Forum

Zdrowie i uroda

joga

• Autor: zuzaneczka5 Data: 2012-01-24 21:15:22

Co sądzicie o jodze, medytacjach i ćwiczeniach? Do tej pory miałam do jogi - ćwiczeń, pozytywny stosunek. Jednakże po spotkaniu z koleżanką, jej dziwnym zachowaniu ( rozkojarzenie płaczliwość, zmienność nastrojów) mam pewne obiekcje? Coraz bardziej przechylam się na strone przeciwników.

• Autor: aggusia35 Data: 2012-01-24 21:32:05

Cos takieg znalazłam w sieci to tak do tej medytacji :):)

• Autor: trylobicik Data: 2012-01-24 22:12:30

Jeśli chodzi o sekty, to naprawdę polecam dominikanów http://www.centrum.k.pl Znam dziewczynę, która m.in. dzięki nim została "wyciągnieta" z sekty i teraz jest dobrze. Oni mają dużą wiedzę i fachowców, którzy mogą pomóc.

• Autor: Laugasel Data: 2012-01-24 21:56:49

Niestety wiele sekt działa pod płaszczykiem np.warsztatów i różnych zajęc .Tak niestety działają z krzywdą tych warsztatów , które z sektami nic nie mają wspólnego. Osoby , które "wpadną w sekte" dośc łatwo można rozpoznac, aczkolwiek z początku wszystko jest niby takie cacy i taki człowiek na początku aż kipi radością, potem zaczynają się schody. Zasada jest prosta i zazwyczaj skuteczna. Najpierw przekonac,ze sekta, a raczej to co udaje jest bardzo dobre dla danego człowieka, potem stara się zajmowac coraz więcej czasu , osoba jest w całkowitej afirmacji. Ale potem są już schody, Sekta coraz bardziej stara się odciągnąc danego człowieka od jego dotychczasowych przyjaciół i nawet rodziny. W końcu człowiek pod wpływem sekty wszystko co nie jest związane z sektą zaczyna widziec w czarnych kolorach. Wtedy staje się jako odizolowany od swego  dotychczasowgo miejsca w życiu staje się podatny na jej wpływ , a skutki tego moga byc bardzo opłakane niestety.  W takich sytuacjach trzeba byc ostrożnym bardzo. Najlepiej zgłosic się do specjalisty niestety.Taka sekta ma swego guru i to jest znak, że coś jest nieteges.

• Autor: Chrystiana Data: 2012-03-02 21:21:33

Po za tym, to taka pseudo duchowość.Niby wierz w co chcesz, ale tam ma sie poprostu kontakt z demonami.

Bo świat duchowy jest bardziej realny niż nam sie wydaje. Stad "dziwne" problemy tej koleżanki.

Mówię z doświadczenia i stanowczo odradzam

• Autor: bonieś Data: 2012-05-04 15:24:20

Po za tym, to taka pseudo duchowość.Niby wierz w co chcesz, ale tam ma sie
    poprostu kontakt z demonami. Bo świat duchowy jest bardziej realny niż nam
    sie wydaje.

Uważam dokładnie tak samo. Zbyt mało mamy wiedzy na temat medytacji, zapadania sie w siebie, czy wchodzenia w trans. Tak naprawdę nie wiemy, co się dzieje z naszym umysłem, kiedy jesteśmy w takim stanie i z jakimi  niewidzialnymi bytami mamy do czynienia. Od medytacji blisko do okultyzmu, który w moim mniemaniu bezpieczny nie jest. 

• Autor: MJane Data: 2012-04-30 12:23:35

joga to bardziej ćwiczenia ciała i uważam że są super - fajnie wzmacniają mięśnie i poprawiają równowagę ciała. Co do medytacji to nie bardzo mogę się wypowiedzieć bo nigdy nie stosowałam.

• Autor: agulinia Data: 2012-05-04 09:15:09

Joga dla ciężarnych to fajna sprawa, ja chodziłam i polecam. W ogóle to pierwsze ruchy córeczki poczułam

właśnie na zajęciach z jogi.

• Autor: Celestyna Data: 2012-09-11 13:56:11

Co więcej yoga jest idealna na ćwiczenia w ciąży. Oczywiście z dużym brzuchem nie wykonywałam pewnych figur, ale dzięki dobrej formie fizycznej, odpowiedniej elastyczności mięśni i stawów oraz spokojowi wewnętrznemu w pełni naturalny poród przebiegł szybko, bezproblemowo i bez zbędnego stresu.

• Autor: słodki buraczek Data: 2012-05-06 15:46:16

Traktuję jogę jako przede wszystkim świetne ćwiczenia (również oddechowe). Uczęszczam na zajęcia juz od kilku lat; w międzyczasie zmianiali mi się nauczyciele, ja się przeprowadziłam i nadal jestem do tego rodzaju ćwiczeń nastawiona bardzo pozytywnie. Medytację traktuję jako formę relaksu. W pracy większość czasu spędzam przed komputerem, a dzięki regularnym ćwiczeniom nie skarżę sie na bóle pleców czy szyi. Dodam, że "porozciaganie" przydaje mi się w przynajmniej kilku dziedzinach życia

• Autor: gosiaw70 Data: 2012-09-11 15:11:57

Chodziłam na joge w zeszłym roku,bardzo mi się podobało,niestety dla mnie ta przygoda zakończyła się przepukliną:(

• Autor: kiki1101 Data: 2012-09-12 03:15:07

chodze na joge i uwazam ze to super sprawa, mam wiecej energii i lepsza kondycje, bede kontynuowala..

• Autor: Limonka200 Data: 2012-09-28 13:56:39

Na jogę chodzę  juz czwart rok, to zbawienie dla mojego kręgosłupa - praca przed komputerem nie najlepij na niego działą. Uważam jogę na jedną z form ruchy, sportu, nie medytuję, ale doceniam wpływ jogi - niektórych assan nie tylko na ciał, ale na stan umysłu - dzieki niektóym pozycjom można bardzo dobrze się zrelaksować.

Przejdź do pełnej wersji serwisu