Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Jaki prezent na rocznice ślubu?

• Autor: kasnik Data: 2012-02-11 10:40:14

Kochani:)

Zwracam sie do Was po raz kolejny i mam nadzieję, że pomozecie i poradzicie:)

W tym roku moja siostrunia obchoic bedzie 25 rocznice slubu(ach, wczesnie wyszla za mąż).

Chciałabym jej cos podarowac(jej i mężusowi oczywiście).

Nie robimy sobie prezentów z racji odległości(Australia-Polska), a raczej kosztów przesyłki-niejednokrotnie przekracza zawartośc:(

Czasami jakies podarunki z racji specjalnych okazji tylko...niestety.

Chciałabym w tym roku cos im podarowac,nie wiem tylko co i jak to zrobic zeby koszt przesylki nas nie posadził na czterech literach.

Poradzcie, doradźcie, pomóżcie, bardzo proszę:)

• Autor: Tata - Fiołeczka Data: 2012-02-11 10:46:24

Jak mój syn Czerwony Fiołeczek wróci ze sanek to go zapytam i natychmiast Ci napiszę.

• Autor: mariateresa Data: 2012-02-11 11:07:16

Co Twoja siostra lubi ?     jak ma w domu ?   retro -  czy nowoczesnie ?

Mialam podobny dylemat 2 lata temu -  i jubilaci rowniez za granica.   Moja jubilatka mieszka w starym domu   i  uwielbia  reczne prace   ( zadne maszynowe  "gotowce")   a poniewaz takie okazje nie sa  "naglymi przypadkami " wiec  pomyslalam juz wczesniej  i zrobilam serwete haftem  Richelieu  w kolorze krem  90 x 90 cm.   Robilam  3 miesiace,   ale efekt byl taki,  ze......szkoda mi bylo oddac. 

Oczywiscie z racji  ciezaru  prezentu  -  za przesylke zaplacilam grosze.    

Zycze trafnego wyboru.

• Autor: mariateresa Data: 2012-02-11 11:30:25

Pomyslisz sobie  -  co ta mariateresa tu wypisuje ?    Hop - siup i zrobic serwetke nie kazdy potrafi czy ma na to czas.   Zasugerowalam tylko upominek chyba najlzejszy z mozliwych  i na pewno   " w podrozy" sie nie uszkodzi.  Oczywiscie sa gotowe piekne serwety -  np. to co widzialam w krakowskich sukiennicach zapieralo dech ( cena tez zapierala ) ale moze w mniej turystycznych miejscach  sa   " normalniejsze "  ceny ?

• Autor: kasnik Data: 2012-02-11 12:52:32

Upominek na pewno piękny, ale ja nie mam takich zdolności-niestety:(

Siostrunia ma mega zdolności, aż szkoda ze ja takich nie mam(cos tam mam, ale ona przebija mnie na głowę).

Nie wiem tez jak ma teraz w domu, nie widziałysmy się tyyyyle lat.Skype czasami to nie to samo, zawsze tyle rzeczy do obgadania, że wszystkiego i tak sie nie zdąży(jeszcze ta róznica czasu...).

Więc chyba potrzebowałabym cos kupnego dla niej i  mężusia.

Dziekuje jednak za sugestie:)

• Autor: mariateresa Data: 2012-02-11 14:12:29

W drugim wpisie nadmienilam o kupnej serwecie recznej  w  " ludzkiej " cenie  -  ale skoro dziewczyna ma zlote rece to odpada.    

Rozejzalam sie po swoim  mieszkaniu -  co by tu mozna na te  Antypody wyslac  zeby miala ( mieli ) od Was pamiatke, -   w drodze nie uleglo uszkodzeniu,  a Ty za przesylke nie zaplacila majatku.

Oko zatrzymalo mi sie na  obrazku.   Mam pamiatke z wycieczki do Gdanska  -   bialo czarna grafika  przedstawiajaca gdanskie kamieniczki.  Sam rysunek  jest  wielkosci widokowki,  tekturka wkolo powieksza go do zeszytu  A 5   +  ramka -  to daje w przyblizeniu A 4.    Jest leciutki  bo bez szybki.   Mozna wyslac w  " bombelkowej " kopercie.

Kupilam (sam rysunek ) u ulicznego malarza - zabij mnie, nie pamietam ceny -  ale chyba ....ok. 80 - 90  zl ?      Oczywiscie tematyka moglaby byc  z Waszego regionu -  skad pochodzicie.

Jesli  przyjdzie mi do glowy cos do domu - lekkiego i w drodze bespiecznego,  to sie odezwe.

Chyba ze chcesz cos dla niej i dla niego oddzielnie -  tez tak mozna.

