Dziś własnie jestem umówiona na pierwszy zabieg IPL , poprzedzony mikrodermabrazją 2 tyg. temu - ma to być seria zabiegów w celu przede wszystkim usunięcia przebarwień.
Proszę o wasze opinie na temat tego zabiegu.
Chodzi mi o wygląd skóry po, jakies powikłania itd.
nie wiem co to jest IPL. Pl chyba peel złuszczenie naskórka tylko jakie chemiczne ?
Zabieg Intensywne światło IPL bez uszkadzania skóry, przenika przez nią i jest absorbowane przez hemoglobinę (rozszerzone naczynia, rumień) lub melaninę (przebarwienia). Światło IPL pobudza komórki wskutek czego skóra rozpoczyna swój naturalny proces leczenia. Zabiegi skracają i przebudowują włókna kolagenowe, dzięki czemu skóra jest jędrniejsza, bardziej elastyczna, zmniejszają się rozszerzone pory i wygładzają drobne zmarszczki. Zabiegi nie są długie i męczące, można po nich powrócić do normalnego trybu życia. Dzięki unikatowej chłodzonej końcówce urządzenia Lumenis One zabiegi IPL przy maksymalnej efektywności są bezpieczne dla skóry. Podczas wykonywania zabiegu dyskomfort odczuwany przez pacjenta jest minimalny a występowanie skutków ubocznych zostaje ograniczone do minimum.
Wskazania do fotoodmładzania: - teleangiektazje; - trądzik różowaty; - rumień; - posłoneczne zmiany pigmentowe; - piegi; - przebarwienia potrądzikowe; - płytkie zmarszczki; - zmiany sprężystości skóry; - rozszerzone pory - niejednorodny koloryt skóry.
Przeciwskazania do fotoodmładzania: - ciąża; - opalenizna (min. miesiąc przed zabiegiem); - samoopalacze - kremy z retinolem; - leki i zioła światłouczulające; - B-karoten; - cukrzyca, bielactwo; - aktywna infekcja w miejscu wykonywania zabiegu; - skłonności do bliznowacenia; - aspiryna (1 tydzień przed zabiegiem).
Po zabiegu... - zabiegi należy powtarzać co 3 do 5 tygodni; - nie eksponować skóry na słońcu min. jeden miesiąc po zabiegu (zabezpieczać skórę wysokimi filtrami); - przez kilka dni po zabiegu nie stosować na skórę środków drażniących i wysuszających; - kilka razy dziennie zalecamy używanie kremu alantan, panthenol, bephanten.
Każda skóra w sposób indywidualny reaguje na fotoodmładzanie IPL. Bezpośrednio po zabiegu może wystąpić rumień, delikatny obrzęk, swędzenie, pieczenie, suchość skóry, zmiany pigmentacji. Dla uzyskania najlepszych rezultatów zalecamy wykonanie pięciu zabiegów, w celu utrzymania efektów rekomenduje się również zabiegi przypominające (jeden lub dwa razy w roku).
Napisz czy zauważyłaś efekt i ile razy jeszcze masz z tego korzystać.
Ja swego czasu chodziłam z córką na zamykanie naczynek na buzi laserem.
Wywaliłam kupe forsy /3 zabiegi/ a efekt końcowy żaden, lekarz nawet się nie wysiliła aby cokolwiek wytłumaczyć. Teraz obie się męczymy z naczynkami/przypadłość rodzinna/ ale nie wiem już co z tym robić.
Dlatego zastanawiam sie jaki bedzie u Ciebie efekt bo IPL to chyba też rodzaj laseru?.
Napisz czy zauważyłaś efekt i ile razy jeszcze masz z tego korzystać. Ja swego czasu chodziłam z córką na zamykanie naczynek na buzi laserem. Wywaliłam kupe forsy /3 zabiegi/ a efekt końcowy żaden, lekarz nawet się nie wysiliła aby cokolwiek wytłumaczyć. Teraz obie się męczymy z naczynkami/przypadłość rodzinna/ ale nie wiem już co z tym robić. Dlatego zastanawiam sie jaki bedzie u Ciebie efekt bo IPL to chyba też rodzaj laseru?.
Odpisałam Ci dokładnie na maila.
Nikt Ci nigdy nie da gwarancji, że jakiś zabieg zadziała w 100%...niestety. W moim przypadku też nie ma takiej gwarancji ale ja już po 1 razie widze różnicę :)
Dziś własnie jestem umówiona na pierwszy zabieg IPL , poprzedzony mikrodermabrazją 2 tyg. temu - ma to być seria zabiegów w celu przede wszystkim usunięcia przebarwień.
Proszę o wasze opinie na temat tego zabiegu.
Chodzi mi o wygląd skóry po, jakies powikłania itd.
