Forum

Kuchenne porady

Rum do sera?

  • Autor: bettybez Data: 2012-01-29 13:05:46

    Chodzą za mną naleśniki z serem i rodzynkami. Zastanawiam się, czy ktoś moczył wcześniej rodzynki w rumie i mieszał to z serem i jak wyszło? I czy wtedy jest sens dodawać cukier waniliowy, czy będzie raczej niewyczuwalny?

  • Autor: vikunia Data: 2012-01-29 15:01:19

    Ja moczyłam rodzynki w rumie i dodawałam do sernika i dobrze wyszlo:) cukru waniliowego juz nie dawalam

  • Autor: bettybez Data: 2012-01-29 15:30:25

    Dziękuję Rodzynki namoczyłam ale wahałam się - wrzucać, nie wrzucać... Wrzucę.

  • Autor: jolka60 Data: 2012-01-29 17:22:25

    Do sera (farsz do nalesnikow) dodawalam czesto cukier waniliowy;kilka razy taki,ktorym przesypalam prawdziwa wanilie.Te ostatnie byly najsmaczniejsze.

  • Autor: bettybez Data: 2012-01-29 18:33:48

    Myślę, że następne zrobię z samą wanilią, nie pożałowałam rumu i niestety upaćkałam tym serem pół kuchni, mimo dodania skrobi, a jeszcze wpadłam na "genialny" pomysł, żeby zapiec te naleśniki w mikrofalowym grillu. Stanowczo odradzam każdemu Upierdzieliłam mikrofalówkę serem który wyciekł, za to omal nie spaliłam naleśników, kurcze. Ostatnio nic mi nie wychodzi

  • Autor: jolka60 Data: 2012-01-29 18:43:48

    Nie wiem,co masz na mysli piszac ''z sama wanilia''-byc moze chodzi tylko o cukier waniliowy?To bym raczej odradzala,tez moze byc za bardzo aromatyczne.

    Sama chyba juz zobaczylas,ze nie ma co dawac za duzo dodatkow.Nastepnym razem moze zacznij od zwyklego cukru,a pozniej,stopniowo i niewiele,dodaj cukier waniliowy i ew. rum,ale odrobinke.

    No i glowa do gory,nastepnym razem wszystko bedzie OK.

  • Autor: bettybez Data: 2012-01-29 19:13:32

    Miałam na myśli laskę wanilii, jeśli mogę staram się unikać tych chemicznych dodatków.

  • Autor: jolka60 Data: 2012-01-29 19:41:44

    A,to popieram, najlepszy bylby wlasnie taki naturalny cukier waniliowy.Kawalek pokrojonej laski wanilii przesypije sie cukrem.Po kilku dniach jest on juz gotowy do uzycia.

  • Autor: vikunia Data: 2012-01-29 19:03:34

     przed zmieszanien z serem rodzynki należy odsączyć na sitku a nie dodawać z rumem  :)

  • Autor: bettybez Data: 2012-01-29 19:14:00

    Żal mi było...

  • Autor: Mama - Różyczki Data: 2012-01-29 20:19:58

    Dla nas najsmaczniejsze  naleśniki są z serem i cukrem waniliowym, rum mi w ogóle nie odpowiada Najlepiej mi smakuje zapch rumowy, w moich pączkach.

  • Autor: bettybez Data: 2012-01-29 20:20:46

    Dochodzę do wniosku, że dla nas też :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu