Forum

Kuchenne porady

mleko skondesowane nieslodzone i serek homogenizowany

• Autor: wiolek00 Data: 2012-01-24 08:42:34

potrzebuje pomocy znalazlam w lodowce puszke mleka nieslodz i 400 g serka homogenizowane i szukam pomyslu na deser bo mam dzieci chore i chce im cos fajnego zrobic na podwieczorek myslalam o paczkach ale to na tluszczu nie bardzo bo sa male i unikam takich rzeczy o piance tez myslalam ale nie wiem co zrobic z tym serkiem pomocy Prosze 

Dopisano 12-01-24 9:06:53:

moze macie jakies pomysly

• Autor: lisowianka Data: 2012-01-24 09:34:05

Moja córka bardzo uwielbia serek homogenizowany z galaretką...2 galaretki różnego koloru rozpuszczam każdą w 1 szklance wody, gdzy zacznie tężeć to do jednej  galaretki dodaj serek homo i wylej do pucharków i wstaw na chwile do lodówki i tak samo zrób z drugą galaretką i wylej na ta pierwszą, ja jeszcze daje różne owoce, które akurat mam w domu...prosty i szybki sposob aby zadowolić córcie.

• Autor: wiolek00 Data: 2012-01-24 10:04:43

dziekuje za pomoc napewno skorzystam :)

• Autor: ewka63 Data: 2012-01-24 09:43:24

Z serka homo mozesz zrobić kluseczki. Dzieci je bardzo lubią ( dorosli też). Zajada się je polane masłem z bułka tartą, lub słodką smietana lub jogurtem, lub dżemem. My najbardziej lubimy z masłam i cukrem.

250g serka homo

3 łyżki mąki, kopiate

1 jajko

Serek, makę i jajko wymieszać razem żeby nie bylo grudek. W szerokim garnku zagotować lekko osoloną wodę. Łyżką kłaść na wrzątek kluseczki. Gotować ok. 3 min.

Lekkie, pulchne i smaczne :)

• Autor: wiolek00 Data: 2012-01-24 10:04:16

bardzo dziekuje za pomoc wykorzystam obie opcje jedna jutro na obiad :) a druga dzis na deser 

• Autor: ewka63 Data: 2012-01-24 10:52:32

Jak posmakuje, daj znać :)

jak nie, to też :)

• Autor: wiolek00 Data: 2012-01-25 07:58:42

dzieci sie zajadaly ale teraz mam gorszy problem maly ma goraczke i nie chce nic jesc i szukam co dac dziecku gdy ma goraczke by mial apatety 

• Autor: olusia23 Data: 2012-01-25 08:29:04

Ja ci proponuję zappa z mleka skondensowanego niesłodzonego: http://wielkiezarcie.com/recipe46291.html

A z serków zrób tak jak pisała ewa placki, tylko ja je smażę na patelni delikatnie natłuszczonej olejem.

Do masy z serka, mąki jajka i cukru pudru możesz dodać tez jakiś olejek np. pomarańczowy, rodzynki (wtedy rezygnujesz z dodania cukru), wiórki kikosowe, kandyzowaną skórkę z pomarańczy czy co tam masz pod ręką. Pozrawiam!

Przejdź do pełnej wersji serwisu