Dziękuję :)
nie wiem co to jest IPL. Pl chyba peel złuszczenie naskórka tylko jakie chemiczne ?
specjalnym światłem, działającym na głebokie warstwy skóry.
Przeciwskazany, gdy ma się tendencje do koloidów, wtedy jest się oszpeconym na całe życie. Ale o tym chyba mówia przed zabiegiem.
nie wiem co to jest IPL. Pl chyba peel złuszczenie naskórka tylko
jakie chemiczne ?
Zabieg
Intensywne światło IPL bez uszkadzania skóry, przenika przez nią i jest absorbowane przez hemoglobinę (rozszerzone naczynia, rumień) lub melaninę (przebarwienia). Światło IPL pobudza komórki wskutek czego skóra rozpoczyna swój naturalny proces leczenia. Zabiegi skracają
i przebudowują włókna kolagenowe, dzięki czemu skóra jest jędrniejsza, bardziej elastyczna, zmniejszają się rozszerzone pory i wygładzają drobne zmarszczki. Zabiegi nie są długie i męczące, można po nich powrócić do normalnego trybu życia. Dzięki unikatowej chłodzonej końcówce urządzenia Lumenis One zabiegi IPL przy maksymalnej efektywności są bezpieczne dla skóry. Podczas wykonywania zabiegu dyskomfort odczuwany przez pacjenta jest minimalny a występowanie skutków ubocznych zostaje ograniczone do minimum.
Wskazania do fotoodmładzania:
- teleangiektazje;
- trądzik różowaty;
- rumień;
- posłoneczne zmiany pigmentowe;
- piegi;
- przebarwienia potrądzikowe;
- płytkie zmarszczki;
- zmiany sprężystości skóry;
- rozszerzone pory
- niejednorodny koloryt skóry.
Przeciwskazania do fotoodmładzania:
- ciąża;
- opalenizna (min. miesiąc przed zabiegiem);
- samoopalacze
- kremy z retinolem;
- leki i zioła światłouczulające;
- B-karoten;
- cukrzyca, bielactwo;
- aktywna infekcja w miejscu wykonywania zabiegu;
- skłonności do bliznowacenia;
- aspiryna (1 tydzień przed zabiegiem).
Po zabiegu...
- zabiegi należy powtarzać co 3 do 5 tygodni;
- nie eksponować skóry na słońcu min. jeden miesiąc po zabiegu (zabezpieczać skórę
wysokimi filtrami);
- przez kilka dni po zabiegu nie stosować na skórę środków drażniących
i wysuszających;
- kilka razy dziennie zalecamy używanie kremu alantan, panthenol, bephanten.
Każda skóra w sposób indywidualny reaguje na fotoodmładzanie IPL. Bezpośrednio po zabiegu może wystąpić rumień, delikatny obrzęk, swędzenie, pieczenie, suchość skóry, zmiany pigmentacji. Dla uzyskania najlepszych rezultatów zalecamy wykonanie pięciu zabiegów, w celu utrzymania efektów rekomenduje się również zabiegi przypominające (jeden lub dwa razy w roku).
Oczywiście to nie ja :):)
Jestem po zabiegu - zyję....:) I na oszpeconą też nie wyglądam :D
a nie tańsze sa peelingi chemiczne?
Napisz czy zauważyłaś efekt i ile razy jeszcze masz z tego korzystać.
Ja swego czasu chodziłam z córką na zamykanie naczynek na buzi laserem.
Wywaliłam kupe forsy /3 zabiegi/ a efekt końcowy żaden, lekarz nawet się nie wysiliła aby cokolwiek wytłumaczyć. Teraz obie się męczymy z naczynkami/przypadłość rodzinna/ ale nie wiem już co z tym robić.
Dlatego zastanawiam sie jaki bedzie u Ciebie efekt bo IPL to chyba też rodzaj laseru?.
Napisz czy zauważyłaś efekt i ile razy jeszcze masz z tego korzystać. Ja
swego czasu chodziłam z córką na zamykanie naczynek na buzi
laserem. Wywaliłam kupe forsy /3 zabiegi/ a efekt końcowy żaden, lekarz
nawet się nie wysiliła aby cokolwiek wytłumaczyć. Teraz obie się męczymy
z naczynkami/przypadłość rodzinna/ ale nie wiem już co z tym
robić. Dlatego zastanawiam sie jaki bedzie u Ciebie efekt bo IPL to chyba
też rodzaj laseru?.
Odpisałam Ci dokładnie na maila.
Nikt Ci nigdy nie da gwarancji, że jakiś zabieg zadziała w 100%...niestety. W moim przypadku też nie ma takiej gwarancji ale ja już po 1 razie widze różnicę :)