W odpowiedzi na duże zainteresowania kursami dla mężczyzn (szczególnie wśród kobiet), postanowiono również stworzyć szereg jednoniowych kursów dla Pań o następującej tematyce...... ;)
Oto plan spotkania:
1. Cisza - Ostateczna Granica: Czego Żadna Kobieta Jeszcze Nie Osiągnęła. 2. Nieznane Strony Bankowości: Posiadanie Oszczędności. 3. Imprezy: Jak obejść się Bez Nowych Strojów. 4. Zarządzanie Mężczyzną:Prace Domowe Mogą Poczekać Do Zakończenia Meczu. 5. Etykieta łazienkowa I: Mężczyzna Również Potrzebuje Miejsca w Szafce. II: Jego Maszynka do Golenia Jest Jego (lub specjalna polska wersja: Jego Maszynka do Golenia Nie Jest do Golenia Nóg). 6. Umiejętności Komunikacyjne I: Łzy - Ostatnia Deska Ratunku, Nie Pierwsza. II: Myślenie Przed Mówieniem. III: Osiąganie Celu Bez Brzęczenia. 7. Bezpieczne Prowadzenie Samochodu: Umiejętność, którą MOŻESZ nabyć. 8. Umiejętności Telefoniczne: Jak Odłożyć Słuchawkę. 9. Wprowadzenie do Parkowania. 10. Zaawansowane Parkowanie: Parkowanie Tyłem. 11. Zatrzymywanie Wody w organizmie: Fakt czy Tłuszcz. 12. Gotowanie I: Powrót do Bekonu, Jajek i Masła. II: Otręby i Torf Nie Służą do Konsumpcji Przez Ludzi. III: Jak Nie Narzucać Swojej Diety Innym Ludziom. 13. Komplementy: Przyjmowanie z Wdzięcznością. 14. Zespół Napięcia Przedmiesiączkowego:Problem Twój..Nie Jego. 15. Taniec: Dlaczego Mężczyźni Tego Nie Lubią. 16. Strój Klasyczny: Noszenie Strojów, Które Już Masz. 17. Kurz:Nieszkodliwe Zjawisko Dostrzegane Tylko Przez Kobiety. 18. Integracja Prania: Pranie Wszystkiego Razem. 19. Olej i Paliwo: Twój Samochód Potrzebuje Obu (nie tylko odświeżaczy powietrza). 20 . Pilot do TV: Tylko Dla Mężczyzn. 21. Przygotowanie do Wyjścia: Zacznij Dzień Wcześniej.
ja bym jeszcze dodal punkt: jezeli On prowadzi samochod to Ty nie hamujesz, nie syczysz, nie kwekasz - chyba ze chcesz sie zamienic miejscami - umiejetnosc negocjacji w warunkach stresowych;
a no i: jezeli Twoj Mezczyzna kupuje druga taka sama pare butow to znaczy ze mu sie podobaja i juz - zdolnosc zachowania ciszy na zakupach,
nie wspominajac juz o punkcie: jezeli w recenzji filmu jest napisane ze jest kierowany specjalnie do Kobiet to znaczy ze nie jest kierowany do Mezczyzn - umiejetnosc rozumienia tekstu pisanego.
Temat: Wspomaganie funkcji mózgu u nowoczesnej kobiety. Cel: Uczestniczki powinny zachwycić się fascynującym doświadczeniem, jakim jest używanie mózgu. Warunek: Chęć nauki (nawet, jeśli to ciężko przychodzi). Czas trwania: Brunetki: każdy moduł 1,5 miesiąca Rude: każdy moduł 3 miesiące Blondynki: każdy moduł 6 miesięcy. Kurs obejmuje 4 moduły.
MODUŁ I
1. Nauczyć się akceptować los: Urodziłam się kobietą. 2. Poznać swoją przestrzeń życiową: Kuchnia. 3. Jak utrzymywać porządek w mojej torebce? (ćwiczenia praktyczne pod kontrola). 4. Jak zrobić zakupy w czasie krótszym niz. 4 godziny: Podstawowe pojęcia. 5. Znać granice: Jak prawidłowo robić makijaż? 6. Kurs programowania I (wszystkie panie): Obsługa kuchenki mikrofalowej. 7. Kurs programowania II (tylko brunetki i rude): Odtwarzacz wideo.
