Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Co o tym myślicie?

• Autor: vikunia Data: 2012-01-19 16:36:17

Na jednym z forów onkologicznych dostałam taką wiadomość :

Witam,
    Mam dosyć poważny problem , u mojej mamy wykryto nowotwór, rak jajnika , zaczyna być coraz gorzej,przerzuty itp. jak przebywa w domu bardzo cierpi i ja również. Sytuacja jest tez ciężka , mam 29 lat i niewiele zarabiam. Leki są drogie, a musi brać ich dużo. Wiec mam pytanie - może ktoś posiada po stracie bliskiej osoby, lub ma dużo takich leków. Chodzi o leki przeciwbólowe. Jeśli się znajdzie ktoś dobroduszny i napisze co może podarować , a ja się zorientuje czy moja mam to może to zażywać, a może ktoś ma ten środek który zażywa(a i tak słabo działa) i nie będę musiała wydawać pieniędzy. Pozdrawiam , życzę zdrowia i optymizmu i z góry dziękuje za dopowiedz.
     Okazało się, że wiele innych osób też dostało taką samą wiadomość  z tym, że za każdym razem był inny nick.
    Może ktoś chce otworzyć tajną aptekę albo jakiś narkoman chce wyłudzić  prochy

• Autor: mahika Data: 2012-01-19 16:53:22

ja myślę że tak czy siak, mimo choroby i braku pieniedzy, nie wolno dawać nikomu leków ktore powinny być przepisane przez lekarza.

Jesli nie miałabym takiej pewnosci, że ktoś ma recepte tylko nie może jej wykupić z braku pieniedzy nie oddałabym swoich.

Może trzeba by było zgłosić to administracji.
    bo powiedz, dlaczego ta wiadomość nie ukazała sie publicznie na forum?

• Autor: jolka60 Data: 2012-01-21 21:00:25

Calkowicie sie z Toba zgadzam.

• Autor: as Data: 2012-01-19 17:05:10

obawiam się, że to pisze lekomanka ale pewna nie jestem.

• Autor: alicja_bt Data: 2012-01-19 17:11:58

Teraz tyle słyszy się o wykorzystywaniu leków jako narkotyki. W takiej sytuacji można uzyskac pomoc, a wszpitalu leki dostaje się za darmo. Na ulotkach niektórych leków jest napisane- nie udostępniać innym osobom. Ja bym nie dała takich leków, ta osoba może się zatruć i kto będzie odpowiadał?

• Autor: lolopopa Data: 2012-01-19 19:00:32

W USA ludzie wykupują przysługującą im ilość leków przeciwbólowych ( nie wiem jakich) i odsprzedają za wysokie kwoty osobom produkującym narkotyki.

• Autor: gosiaw70 Data: 2012-01-19 17:22:29

Na 99% ktoś typu narkoman...

• Autor: vikunia Data: 2012-01-19 18:25:15

Odpisałam ,że mam parę tabletek morfiny i transtek, jak chce to prześle. Ciekawa jestem czy poda adres.  Oczywiście nie posiadam morfiny i nie zamierzam nic wysyłać. Poza tym te tabletki przeciwbolowe przy nowotworach są bardzo tanie i nie zażywa sie ich tak dużo.

• Autor: gosiaw70 Data: 2012-01-19 18:50:51

No ciekawe co zrobi:)

• Autor: mahika Data: 2012-01-19 20:41:05

i co zrobisz dalej z tym, jak np. poda adres?

• Autor: vikunia Data: 2012-01-19 21:26:58

zapytam mojego dzielnicowego co z tym fantem zrobic :)

• Autor: mahika Data: 2012-01-19 21:30:27

Moze to zwykły troll, jaja sobie robi.

Nie przejmuj sie tak, odpoczywaj :)

• Autor: Olciaa Data: 2012-01-19 18:43:17

Vikuniu,cos mi tu nieładnie pachnie,myśle ze to wielka ściema,w internecie na każdym kroku sa jacyś oszuści.

• Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-01-19 19:55:54

Czego to ludzie nie wymyślą, pewnie jakiś lekoman potrzebuje dla siebie.

• Autor: mahika Data: 2012-01-19 20:40:40

albo troll.

Ma zabawę.

• Autor: stillnox Data: 2012-01-19 20:42:59

Witaj Vikuniu ;-)
    jak tylko zaczęłam czytać tą wiadomośc to również pomyślałam o kimś kto jest uzależniony od leków.... i to silnych. Ciekawi mnie też czy osoba Ci odpisze.....
    Oczywiście nie robi się takich rzeczy...... zbędne z odpowiednią datą ważności leki można poprostu oddać do szpitala i już.
    Myślę, że należałoby zgłosić zaistniały fakt ADMINISTRACJI portalu.

Wszystkiego dobrego Ci życzę Vikuniu ;-)

• Autor: as Data: 2012-01-19 21:48:30

oddawałaś kiedyś leki do szpitala? Nie wydaje mi się by je przyjęli bo nie wiadomo czy były właściwie przechowywane. Może się mylę?

• Autor: bahus Data: 2012-01-20 01:05:31

Kiedyś pewna pani doktor zdiagnozowała u mnie chorobę i zapisała sporą ilość drogich leków. Spanikowany wykupiłem wszystkie. Po trzech dniach (na skutek dalszych badań) okazało się, że diagnoza była mówiąc bardzo delikatnie; chybiona . Niepotrzebne mi leki (opakowania oryginalne, nie otwarte) próbowałem oddać w aptece (zachowałem paragon) i mimo, że minęły tylko trzy dni od zakupu, apteka nie chciała przyjąć zwrotu. Pogodziłem się ze stratą prawie 300 zł i po kilku dniach udałem się do pobliskiego szpitala; z lekami, paragonem zakupu i dużą chęcią charytatywnego działania. Niestety szpital leków nie przyjął...Zdenerwowany, wracając wrzuciłem niechciane leki do śmietnika (pewnie też źle zrobiłem bo zanieczyściłem środowisko). Ludzie !!!!!!! czy w naszym kraju może być lepiej? Nie !!!... bo "lepiej" to już było.

• Autor: as Data: 2012-01-20 16:27:29

Rok temu pytałam koleżankę która pracuje w aptece gdzie mogę przeterminowane leki oddać za darmo. Powiedziałam, że w każdej aptece mają obowiązek przyjąć. 

• Autor: stillnox Data: 2012-01-20 08:50:02

witaj As..... tak oddawałam leki do szpitala..... własciwie to od razu lekarzowi do ręki na wizycie kolejnej gdy leki okazały mi sie niepotrzebne. Pozdrawiam wszystkich ;-)

• Autor: vikunia Data: 2012-01-20 11:36:31

Oddawałam ostatnio Transtek ale dałam lekarzowi który mi to przepisał.

• Autor: momik Data: 2012-01-21 14:08:16

ja sama również nie miałam problemu z oddaniem leków - bez problemu je przyjęli, poza tym moja ciocia oddawała leki po swojej zmarłej przyjaciółce do hospicjum - również nie było żadnych problemów

Przejdź do pełnej wersji serwisu