Forum

Zdrowie i uroda

farba do włosów HERBA.....

• Autor: rs1107 Data: 2012-01-29 13:16:26

Wiem, że to strona o "żarciu", ale musze wszystkie Panie ostrzec przez "rewelacyjną" farbą do włosów. Mam cienkie i delikatne włosy o nieokreślonym bliżej kolorze, dlatego je systematycznie farbuje na czarno. Farba, którą używałam jest już nie produkowana, więc wszczęłam poszukiwania farby dobrej i przede wszystkim BEZ AMONIAKU. Znalazła farba HERBA...... - ładne kolory, super skład i droga. Więc wszystko wskazywało na to, że będę zadowolona. Oczywiście przeczytałam na stronie sprzedawcy opinie - same pozytywy, kilka negatywnych komentarzy rozsianych po internecie i ... kupiłam.

No i teraz do rzeczy:

-mimo, że czarny kolor wychodzi na każdym bazowym kolorze - po tej farbie otrzymałam balejaż - mix odcieni od czerwonego do brązowego (oprócz kupionego czarnego) z prześwitami myszowatymi własnymi,

- włosy były tak miękkie, że nawet najsilniejszy żale nie był w stanie nadać fryzurze kształtu,

- najgorsze - po tej farnie na włosy nie przyjmowana jest żadna inna farba - nawet dwa miesiące po farbowaniu. Abym ufarnowała włosy musze czekać na odrosty własne i ścięcie tego niewypału,

- na stronie sprzedawcy za skarby nie mogę dodać negatywnej opinii.

No to wszystko. Dokładną nazwę przesyłam każdej, która będzie chciała na meila. Powodzenia.

• Autor: caroline1983 Data: 2012-01-29 18:58:24

No niestety ale efekt to nie wina farby tylko Twoja :(

1.NIGDY nie nakłada się na farby chemiczne naturalnych ani odwrotnie bo efekt na  90% będzie tragiczny. Często przy eksperymentach z kolorem czarnym mogą wyjść włosy w blizej nieokreslonym burozielonym kolorze.

2. Farby naturalne dobieramy zawsze w podobnym odcieniu jak naturalny kolor włosów. Nie kryją one w 100% i przy dużych róznicach koloru możemy otrzymać nieoczekiwany efekt (np. wiśnia na blondzie wyjdzie wściekłoczerwona).

3. " Specjalnie opracowany na bazie wyciągów ziołowych i białek, HERBA..... wykorzystuje rozmaryn, chinowiec oraz łupinę orzecha włoskiego, aby łagodnie uwalniać barwnik. Daje naturalny, intensywny efekt na Twoich włosach"   -  opis dotyczy koloru czarnego, na oficjalnej stronie w tabeli doboru koloru zaznaczono jednak że czarny należy nakładać na włosy o naturalnym kolorze czarnym.

Gdybyś kupiła farbę chemiczna wszystko byłoby ok, przy mieszance jaka stworzyłaś - farba naturalna na chemiczną wyszło to co wyszło. Teraz pozostało Ci poszukać dobrego fryzjera - może coś wymysli zebyś miała normalny kolor włosów. 

• Autor: rs1107 Data: 2012-01-30 08:07:32

Widzę, że bardzo dobrze znasz farbę. Wiem co to znaczy naturalna farba i wiem co to znaczy chemiczna farba. Dziękuję za radę. Powielam jednak moje ostrzeżenie. Ostrożnie z farbą Herba.... bo nie oferuje tego o czym pisze sprzedawca tej farby. Pozdrawiam wszystkich

Przejdź do pełnej wersji serwisu