MODUŁ II
1. Zmierzenie się z nieznanym: Samochód. 2. Ćwiczenia dynamiczne: Co mam robić, gdy siedzę w samochodzie? 3. Parkowanie, część I: Wiedza podstawowa. 4. Parkowanie, część II: Manewry. 5. Prawdziwe wyzwanie: Pedał hamulca i pedał gazu. 6. Skrzynia biegów: kompletny instruktaż (w przypadku blondynek tylko skrzynia automatyczna). 7. Prawidłowe użycie kierunkowskazu. 8. Podstawowy kurs geometrii: obiekty ruchome. 9. Percepcja optyczna: Czerwone, zielone i żółte światło (ćwiczenia praktyczne). 10. Kurs specjalny: Parkowanie w garażu. 11. Zmierzenie się z niejedna niewiadoma: Narzędzia i części zamienne. 12. Kurs przetrwania I: Gdzie są światła awaryjne? 13. Kurs przetrwania II: Wymiana koła - jedno koło. 14. Kurs przetrwania III: Wymiana koła - więcej kół (...tak, to tez się zdarza!) 15. Kurs przetrwania IV: Sprawdzić z powodzeniem poziom oleju.
MODUŁ III
1. Zrozumienie roli butów: Żadne obcasy na świecie nie wyniosą mnie na poziom mężczyzny. 2. Słownictwo I: Definicja słowa "tak". Korekta ćwiczeń z pytaniem "czy jesteś gotowa?". 3. Słownictwo II: Definicja pojęcia "5 minut". 4. Socjologia: Piłka nożna to nie sport, ale uświęcone działanie. 5. Prawo i etyka I: Rozmowy mężczyzn o piłce nożnej. 6. Prawo i etyka II: Nigdy nie mieszać się w te rozmowy. 7. Jak uniknąć niepotrzebnych pytań? (np. "Czy uważasz, ze jestem ładna?" albo "Mam cos w sobie?"). 8. Szczerość I: Panie tez puszczają baki, eksperymentalne zadanie grupowe. 9. Szczerość II: Golenie i nie tylko (intensywny kurs dla brunetek): Męska część kobiety. 10. Zachowanie podczas zakupów I: Karta Visa, definicja słowa "limit kredytu". 11. Zachowanie podczas zakupów II: Ja tez mogę ciągnąc skrzynkę z napojami. 12. Dlaczego moja mama nie jest u nas mile widziana? (1000 przykładów). 13. Cudowne zjawisko "czas": Punktualnie podać kolacje.
MODUŁ IV
1. Kurs telefonowania: Kiedy skończyć rozmowę? Ćwiczenia w grupach - 4 panie na 1 telefon (zabrać śpiwór). 2. Kurs makijażu: Kobieca metamorfoza (wykład ze slajdami). 3. Teleterapia I: Nigdy więcej "M jak miłość". 4. Teleterapia II: Romanse to czysta fikcja, a nie rzeczywistość. 5. Ja i moje ciało: Prawo ciężkości. Zaakceptować siebie, jaka się jest (kobieta!): lustro nie kłamie.
No ładnie. Trochę mnie nie było a tu takie kursy wprowadzono:) Szkoda, że nie mam samochodu, bo bym z kursu skorzystała. Nie wiem tylko co by z samochodu zostało:) O nauczycielu nie wspomnę:)
Aaaa byłabym zapomniała:) U mnie cisza to czysta abstrakcja:)
W odpowiedzi na duże zainteresowania kursami dla mężczyzn (szczególnie wśród kobiet), postanowiono również stworzyć szereg jednoniowych kursów dla Pań o następującej tematyce...... ;)
Oto plan spotkania:
1. Cisza - Ostateczna Granica: Czego Żadna Kobieta Jeszcze Nie Osiągnęła.
2. Nieznane Strony Bankowości: Posiadanie Oszczędności.
3. Imprezy: Jak obejść się Bez Nowych Strojów.
4. Zarządzanie Mężczyzną:Prace Domowe Mogą Poczekać Do Zakończenia Meczu.
5. Etykieta łazienkowa
I: Mężczyzna Również Potrzebuje Miejsca w Szafce.
