Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Jakie konkursy na urodziny 10ciolatka?

• Autor: dancia Data: 2012-02-10 10:39:19

Witam. Pomóżcie! Za tydzień wyprawiam urodziny mojemu synowi (kończy 10 lat). Chciałabym jakoś urozmaicić im ten czas organizując konkursy (z drobnymi nagrodami). Może podrzucicie mi jakieś pomysły, by dzieciom się nie nudziło? Pozdrawiam, i z góry dziękuję.

• Autor: dajanka Data: 2012-02-10 11:03:20

Moje dzieci są młodsze, ale pomyślałam o czymś co urządziłam moim maluchom.. tylko trochę pracy przy tym jest..

Potrzebne są tekturowe rurki np. od papieru toaletowego lub ręczników papierowych, trzeba je pociąć na krążki powiedzmu 0.5 cm. Pomalować, albo i nie i włożyć jeden w drugi, spiąć zszywkami, albo skleić, na łączeniu nakleić kolorowe rybki (synek napewno z chęcią by to zrobił:). Teraz potrzebna jest tylko miska, haczyki w kształcie litery S, kordonek i np. jakieś listewki czy choćby przybory kuchenne o długich rączkach. Rybki wsypujemy do miski, a z listewek nitki i haczyków robimy wędki -kto złowi więcej ten wygrywa.

Fajną opcją jest też bingo, ale faktem jest, że te zabawy nie sprawdzą się przy dużej ilości dzieci...

Polecałabym też kalambury. Fajna, wesoła i rozwijająca zabawa:)

Pozdrawiam i życzę udanej zabawy:)

Wszystkiego NAJ dla syna:)

• Autor: stillnox Data: 2012-02-10 11:04:21

Witaj......
    może tu coś znajdziesz....też korzystałam z porad i pomysłów ;-)
    wszystkiego najlepszego dla Synka i powodzenia zycze:)
    http://wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=164966&post=164982

Przejdź do pełnej wersji serwisu