianym włosem nad jedzeniem i to tak bujnie rozwianym przyprawiła mnie o ... dreszcze niezbyt przyjemnie. Taki off, wybacz ale po prostu rzuciło mi się w oczy.

  • Autor: emeska1974 Data: 2012-01-08 16:24:39

    cudne

  • Autor: makusia Data: 2012-01-08 18:14:29

    Karo, lepsza jakość zdjęcia i normalnie chce się jeść:))  Zdradzisz nam co to za przysmaki?

  • Autor: karo826 Data: 2012-01-08 21:20:00

    Dziękuję Makusiu,wiem,że słaba jakość zdjęć,ale na aparat muszę jeszcze trochę poczekać-niestety:( A przepisy dodam gdy tylko czas pozwoli:)

  • Autor: makusia Data: 2012-01-08 22:13:57

    Już nie mogę się doczekać:) A aparat to też jest moim marzeniem, jak na razie;)

  • Autor: emeska1974 Data: 2012-01-08 16:25:12

    Jak zwykle PIĘKNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Autor: bahus Data: 2012-01-08 16:56:50

    Parę dokonań bankietowych...Jak uda mi się odszukać w archiwum dodam następne.

  • Autor: bahus Data: 2012-01-08 17:04:24

  • Autor: jolus Data: 2012-01-08 18:59:27

    apetyczne, piekne.... mniam...

  • Autor: linka35 Data: 2012-01-08 17:15:05

    Bahusie możesz mi zdradzić jak jest zrobione (na 1 półmisku) pomarańcza w mięsie ? 

  • Autor: bahus Data: 2012-01-08 17:27:58

    Bahusie możesz mi zdradzić jak jest zrobione (na 1 półmisku)
    pomarańcza w mięsie ? 

    Obrane (również z tego białego pod skórką) pomarańcza obcina się tak aby powstały "beczułki" (a nie kule) Łączymy po dwa i owijamy lekko rozbitym mięsem drobiowym. Obwiązujemy nitką i przykryte pieczemy w piecu w wysokiej temperaturze ale krótko (do pierwszej miękkości mięsa). Zbyt długie pieczenie spowoduje, że mięso będzie jeszcze twarde a pomarańcze się rozleci. Wymaga to niestety pewnego doświadczenia i osobom początkującym wykonania tej przekąski bym nie polecał.

  • Autor: linka35 Data: 2012-01-08 17:33:27

    Dziękuję za szybką odpowiedż. Pytam z ciekawości,bo wygląda to niesamowicie ,a sama bym się tego nie podjęła. Chylę czoła.

  • Autor: makusia Data: 2012-01-08 18:12:30

    Nic nie powiem.... tylko przełknę ślinkę:)

  • Autor: słodki buraczek Data: 2012-01-14 11:00:39

    Chylę czoła! I szczerze podziwiam.

  • Autor: makusia Data: 2012-01-08 18:15:52

    Fajny pomysł na wykorzystanie korpusów na babeczki, napewno "odgapię"

  • Autor: dajanka Data: 2012-01-08 22:20:39

    Boskości:):):) Wszystko poprostu wspaniałe, aż ślinka cieknie:):):)

    Powiedz Bahusie co to za apetyczne zawijaski na trzecim zdjęciu?

    A zdjęcia z bankietów to już dopiero smakołyki... ech...

  • Autor: bahus Data: 2012-01-13 22:33:05

    Owocowe szaleństwa

  • Autor: misia2004 Data: 2012-01-14 09:01:41

    Wow, tyle jestem w stanie napisać:)

  • Autor: agulinia Data: 2012-01-14 11:08:08

    A dla mnie to owocowe dzieła sztuki!

Przejdź do pełnej wersji serwisu