II: Jego Maszynka do Golenia Jest Jego (lub specjalna polska wersja: Jego Maszynka do Golenia Nie Jest do Golenia Nóg).
6. Umiejętności Komunikacyjne
I: Łzy - Ostatnia Deska Ratunku, Nie Pierwsza.
II: Myślenie Przed Mówieniem.
III: Osiąganie Celu Bez Brzęczenia.
7. Bezpieczne Prowadzenie Samochodu: Umiejętność, którą MOŻESZ nabyć.
8. Umiejętności Telefoniczne: Jak Odłożyć Słuchawkę.
9. Wprowadzenie do Parkowania.
10. Zaawansowane Parkowanie: Parkowanie Tyłem.
11. Zatrzymywanie Wody w organizmie: Fakt czy Tłuszcz.
12. Gotowanie
I: Powrót do Bekonu, Jajek i Masła.
II: Otręby i Torf Nie Służą do Konsumpcji Przez Ludzi.
III: Jak Nie Narzucać Swojej Diety Innym Ludziom.
13. Komplementy: Przyjmowanie z Wdzięcznością.
14. Zespół Napięcia Przedmiesiączkowego:Problem Twój..Nie Jego.
15. Taniec: Dlaczego Mężczyźni Tego Nie Lubią.
16. Strój Klasyczny: Noszenie Strojów, Które Już Masz.
17. Kurz:Nieszkodliwe Zjawisko Dostrzegane Tylko Przez Kobiety.
18. Integracja Prania: Pranie Wszystkiego Razem.
19. Olej i Paliwo: Twój Samochód Potrzebuje Obu (nie tylko odświeżaczy powietrza).
20 . Pilot do TV: Tylko Dla Mężczyzn.
21. Przygotowanie do Wyjścia: Zacznij Dzień Wcześniej.
Jestem prawie ideałem, do wyjścia to ja jestem pierwsza, a piloty do telewizora mamy dwa
.
To i ja jestem prawie ideałem. TV nie oglądam, ale 13 by mi się przydała, podobno!
ja bym jeszcze dodal punkt: jezeli On prowadzi samochod to Ty nie hamujesz, nie syczysz, nie kwekasz - chyba ze chcesz sie zamienic miejscami
- umiejetnosc negocjacji w warunkach stresowych;
a no i: jezeli Twoj Mezczyzna kupuje druga taka sama pare butow to znaczy ze mu sie podobaja i juz - zdolnosc zachowania ciszy na zakupach,
nie wspominajac juz o punkcie: jezeli w recenzji filmu jest napisane ze jest kierowany specjalnie do Kobiet to znaczy ze nie jest kierowany do Mezczyzn
- umiejetnosc rozumienia tekstu pisanego.
Jubiler, a Twoja żona o tym wie?
.
Nie Ty jeden jesteś wybredny, wczoraj to samo powiedział mój chrzesniak.
Nawet na największego "Pana Wybrednego" przyjdzie pora :)
Czekaj, życia używaj :))
To u mnie mój mąż jest babą! He,he
Komuś tutaj trzeba pogrozić palcem :)
Kluko...to kiedy i gdzie zaczynaja się te kursy bo z miłą chęcią zapisze się na niektóre...musze sie poprawic w sferze 17-tej
Odpowiednia ilość chętnych i możemy porozmawiać o ustaleniu terminu ;)
PROPOZYCJA SEMINARIUM DLA PAŃ
Temat: Wspomaganie funkcji mózgu u nowoczesnej kobiety.
Cel: Uczestniczki powinny zachwycić się fascynującym doświadczeniem, jakim jest używanie mózgu.
Warunek: Chęć nauki (nawet, jeśli to ciężko przychodzi).
Czas trwania:
Brunetki: każdy moduł 1,5 miesiąca
Rude: każdy moduł 3 miesiące
Blondynki: każdy moduł 6 miesięcy.
