Forum

Kuchenne porady

co z tych produktów?

• Autor: Izunia_1985 Data: 2012-01-17 13:49:49

witam

dostałam ostatnio takie produkty z Włoch plus duże ilości różnego rodzaju makaronu. podpowiedzcie co mogę z tego zrobić. i tak dodatkowo może ktoś ma przepisy z makaronem ryżowym nitki firmy tao tao?? został po imprezie sylwestrowej i nie wiem co z nim zrobić. dziękuje za pomoc.

• Autor: dajanka Data: 2012-01-17 14:00:45

"Sałatka z makaronem ryżowym"

Makaron przygotować wg. przepisu i ostudzić.

Dodać 3 pozbawione nasion i pokrojone w kostkę ogórki, 30 dkg kiełbasy szynkowej również w kosteczkę, puszkę kukurydzy, pęczek posiekanej natki, 3 przeciśnięte ząbki czosnku i 3 łyżki majonezu.

Doprawić solą i pieprzem.

Jest to moja ulubiona sałatka, tak więc gorąco polecam:) Przyrządzam ją na różne imprezy i jeszcze się nie zdarzyło żeby komuś nie smakowała:)

• Autor: aggusia35 Data: 2012-01-17 15:04:05

W moich przepisach masz chińszczne którą podaje również z makaronem ryzowym. Z innych makaronów możesz zrobić zapiekanki, można zrobić makaron z brokułami, z sosami grzybowi, mięsnymi do zup można dodawać makaron. Z pomidorów w puszcze możesz zroić pyszny sos do spaghetii.

• Autor: lolopopa Data: 2012-01-17 15:36:39

Pyszny sos do makaronu :)

Na 800g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego lub wołowiny:

3 cebule posiekane w drobniejszą kostkę

6 posiekanych ząbków czosnku

1 łyżeczka suszonego tymianku

1 łyżeczka suszonego rozmarynu

puszka pomidorów (400g)

1 łyżka sosu Worcestershire
    0,7 l bulionu (naturalny lub na kostce)

Na 3 łyżkach oleju przypiekasz cebulę do lekkiego zarumienienia (pod koniec smażenia trzeba wrzucić czosnek). Dodajesz tymianek i rozmaryn.

Na suchej patelni smażysz mięso mielone partiami.

Zmieszać cebulę i czosnek w jednym garnku, dodać pomidory, sos Worcestershire, chwilę razem poddusić, zalać bulionem.

Całość gotować około 40 - 50 min, na koniec posolić  i popieprzyć. Pyszny

• Autor: reni@ Data: 2012-01-17 17:28:17

Makaron ryżowy nitki zalać wrzątkiem do którego dodaliśmy przyprawy typu jarzynka,nie gotować, poczekać jak zmięknie, odcedzić, nie przelewać zimną wodą, pozostawić do wystudzenia.Pora pokroić w pół krążki i przesmażyć na oleju, wystudzić.Szynke, ser żółty, paprykę konserwową pokroić w kostkę.Wszystko razem połączyć dodać majonez, dodać sól, pieprz do smaku.Por musi być dośćduży bo cały urok tej sałatce daje właśnie smak przesmażonego pora.

• Autor: Ania86y Data: 2012-01-18 18:54:20

jesli chodzi o risotto,to to jest gotowe wystarczy chyba tylko dodac wode i oliwe   z tylu opakowania jest napisane,jesli chcesz to ci przetlumacze

• Autor: Izunia_1985 Data: 2012-01-19 10:19:55

z chęcią. z jednej paczki właśnie tak zrobiłam ale wsumie to smakowało jak zwykły ryż więc może trzeba coś jeszcze dodać? potem zamieszczę zdjęcie tyłu opakowania.

Przejdź do pełnej wersji serwisu