Forum

Gawędy o jedzeniu

tort weselny

• Autor: Nikola de Ser Data: 2012-01-11 04:46:51

Wesele w tym roku i zabieram się za kolejne punkty z listy przygotowań. Nie wiem jak znaleźć dobrego wykonawcę tortów... Chodzić po piekarniach/cukierniach i degustować? Czy mogę zasugerować im, z czego bym chciała taki tort? I co myślicie o tym, żeby zaszaleć i zrobić go samej? Kusi mnie to, bardzo kusi.... A i może wiecie jaka to jest rozsądna cena za taki tort?

• Autor: agulinia Data: 2012-01-11 11:34:26

Gdybyś zrobiła go sama to pewnie byłby pryszny i wyjątkowy :-) Ale ja na Twoim miejscu bym sobie odpuściła.

Ja miałam wszystko przygotowane, wstałam o 5:15, ślub o 16, a i tak ledwo się wyrobiłam ;-) Na moim ślubie

był tort tiramisu wsyzstkim smakował, miał ozdoby z białej i gorzkiej czekolady.

http://www.cukierniainternetowa.pl/

Torty weselne- tort nr 26 wyglądał podobnie

• Autor: Nikola de Ser Data: 2012-01-11 13:49:22

chyba zacznę się stresować - mamy ślub o 9 rano ;)))))

• Autor: agulinia Data: 2012-01-11 23:10:43

Oj zrobiłam to nieświadomie ;-) to miało czemu innemu służyć

• Autor: Dorotaxx Data: 2012-01-11 11:52:14

-Napisz z jakiego jesteś miasta to pomogę ci znaleźć dobrego torciarza.

-Oczywiście możesz zasugerować z czego chciałabyś tort w końcu to Twój dzień.

-Nie będziesz miała czasu na przygotowanie tortu,szczególnie jeśli planujesz duże wesele.

-Cena tortu zależy od wielkości,dekoracji i tego czym jest przełożony

• Autor: aggusia35 Data: 2012-01-11 20:42:15

nie znam ceny ale wesele masz raz w zyciu i w tym czasie proponuję Ci zająć się soba a nie przygotowaniem tortu :)

• Autor: Laugasel Data: 2012-03-04 07:11:37

Ja też tak myślę. to jest Wasz dzień a nie torty. Możesz współnie z przyszłym mężem i z kim kogo znajdziejsz  do robienia  tortu. ustalic smak i kształt  i kolor tortu razem. Ciekawa jestem czy będzie z serem?

To jest lepsza zabawa niż packanie s ię z tortem osobiście. /Może jakaś dobra zanjoma robi dobre totry , wcale nie musi byc cukiernikiem przecież.Kiedyś jakas dziwczyna zrobiła tort na ślub jako przezent , bardzo się wszystkim na forum podobał. Był oryginalny i piekny..Niepamiętam jak sie dzowczyna nazywała może ktoś pamięta?

• Autor: 3-kolory_pl Data: 2012-03-02 18:32:00

Za taki tort cukiernik wezmie od ciebi nie mniej niż 300 zł. Zrób go sobie sama. Wcześniej na próbę i poczęstuj nim domowników a potem juz na gotowo. Tortu i tak po weselu mało kto pamięta :) Jak będzi słodki i ładnie przyzdobiony to będzi ok.

• Autor: jolka60 Data: 2012-03-02 19:12:42

Tak śmiem sądzić,że żartujesz lub prowokujesz.Jak to mówią standardowo w firmach..."Miłego dnia".

• Autor: lolopopa Data: 2012-03-02 19:28:08

Ja akurat zgadzam się z jednym, nigdy nie pamiętam smaku tortu.

• Autor: Martynka_cytrynka87 Data: 2012-03-11 19:04:45

Przywiązuje uwage do samku tortów na weselach, bo lubie słodkie ...  torty czekoladowe takie tradycyjne... ale na prawde jest dużo smacznych np. bananowy...

Przejdź do pełnej wersji serwisu