poszukuję przepisu na sałatkę, którą jadłam kilka dni temu w jakimś barze sałatkowym.
Tam nazywała się sałatka panamska, ale nigdzie nie znalazłam przepisu na taki twór.
składniki to:
- potarta marchew
- orzeszki ziemne (chyba podprażone na patelni)
- ananas
- jakaś biała osnowa i tu jest właśnie problem, nie wiem czy to był majonez czy śmietana czy co? Nie jest to wodniste, płynne, zostaje trochę na ściankach miseczki
sałatka jest w smaku slodka, nie czuć posmaku niczego kwaśnego (jak np. kwasna śmietana czy jogurt naturalny)
Witam,
poszukuję przepisu na sałatkę, którą jadłam kilka dni temu w jakimś barze sałatkowym.
Tam nazywała się sałatka panamska, ale nigdzie nie znalazłam przepisu na taki twór.
składniki to:
- potarta marchew
- orzeszki ziemne (chyba podprażone na patelni)
- ananas
- jakaś biała osnowa i tu jest właśnie problem, nie wiem czy to był majonez czy śmietana czy co? Nie jest to wodniste, płynne, zostaje trochę na ściankach miseczki
sałatka jest w smaku slodka, nie czuć posmaku niczego kwaśnego (jak np. kwasna śmietana czy jogurt naturalny)
Czy ktoś zna może tą sałatkę?
jest przepyszna... ;)
Robię surówkę z marchwi i dodaje do niej majonez pół na pół ze śmietaną.Taki sos nie jest kwaśny.
dziękuję Ci bardzo za podpowiedź, jutro spróbuję takiego sosu :)