Kurs obejmuje 4 moduły.
MODUŁ I
1. Nauczyć się akceptować los: Urodziłam się kobietą.
2. Poznać swoją przestrzeń życiową: Kuchnia.
3. Jak utrzymywać porządek w mojej torebce? (ćwiczenia praktyczne pod kontrola).
4. Jak zrobić zakupy w czasie krótszym niz. 4 godziny: Podstawowe pojęcia.
5. Znać granice: Jak prawidłowo robić makijaż?
6. Kurs programowania I (wszystkie panie): Obsługa kuchenki mikrofalowej.
7. Kurs programowania II (tylko brunetki i rude): Odtwarzacz wideo.
MODUŁ II
1. Zmierzenie się z nieznanym: Samochód.
2. Ćwiczenia dynamiczne: Co mam robić, gdy siedzę w samochodzie?
3. Parkowanie, część I: Wiedza podstawowa.
4. Parkowanie, część II: Manewry.
5. Prawdziwe wyzwanie: Pedał hamulca i pedał gazu.
6. Skrzynia biegów: kompletny instruktaż (w przypadku blondynek tylko skrzynia automatyczna).
7. Prawidłowe użycie kierunkowskazu.
8. Podstawowy kurs geometrii: obiekty ruchome.
9. Percepcja optyczna: Czerwone, zielone i żółte światło (ćwiczenia praktyczne).
10. Kurs specjalny: Parkowanie w garażu.
11. Zmierzenie się z niejedna niewiadoma: Narzędzia i części zamienne.
12. Kurs przetrwania I: Gdzie są światła awaryjne?
13. Kurs przetrwania II: Wymiana koła - jedno koło.
14. Kurs przetrwania III: Wymiana koła - więcej kół (...tak, to tez się zdarza!)
15. Kurs przetrwania IV: Sprawdzić z powodzeniem poziom oleju.
MODUŁ III
1. Zrozumienie roli butów: Żadne obcasy na świecie nie wyniosą mnie na poziom mężczyzny.
2. Słownictwo I: Definicja słowa "tak". Korekta ćwiczeń z pytaniem "czy jesteś gotowa?".
3. Słownictwo II: Definicja pojęcia "5 minut".
4. Socjologia: Piłka nożna to nie sport, ale uświęcone działanie.
5. Prawo i etyka I: Rozmowy mężczyzn o piłce nożnej.
6. Prawo i etyka II: Nigdy nie mieszać się w te rozmowy.
7. Jak uniknąć niepotrzebnych pytań? (np. "Czy uważasz, ze jestem ładna?" albo "Mam cos w sobie?").
8. Szczerość I: Panie tez puszczają baki, eksperymentalne zadanie grupowe.
9. Szczerość II: Golenie i nie tylko (intensywny kurs dla brunetek): Męska część kobiety.
10. Zachowanie podczas zakupów I: Karta Visa, definicja słowa "limit kredytu".
11. Zachowanie podczas zakupów II: Ja tez mogę ciągnąc skrzynkę z napojami.
12. Dlaczego moja mama nie jest u nas mile widziana? (1000 przykładów).
13. Cudowne zjawisko "czas": Punktualnie podać kolacje.
MODUŁ IV
1. Kurs telefonowania: Kiedy skończyć rozmowę? Ćwiczenia w grupach - 4 panie na 1 telefon (zabrać śpiwór).
2. Kurs makijażu: Kobieca metamorfoza (wykład ze slajdami).
3. Teleterapia I: Nigdy więcej "M jak miłość".
4. Teleterapia II: Romanse to czysta fikcja, a nie rzeczywistość.
5. Ja i moje ciało: Prawo ciężkości. Zaakceptować siebie, jaka się jest (kobieta!): lustro nie kłamie.
Przebiłaś mnie
No ładnie. Trochę mnie nie było a tu takie kursy wprowadzono:) Szkoda, że nie mam samochodu, bo bym z kursu skorzystała. Nie wiem tylko co by z samochodu zostało:) O nauczycielu nie wspomnę:)
Aaaa byłabym zapomniała:) U mnie cisza to czysta abstrakcja:)