dostałam ostatnio takie produkty z Włoch plus duże ilości różnego rodzaju makaronu. podpowiedzcie co mogę z tego zrobić. i tak dodatkowo może ktoś ma przepisy z makaronem ryżowym nitki firmy tao tao?? został po imprezie sylwestrowej i nie wiem co z nim zrobić. dziękuje za pomoc.
W moich przepisach masz chińszczne którą podaje również z makaronem ryzowym. Z innych makaronów możesz zrobić zapiekanki, można zrobić makaron z brokułami, z sosami grzybowi, mięsnymi do zup można dodawać makaron. Z pomidorów w puszcze możesz zroić pyszny sos do spaghetii.
Makaron ryżowy nitki zalać wrzątkiem do którego dodaliśmy przyprawy typu jarzynka,nie gotować, poczekać jak zmięknie, odcedzić, nie przelewać zimną wodą, pozostawić do wystudzenia.Pora pokroić w pół krążki i przesmażyć na oleju, wystudzić.Szynke, ser żółty, paprykę konserwową pokroić w kostkę.Wszystko razem połączyć dodać majonez, dodać sól, pieprz do smaku.Por musi być dośćduży bo cały urok tej sałatce daje właśnie smak przesmażonego pora.
z chęcią. z jednej paczki właśnie tak zrobiłam ale wsumie to smakowało jak zwykły ryż więc może trzeba coś jeszcze dodać? potem zamieszczę zdjęcie tyłu opakowania.
witam
dostałam ostatnio takie produkty z Włoch plus duże ilości różnego rodzaju makaronu. podpowiedzcie co mogę z tego zrobić. i tak dodatkowo może ktoś ma przepisy z makaronem ryżowym nitki firmy tao tao?? został po imprezie sylwestrowej i nie wiem co z nim zrobić. dziękuje za pomoc.

"Sałatka z makaronem ryżowym"
Makaron przygotować wg. przepisu i ostudzić.
Dodać 3 pozbawione nasion i pokrojone w kostkę ogórki, 30 dkg kiełbasy szynkowej również w kosteczkę, puszkę kukurydzy, pęczek posiekanej natki, 3 przeciśnięte ząbki czosnku i 3 łyżki majonezu.
Doprawić solą i pieprzem.
Jest to moja ulubiona sałatka, tak więc gorąco polecam:) Przyrządzam ją na różne imprezy i jeszcze się nie zdarzyło żeby komuś nie smakowała:)
W moich przepisach masz chińszczne którą podaje również z makaronem ryzowym. Z innych makaronów możesz zrobić zapiekanki, można zrobić makaron z brokułami, z sosami grzybowi, mięsnymi do zup można dodawać makaron. Z pomidorów w puszcze możesz zroić pyszny sos do spaghetii.
Pyszny sos do makaronu :)
Na 800g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego lub wołowiny:
3 cebule posiekane w drobniejszą kostkę
6 posiekanych ząbków czosnku
1 łyżeczka suszonego tymianku
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
puszka pomidorów (400g)
1 łyżka sosu Worcestershire
0,7 l bulionu (naturalny lub na kostce)
Na 3 łyżkach oleju przypiekasz cebulę do lekkiego zarumienienia (pod koniec smażenia trzeba wrzucić czosnek). Dodajesz tymianek i rozmaryn.
Na suchej patelni smażysz mięso mielone partiami.
Zmieszać cebulę i czosnek w jednym garnku, dodać pomidory, sos Worcestershire, chwilę razem poddusić, zalać bulionem.
Całość gotować około 40 - 50 min, na koniec posolić i popieprzyć. Pyszny
Makaron ryżowy nitki zalać wrzątkiem do którego dodaliśmy przyprawy typu jarzynka,nie gotować, poczekać jak zmięknie, odcedzić, nie przelewać zimną wodą, pozostawić do wystudzenia.Pora pokroić w pół krążki i przesmażyć na oleju, wystudzić.Szynke, ser żółty, paprykę konserwową pokroić w kostkę.Wszystko razem połączyć dodać majonez, dodać sól, pieprz do smaku.Por musi być dośćduży bo cały urok tej sałatce daje właśnie smak przesmażonego pora.
jesli chodzi o risotto,to to jest gotowe wystarczy chyba tylko dodac wode i oliwe z tylu opakowania jest napisane,jesli chcesz to ci przetlumacze
z chęcią. z jednej paczki właśnie tak zrobiłam ale wsumie to smakowało jak zwykły ryż więc może trzeba coś jeszcze dodać? potem zamieszczę zdjęcie tyłu opakowania.