Moje córk iod zawsze sa dwie, więc i inne gry lubią, sa tez troche starsze, w tym wieku lubiły już grę "zgadnij kto to" no i memory. Teraz gramy w okavango namiętnie :) no i w karty.
Mam starsze dzieci ale całkiem niedawno miały 4 latka i z praktyki polecam Ci memory .Gra może być dla wielu osób a daje efekty w póżniejszym czasie.Pamięć dziecka rozwija się mimo woli,dziecko bawiąc się uczy się.Wmoim przypadku jedno z dzieci lubiło tą grę i graliśmy bardzo często -obecnie ma bardzo dobrą pamięć i szybko się uczy ,drugie dziecko nie chciało grać więc grał w nią sporadycznie i musi pamięciowe lekcje odrabiać dłużej.Proponuje zacząć od kilku par obrazków by zachęcić malucha.Ważne by rysunki były lubiane przez dziecko-npz ulubionymi postaciami bajek.dajmy oczywiście wygrać dziecku i podnośmy poprzeczczkę.Pozdrawiam
Jedenz moich synów lubi szachy, a mnie jakoś nie pociągają. Kiedy ja proponuję warcaby, on woli szachy, Najgorsza jest gra podobna do monopolu. Ale sama nauczyłam, a teraz muszę w to grac. Więc radzę uważac co się proponuje dzieciom do gry.
mój czterolatek uwielbia spadające małpki, lotti karotti (czy jakoś tak), memory, domino, pictureka, ojj sporo tego w sklepach, ja sama nigdy nie mogę się zdecydować ;)
Szukam fajnych gier dla mojego synka, na dłuuugie styczniowe wieczory.
klocki: wafle,lego i magnetyczne
domino obrazkowe
gry planszowe
puzle
My gramy w węże i drabiny , grzybobranie itp , puzzle narazie jej się znudziły :)
Faktycznie "węże i drabiny" to bardzo fajna gra.
klasyka najlepsza :) i można ją zrobić samemu :)
Polecam "spadające małpki". Fajna zabawa dla całej rodziny :)
Tez mam ta gre i jest bardzo fajna, u nas jeszcze córka lubu rózne układanki skojarzeniowe oraz puzzle.
Moje córk iod zawsze sa dwie, więc i inne gry lubią, sa tez troche starsze, w tym wieku lubiły już grę "zgadnij kto to" no i memory. Teraz gramy w okavango namiętnie :) no i w karty.
moje dzieci też to lubią
Widziałam reklame tej gry w tv,czy pamiętasz moze ile kosztuje?
Moje dostały na urodziny ale może to Ci się przyda http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=spadaj%C4%85ce+ma%C5%82pki&order=p&change_view=1
dzieki,synek chyba dostanie na urodzinki
U mnie Tucha dostała od Mikołaja :) cała rodzina ma zabawę :)
Mam starsze dzieci ale całkiem niedawno miały 4 latka i z praktyki polecam Ci memory .Gra może być dla wielu osób a daje efekty w póżniejszym czasie.Pamięć dziecka rozwija się mimo woli,dziecko bawiąc się uczy się.Wmoim przypadku jedno z dzieci lubiło tą grę i graliśmy bardzo często -obecnie ma bardzo dobrą pamięć i szybko się uczy ,drugie dziecko nie chciało grać więc grał w nią sporadycznie i musi pamięciowe lekcje odrabiać dłużej.Proponuje zacząć od kilku par obrazków by zachęcić malucha.Ważne by rysunki były lubiane przez dziecko-npz ulubionymi postaciami bajek.dajmy oczywiście wygrać dziecku i podnośmy poprzeczczkę.Pozdrawiam
polecam grę planszową "Skaczące czapeczki". Mój synek (3,5 roku) ją uwielbia !
Ja polecam spadające małpki, grzybobranie, domino.
Moje dzieciaki zawsze lubiły w grę TAK NIE.
Można bawic się w każdych warunkach i w wiele osób. A nawet w dwie osoby to ciekawa zabawa.
A może stary poczciwy Chińczyk, bierki i pchełki?
moje dzieci kochają chińczyka i warcaby. Chińczyk w 5 osób to 2,5 godz schodzi bez przerwy. Przeważnie sąna 4 osoby a ja mam na 6 osób
Jedenz moich synów lubi szachy, a mnie jakoś nie pociągają. Kiedy ja proponuję warcaby, on woli szachy, Najgorsza jest gra podobna do monopolu. Ale sama nauczyłam, a teraz muszę w to grac. Więc radzę uważac co się proponuje dzieciom do gry.
moja w tym czasie uwielbiała puzzle, chińczyka, domino obrazkowe, zgadnij kto to, karty - wojna
Gdyby ktoś z Was miał do sprzedania jakieś gry - chętnie kupię
mój czterolatek uwielbia spadające małpki, lotti karotti (czy jakoś tak), memory, domino, pictureka, ojj sporo tego w sklepach, ja sama nigdy nie mogę się zdecydować ;)
Puzzle... :) rozwija u takiego chłopczyka myślenie... moim zdaniem przydatne i do tego wieczorami z całą rodzinką można sobie układać... :-)
U nas gry:
Warcaby
Planszowe Kubuś Puchatek, Bazyliszek, Śpiąca Królewna i gra planszowa którą same zrobiłyśmy z Młodą;
Bardzo fajna gra MODA I MODELKI bardzo rozwijająca myślenie "zmusza" do logicznego myślenia i kombinowania;
Chińczyk;
Piotruś;
Zgadnij Kto To?;
Skaczące czapeczki;
Spadające Małpki.