Mam zrobić na zabawę choinkową do szkoły dla dzieci w 2 klasie kanapki. Chciałabym jakieś takie fajne ale brak mi pomysłu. :( Podsuńcie jakiś ciekawy przepis.
Umnie w szkole podstawowej zawsze byly takie same czyli chleb plasterek kielbaski szynkowej lub szynki na to por nasolony i odcisniety jajko na twardo starte na drobnych oczkach ogorek konserwowy tez starty na drobnych oczkach i tak samo starty zolty zwykly ser. byly przepyszne do nich zawsze byla goraca herbata rozpuszczalna ta juz slodzona.
U mnie tez zawsze było cos podobnego. Ale chciałam dzieciom zrobić takie jakieś wymyślne. A czuję, że dziś sama nic nie wymyślę bo zaczyna brać mnie jakieś chorubsko i zaatakowało mój umysł:(
Też są cudowne. Ale te kanapeczki musiałyby być podane tak żeby było je widać wszystkie a na 21 dzieci to chyba raczej nierealne. Stołu by brakło na kanapki:)
przepiękne są te Wasze kanapki! szkoda tylko że zima w pełni i sałata nie "nasza", ogórki i pomidory też...no o truskawkach nawet nie wspomnę...ale co tam!niedługo wiosna:)
Mam zrobić na zabawę choinkową do szkoły dla dzieci w 2 klasie kanapki. Chciałabym jakieś takie fajne ale brak mi pomysłu. :( Podsuńcie jakiś ciekawy przepis.
beatkaa153 ma w przepisach kanapki "na jeden kęs"
Umnie w szkole podstawowej zawsze byly takie same czyli chleb plasterek kielbaski szynkowej lub szynki na to por nasolony i odcisniety jajko na twardo starte na drobnych oczkach ogorek konserwowy tez starty na drobnych oczkach i tak samo starty zolty zwykly ser. byly przepyszne do nich zawsze byla goraca herbata rozpuszczalna ta juz slodzona.
U mnie tez zawsze było cos podobnego. Ale chciałam dzieciom zrobić takie jakieś wymyślne. A czuję, że dziś sama nic nie wymyślę bo zaczyna brać mnie jakieś chorubsko i zaatakowało mój umysł:(
Fajniunie, podobają mi się. Jeszcze tak myślę o tych na krakersach:)
A moż e te są takie śliczne
http://wielkiezarcie.com/recipe41726.html
Też są cudowne. Ale te kanapeczki musiałyby być podane tak żeby było je widać wszystkie a na 21 dzieci to chyba raczej nierealne. Stołu by brakło na kanapki:)
Najlepiej po prostu wyciąć kształt foremką, żeby nie były takie zwyczajne :)
Może coś z takich kanapek:)
Dopisano 12-01-26 21:48:52:
Ale super te kanapki ! Morze kanapek na ostatnim zdjęciu wygląda obłędnie. :)
Można sobie coś wybrać, dzieciaki na pewno będą zadowolone:)
No i lepsze to od chipsów itp. Zdrowo i kolorowo! To lubię :)
przepiękne są te Wasze kanapki! szkoda tylko że zima w pełni i sałata nie "nasza", ogórki i pomidory też...no o truskawkach nawet nie wspomnę...ale co tam!niedługo wiosna:)
Niesamowite -aż ślinka cieknie:)
Dzięki dziewczynki mam z czego wybierać. Jak nie zapomnę to wstawię zdjęcia co wymyśliłam:)
Widzialam gdzies chyba tutaj takiego weza ulozonego z kanapek na talerzu przykrytym zielona salata, tylko nie moge go na szybko znalezc.
Wydaje mi sie ze dzieciakom by sie spodobalo. Moze ktos pomoze i wstawi linka.
http://wielkiezarcie.com/recipe41726.html
A to moje kanapeczki które zrobiłam na zabawę choinkową:)
Super! Kolorowe, apetyczne, bardzo mi się podobają. :)
Dzieciaki napewno były zachwycone:)
Pysznie wyglądają!