• Autor: ally Data: 2012-02-11 15:25:55

Ja zrobiłabym fotoksiążkę. Pozbierałabym zdjęcia siostry i jej męża kilka z dzieciństwa, młodości ich narzeczeństwa, uroczystości ślubnej i z życia po ślubie. O ile masz czas i chęci i możliwości dotarcia do takich zdjęć wychodzi z tego przepiekna pamiątka. Zdjęcia układasz chronologicznie i każde można opatrzyc jakimś podpisem, komentarzem, sentencją. Efekt radości murowany. Ja na zrobienie takiej książki z 2 egz. poświęciłam 2 miesiące ale warto było dla łez radości u obdarowanych. Zamawiałam w photobox ale teraz można juz w wielu miejscach w necie.

• Autor: Mloda Data: 2012-02-11 16:39:47

o tym samym pomyślałam:) sama podarowałam cos takiego moim rodzicom na 30 rocznicę ślubu (która wypadała dokładnie w dzien mojego slubu):) A w tym roku pod choinkę, dostalismy z mężem coś takiego od brata i bratowej. Ale radocha:D. Można to też wykonać w formie zdjęcia w ramce na ścianę. Kilka najfajniejszych zdjęć umieścić na jednym formacie i podpisać życzeniami i prezent gotowy!

• Autor: olenka_chicago Data: 2012-02-11 16:42:06

Dobry pomyslz tymi zdjeciami mozna to zrobic na internecie i przesla do odbiorcy. Ja tez poszukalabym sklepow internetowych i tam cos zakupila najlepiej sklep z lokalizacja w danym kraju wiec przesylka bedzie kosztowac bardzo malo lub nawet za darmo.

• Autor: kasnik Data: 2012-02-11 21:01:28

Fajny pomysł, niestety moja utalentowana siostra wpadła na niego pierwsza...jest w trakcie robienia takiego super cudeńka dla mężusia:) dzisiaj mi sie pochwaliła jak rozmawiałysmy, ach:)

Jej syn tez wpadł na taki pomysł, ale  wersji elektronicznej(chyba dobrze to nazwałam?) chwalił mi sie  i pytał o zdanie. Robi dla nich eksta film po prostu:)

Więc o więcej pomysłów poproszę, jak mogę oczywiscie:)

• Autor: kasnik Data: 2012-02-11 21:03:29

Fajny pomysł, niestety moja utalentowana siostra wpadła na niego
    pierwsza...jest w trakcie robienia takiego super cudeńka dla mężusia:)
    dzisiaj mi sie pochwaliła jak rozmawiałysmy, ach:)   Jej syn tez
    wpadł na taki pomysł, ale  wersji elektronicznej(chyba dobrze to
    nazwałam?) chwalił mi sie  i pytał o zdanie. Robi dla nich eksta film
    po prostu:)   Więc o więcej pomysłów poproszę, jak mogę
    oczywiscie:)

oczywiście "ekstra" miało byc-cos mi szwankuje klawiatura:)

• Autor: Mloda Data: 2012-02-11 21:38:25

Może album na zdjęcia? Albo zestaw dwóch koszulek z samodzielnie wymyślonym napisem- dla niego np. "Ćwierćwiekowy mąż", a dla niej "Ćwierćwiekowa żona:)", czy cos w tym rodzaju, nie wiem jakie mają poczucie humoru. Albo zestaw dwóch filiżanek do kawy z napisanymi życzeniami lub jakimś wierszykiem...? Przesyłka tego nie kosztowałaby chyba zbyt wiele. Rzeczy wyżej wymienione można dostac na allegro

• Autor: marikka23 Data: 2012-02-11 21:58:19

Też miałam ten problem kilka tygodni temu, a "problem" z siostrą mam identyczny jak Ty. Kupiłam im piękną satynową pościel, a składając życzenia powiedziałam, żeby następne lata razem spędzone były jeszcze lepsze, żeby zawsze się wspierali, zawsze byli razem, a tu macie coś, co Wam w tym pomoże, jeszcze bardziej zjednoczy i scali. Pamiętam, że siostra i szwagier naprawdę się wzruszyli....

• Autor: panda25 Data: 2012-02-12 10:09:19

Mloda fajny pomysł z tymi koszulkami albo filiżankami. Też popieram.

Mam propozycję jeszcze na zrobienie ich wspólnego obrazu na płótnie. Spokojnie znajdziesz odpopwiednie aukcjie na allegro. Wysyłasz zdjęcie a oni przysyłają zdjęcie na płótnie.

Albo zrobinie karykatury z ich wspólnego zdjęcia- będzie kupa śmiechu :)

Albo coś takiego bardzo mi się podoba widać dziewczyna ma talent:

http://allegro.pl/portret-piekny-prezent-na-walentynki-slub-rocznica-i2105973202.html

• Autor: kasnik Data: 2012-02-12 13:17:57

Fajny pomysł, dziekuję:)

• Autor: agulinia Data: 2012-02-12 09:38:21

Może zrób im takie duże zdjęcie połączone z mniejszych od początku ich małżeństwa i włóż do plastikowej

antyramy. Ja takie dostałam na ślub i bardzo mnie ucieszył taki osobisty prezent. Mozesz zrobić to sama i tylko

wywołać albo dać fotografowi i je specjalnie obrobi (chociaż ta druga wersja jest dużo droższa ;) )

Przejdź do pełnej wersji serwisu