Forum

Zdrowie i uroda

co proponujecie?

• Autor: iza1 Data: 2012-02-01 22:12:10

na siłowni miałam pomiary , wyszło mi że mam otłuszczone narządy wewnętrzne :( co z tym zrobić ? macie jakieś doświadczenia?

• Autor: w jesiennym stroju Data: 2012-02-01 22:53:54

A czy te pomiary robil lekarz?  Bo jak to zrobil przedstawiciel  jakiejś firmy, to może chodziło o to żebyś przypadkiem z silowni nie rezygnowała

• Autor: malina_a Data: 2012-02-01 22:58:04

o matko !!! to takie pomiary istnieją ???

jej...chyba jestem zacofana ....

myślałam, ze na siłownię to się chodzi aby wyrzeźbić sylwetkę, nabrać mięśni, zrobić kaloryfer na klacie...ale żeby odtłuścić organy ???????????

czego to ludzie nie wymyślą....

• Autor: matani Data: 2012-02-02 09:57:19

Pewnie chodziło o zawartość tłuszczu w oganizmie. Podają to procentowo, tłuszczu chyba nie powinno być więcej niż 27% o ile dobrze pamiętam. Są teraz takie super specjalne wagi, które podczas pomiaru wysyłają chyba impuls elektryczny, który inaczej reaguje na wodę, inaczej na tłuszcz, a jeszcze inaczej na mięśnie i stąd wychodzi zawartość procentowa (tak usiłował mi to wyjaśnić mąż)

http://www.odzywianie.info.pl/Zawartosc-tkanki-tluszczowej-i-wody-w-organizmie.html

Jeśli masz typ tycia "jabłko" to niestety jest najgorszy, bo właśnie otłuszcza organy wewnętrzne, a walczyć można z tym tylko zrzucając tłuszczyk, wiem bo sama tak mam ;)

Przejdź do pełnej wersji serwisu